×
فرهنگی
شناسه خبر : 74601
تاریخ انتشار :

چرا جمهوری خواهان و اوانجلیک‌های آمریکایی واکسن نمی‌زنند؟

در حالی که مقامات بهداشت عمومی با کاهش سرعت واکسیناسیون کرونا دست و پنجه نرم می‌کنند، دو گروه از آمریکایی‌ها در مقابل دریافت واکسن بیشتر مقاومت می‌کنند: جمهوری‌خواهان و انجیلی‌های سفیدپوست.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: در نظرسنجی اواسط ماه آپریل، 20 درصد از اوانجلیک‌های سفیدپوست و 20 درصد از جمهوری‌خواهان گفتند قطعا واکسن نمی‌زنند. این در حالی است که از کل جمعیت آمریکا 13 درصد مخالف دریافت واکسن کرونا هستند.

با توجه به همپوشانی روزافزون بین این دو گروه، احتمالا دلایل مذهبی مانند اعتقاد به آخرالزمان و قدرت خداوند در درمان بشریت دلیلی برای ترغیب این گروه به مخالفت با واکسن باشد. با این حال داستان به همین دلیل خلاصه نمی‌شود.

بررسی‌های جامعه‌شناختی نشان می‌دهد دیدگاه آمریکایی‌ها نسبت به رابطه دین و علم در چند دهه گذشته تغییر بسیاری کرده‌است. در سال 1972 ، محققان نظرسنجی عمومی اجتماعی، با همکاری مرکز تحقیقات ملی نظرات در دانشگاه شیکاگو، میزان اعتماد آمریکایی‌ها را به افرادی که موسسات فرهنگی کلیدی خاصی را رهبری می‌کردند، اندازه گیری کردند. از آن پس آنها گاه و بی‌گاه میزان اعتماد آمریکایی‌ها را نسبت به افرادی که رهبر موسسات علمی یا مراکز رسمی مذهبی بودند نظرسنجی می‌کنند.

تیموتی اوبراین، جامعه شناس دانشگاه ویسکانسین میلواکی و شیری نوی، استادیار گروه مردم‌شناسی و جامعه‌شناسی دانشگاه دنیسون از جمله کسانی بودند که تصمیم گرفتند نحوه تغییر این اعتماد را در طول زمان ردیابی کنند. آنها دریافتند که در دهه 1970، جمهوری‌خواهان بیشتر به علم اعتماد می‌کردند تا به دین‌، در حالی که عکس آن در مورد دموکرات ها صادق بود. اما به مرور تا سال 2018 ، این نگرش در بین این دو گروه کاملاً معکوس شده‌است.

انجیلی‌های سفیدپوست پس از پیوستن به حزب جمهوری‌خواه نقش مهمی در این تغییر داشتند. اما حتی پس از حذف محافظه‌کاران سفیدپوست از مجموعه داده‌ها و نظرها، اوبراین و نوی دریافتند که الگوهای مشابه همچنان در بین جمهوری‌خواهان وجود دارد. در مقایسه با دموکرات ها، حتی جمهوری‌خواهان سکولار نیز در طول زمان بیشتر با دین همسو شده اند.

با سیاسی شدن علم، دیگر علم مفهومی خنثی تلقی نمی‌شد و ماهیتی مترقی یافت. از طرف دیگر دین سیاسی‌شده تمایلی فرهنگی به گروه‌های محافظه‌کار پیدا کرد. بنابراین دین و علم به دو منبع متضاد دانش، ارزش و اقتدار تبدیل شدند.

به گفته محققان، علایق تجاری تأثیر عمیقی بر سیاسی شدن دین و علم داشته‌است. با ظهور جنبش‌های اجتماعی که نتیجه دغدغه‌های کارگران، مصرف کنندگان و فعالان محیط زیست در دهه 1970 بود، سازمان های نظارتی دولتی به طور فزاینده‌ای به دانشمندان وابسته شدند. در مقابل، شرکت‌های بزرگ همه را به مقررات‌زدایی فراخواندند و اغلب علم را کنار گذاشتند.

همچنین در طول این دوران دانشمندان نیز به مرور از نظر سیاسی فعال‌تر و سازمان‌یافته‌تر شدند و اکثرا طرفدار سیاست‌های لیبرال، زیست‌محیطی و اقتصادی بودند. این امر تصور عمومی از علم را به عنوان یک نهاد لیبرال افزایش داد.

باوجوداین، نظرسنجی‌های بین المللی از دانشمندان نشان می‌دهد که اکثر دانشمندان، از جمله در ایالات متحده، علم و دین را نیروهای متضاد نمی‌دانند، بلکه آنها را حوزه‌های مستقل واقعیت می‌دانند که روش‌های متفاوتی برای مشاهده جهان ارائه می‌دهند. در کشورهایی مانند ایتالیا، هند، ترکیه و تایوان، بیش از 50 درصد دانشمندان حداقل کمی مذهبی هستند. حتی در ایالات متحده، حدود 30 درصد از دانشمندان ادعا می‌کنند که حداقل کمی مذهبی هستند، و حدود 10 درصد می‌گویند که در وجود خدا شک ندارند.

اما در هر حال، به گفته ایلین اکلوند، جامعه شناس و مدیر برنامه دین و زندگی عمومی در دانشگاه رایس، در جامعه آمریکا بلندترین صدا مربوط به کسانی است که دین را ذاتا با علم ناسازگار می دانند و بر افکار عمومی تاثیرگذارند.

بر اساس نظرسنجی مرکز تحقیقات پیو که در ماه مه گذشته منتشر شد، به نظر می‌رسد شکاف علمی-اعتقادی بین دموکرات ها و جمهوری خواهان در طول همه گیری ویروس کرونا عمیق تر شده است. حدود 53 درصد از پاسخ دهندگان دموکرات یا متمایل به دموکرات‌ها گفتند که اعتماد زیادی به دانشمندان پزشکی دارند تا در جهت منافع عمومی عمل کنند که 16 درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته‌است. در همان دوره، اعتماد جمهوری خواهان به دانشمندان علمی پزشکی تقریبا مانند قبل بود.(حدود ۳۱ درصد).

میزان اعتماد گروه جمهوری‌خواهان به پزشکان تقریبا با سفیدپوستان اوانجلیک( 25 درصد) همخوانی دارد و کمتر از میزان اعتماد گروه‌های دیگر مانند پروتستان‌های سفیدپوست غیرانجیلی، کاتولیک‌ها، غیرمذهبی‌ها و حتی سیاه‌پوستان پروتستان است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد بسیاری از گروه‌های مذهبی برای دانستن و اعتماد به امنیت واکسن‌ها به روحانیان و رهبران مذهبی مراجعه می‌کنند. اما به گفته اکلوند پژوهش‌های او نشان می‌دهد که برخی از روحانیان می‌ترسند که در صورت رأی مثبت به علم و توصیه به واکسیناسیون در گروه مذهبی آنها انشقاق و اختلافات سیاسی ایجاد شود. با این حال، تقریبا 47 درصد از انجیلی‌های مردد نسبت به واکسیناسیون می‌گویند که اگر رهبر مذهبی یا فردی از کلیسا به آنها دریافت واکسن را توصیه کند یا واکسیناسیون در محل کلیسا انجام شود، بیشتر احتمال دارد که به دریافت واکسن رغبت پیدا کنند.

به گفته اکلوند، علاوه بر روحانیان، دانشمندان مطرحی که به زبان علم و دین صحبت می‌کنند و همچنین دانشمندان محلی در کلیساها نیز می‌توانند در سرعت گرفتن روند واکسیناسیون موثر باشند.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
خداداد و مدیرعامل فولاد هر دو محروم شدند + فیلم حواشی بازی
حمله هوایی آمریکا به صنعا و صعده
یک سال محرومیت از کوپا دل ری | آیا رئال مادرید فردا بازی میکند؟
ایران، پرچمدار هم‌گرایی فرهنگی و جذب سرمایه‌گذاری در اکو
جدول به روز لیگ برتر فوتبال ایران جمعه 5 اردیبهشت
نورنما |زنده ماندن موتورسوار پس از سانحه ای هولناک
گزارش تصویری | روز فوتبالی رئیس جمهور
VAR قطع شد | 17 دقیقه توقف در بازی فولاد- تراکتور
بتن، قاتل خاموش ساختمان‌سازی ایران
پر حاشیه ترین بازی لیگ برتر تمام شد؛ فولاد (1) تراکتور (2) + خلاصه بازی
بلیت نیمه نهایی برای گل گهر و حذف نساجی | گل گهر (3) -نساجی (1)
جزئیات اعزام زائران تهرانی به حج اعلام شد
محکومیت اقدام غیرقانونی و ناموجه دولت پاراگوئه در برچسب‌زنی به نیروهای مسلح ایران
فاجعه ای دیگر در جاده قدیم قم–کاشان
هشدار گرد و خاک محلی برای خوزستانی‌ها
افزایش دما و تداوم آلودگی هوا در پایتخت
قیمت طلا و سکه بالا می‌رود یا پایین می آید؛ رئیس اتحادیه پاسخ می دهد!
امکان تقلب در کنکور به صفر رسید!
پایان تلخ سفر زوج میانسال در جاده خاوران
اعلام جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در سال 1404+جدول محاسبه حقوق
درگیری خشونت‌آمیز در پمپ‌بنزین بوکان بر سر یک تذکر ساده+صحنه های خشن
برنج ایرانی گران شد+ جدول قیمت
ایران و روسیه برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید به توافق رسیدند
تو دیگه مسی نیستی، Missing‏ شدی!+ فیلم
واکنش‌ها به ماجرای توهین به مقدسات اهل سنت ادامه دارد
اظهارات ترامپ در تایم: دیپلماسی با ایران را به جنگ ترجیح می‌دهم
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (16)«ابهر»
فرش عتیقه ایرانی زیر تابوت پاپ فقید+ تصویر
تاریخ رسمی انتشار بازی جی تی ای 6 اعلام شد
کشف لاشه 2 توله پلنگ ایرانی در ارتفاعات پارک ملی خَبر+تصویر
شمخانی:‌ مذاکرات مسقط می‌تواند فرصتی برای موفقیت مشترک باشد
سفره دل سرمربی جدید استقلال باز شد+ فیلم
احضار سفیر هلند به وزارت امور خارجه ایران
مرگ مشکوک ژنرال ارشد ارتش روسیه در انفجار خودرو+فیلم انفجار
سوداگری مرگ؛ 11 کشته و زخمی در تصادف خونبار جاده سیرجان
دهک‌بندی یارانه‌ها با معیارهای جدید؛ دولت آئین‌نامه تازه حمایت معیشتی را ابلاغ کرد
استارت پیکان برای مانور در جاده سخت استقلال + فیلم
زمان انتشار کارت‌های کنکور 1404 اعلام شد
چرا مذاکرات فنی ایران و آمریکا پیش‌روی در مسیر مین‌گذاری‌شده است؟
جنگ تعرفه ها ،اپل را روانه هند کرد!
معرفی روسای هیات های فنی ایران در مذاکرات مسقط
عزیمت عراقچی به مسقط؛ ماراتن مذاکراتی تهران_واشنگتن از فردا
نورنما | اولین شهر خشتی جهان!
تزریق اطمینان به سلامت کودکان ؛ واکسن پنج‌گانه به زودی سراسری توزیع می‌شود!
جاده چالوس یکطرفه می‌شود
کمتر از یک هفته تا پایان مهلت بسته حمایت معیشتی از مادران باردار(طرح یسنا) +مشمولین و مبل
افزایش ناگهانی قیمت خودروهای سایپا؛ شوک جدید به بازار+جدول قیمتها
آینده مبهم طرح کالابرگ الکترونیکی؛ بازهم چالش تأمین اعتبار
پیام تسلیت نتانیاهو، 3 روز پس از درگذشت پاپ فرانسیس!
آغاز پرداخت حقوق بازنشستگان با احکام جدید همسان‌سازی
X
آگهی تبلیغاتی