×
فرهنگی
شناسه خبر : 73612
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

باخت انگلیس، نژادپرستی و حافظه تاریخی دیگر ملت‌ها

مسابقات یورو 2020 و بروز نژادپرستی افراطی در جامعه انگلیس فرصت خوبی بود تا شهروندان اروپایی با طعم تلخ نژادپرستی مواجه شوند زیرا به دلیل تبلیغات رسانه‌ای شناخت دقیقی از تاریخ‌چه جنایات نژادپرستانه حاکمان خود ندارند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: پس از شکست انگلیس از ایتالیا در فینال اروپا، سه بازیکن فوتبال انگلیس، مارکوس رشفورد، یوکایو ساکا و جیدون سانچو مورد حملات نژادپرستانه قرار گرفتند. به گزارش ایندیپندنت این حملات از لحظاتی پس از گل نشدن پنالتی ساکای نوزده ساله شروع شد و نژادپرستان بخش نظرات صفحه‌ی اینستاگرام او را پر از ایموجی میمون کردند. 

در مقابل طرفداران این بازیکن نوجوان نیز شروع به گزارش نظرات نژادپرستانه به اینستاگرام کردند ولی اینستاگرام همه‌ی گزارشات را وارد ندانست! 
گفتنی‌ است توییتر، اینستاگرام و فیس‌بوک به صورت خودکار واکنشی نسبت به این حملات نداشته‌اند و اگر نظرات نژادپرستانه از روی این پلتفرم‌ها حذف شده، همگی به دلیل واکنش طرفداران این بازیکنان بوده است.

اتحادیه فوتبال انگلیس نیز با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که «نژادپرستی آنلاین وحشت‌زده‌شان کرده است» و از دولت خواست تا «واکنشی سریع به این وضعیت نشان دهد، چرا که این حملات تبعاتی واقعی در پی دارند.»

آنان همچنین از رسانه‌های اجتماعی درخواست کرده‌اند تا واکنشی مسئولانه نشان دهند و این پلتفرم‌ها را از این چنین عمل‌های وقیحانه پاک نمایند. لازم به ذکر است که در طول این بازی‌ها بازیکنان رنگین‌پوست انگلیس به نشانه‌ی اعتراض به نژادپرستی در هنگام پخش سرود ملی در ابتدای بازی‌ها بجای ایستادن زانو می‌زدند و این حرکت آن‌ها مورد

اعتراض سیاست‌مداران محافظه‌کاری بوده است که شکاف نژادی را در انگلیس انکار می‌کردند. نژادپرستی و رفتارهای ضد انسانی در لایه‌های زیرین جوامع اروپایی همچنان در جریان است و این حقیقتی است که در موقعیت‌های مختلف ظهور و بروز اجتماعی پیدا می‌کند. 

این رفتارهای ضد انسانی در طیفی از اسلام ستیزی و توهین به مسلمانان گرفته تا تحقیر و توهین به رنگین پوستانی که روزانه متحمل فشارهای روانی می‌شوند و حتی آزار و اذیت‌های برآمده از تفاوت‌های جنسیتی در جامعه انگلیس بروز و ظهور دارد، رفتارهایی که شاید بهتر باشد برای ریشه‌یابی آنها به تاریخ این کشورها و نوع نگاهی که به دیگر ملت‌ها در طول تاریخ داشته‌اند نگاه کنیم.

این جنس برخورد با دیگران در نوع خود حکایت‌گر یک خودبرتربینی جمعی تاریخی و منفعت طلبی مطلق است که در جامعه به صورت فرهنگ غالب در آمده و تبدیل به سیاست‌های فرهنگی و مورد تایید می‌شود. به همین دلیل در طول تاریخ شاهد اعتراض‌های عمومی در خود این کشورها علیه اشغال و استعمار و جنایت‌های دولت‌هایشان نبوده‌ایم.

پس از ماجرای فوتبال که واکنش‌های شدیدی به دنبال داشت، پادشاهی انگلیس با وجود تاریخ سیاه خود در برده‌داری، استعمار و جنایت علیه بشریت در خاورمیانه و آسیا سعی کرد با محکوم کردن رفتار بخشی از جامعه خود و محکوم کردن رفتار نژادپرستانه آن‌ها چهره‌ای انسانی و مدرن از خود به نمایش بگذارد. 

در همین حال باید گفت به خلاف چهره بشردوستانه‌ای که دولت این کشور از خود نشان می‌دهد، تاکنون نه تنها در قبال جنایاتی که در کشورهای مستعمره خود مرتکب شده است مسئولیتی نپذیرفته و غرامتی نپرداخته بلکه حتی از ملت‌های مظلوم عذرخواهی نیز نکرده است.

برای نمونه خوب است به ماجرای قحطی بزرگ در ایران اشاره کنیم که شرح کامل ماجرا را دکتر محمدقلی مجد در کتابی با عنوان «قحطی بزرگ» با استناد به اسناد موجود در وزارت خارجه آمریکا بیان کرده است. 
در ماجرای قحطی بزرگ در ایران، تقریبا 40% از جمعیت ایران در طول سال‌های 1917 تا 1919 میلادی از بین رفته است. به دیگر سخن انگلیس تقریبا 9 تا 10 میلیون نفر از جمعیت ایران را در طول این سال‌ها قتل عام کرده است.

در آن دوران انگلیس نه تنها از پرداخت پول درآمدهای نفتی ایران امتناع می‌کرد بلکه غلات ایران را غارت کرده و نیز اجازه نمی‌داد تا غلات و مواد غذایی از کشورهای دیگر، نظیر آمریکا، هند و... وارد ایران شود و این امر باعث شده بود تا قیمت مواد خوراکی و غلات در ایران به شدت افزایش یابد و قحطی ایران را فرا بگیرد و در اثر گرسنگی و سوء تغذیه بین 9 تا 10 میلیون نفر از ایرانیان طی دو سال جان خود را از دست بدهند.

بر اساس اسناد وزارت خارجه آمریکا، جمعیت ایران در سال 1914 میلادی 20 میلیون نفر بوده است. این جمعیت در 5 سال بعد، یعنی در سال 1919 به 11 میلیون نفر تقلیل یافته و علت آن سیاست نسل‌کشی انگلیس در ایران بوده است.

چنین فجایعی برای رسیدن به اهداف استعماری در آفریقای جنوبی، هندوستان، افغانستان و عراق نیز تکرار شده و اسناد آن در تاریخ این کشورها ثبت است. 

کمتر از دو ماه قبل اجساد مربوط به حداقل 215 کودک بومی که برخی از آنها کمتر از 3 سال سن داشتند، در یک مدرسه شبانه‌روزی کاتولیک در ایالت بریتیش کلمبیا کشف شد. حکومت کانادا یک دموکراسی پارلمانی فدرال و یک پادشاهی مشروطه است که در حال حاضر ملکه الیزابت دوم رئیس این کشور است و به عنوان یکی از فرمانداری‌های کل انگلیس شناخته می‌شود.  پیش از این نیز گورهای دسته‌جمعی مشابهی در این کشور کشف شده بود که سندی آشکار بر نسل‌کشی بومیان این کشور است.

جالب اینکه این مدارس تا سال 1997 میلادی فعال بوده‌اند و این به این معناست که نژادپرستی و نسل‌کشی تا عصر حاضر در اولویت دولتمردان کانادا قرار داشته و لذا هیچ ضمانتی وجود ندارد که در مقطع کنونی نیز این رفتار استمرار نداشته باشد.

مسابقات یورو 2020 و بروز نژادپرستی افراطی در جامعه انگلیس فرصت خوبی بود تا شهروندان اروپایی با طعم تلخ نژادپرستی مواجه شوند زیرا به دلیل تبلیغات رسانه‌ای شناخت دقیقی از تاریخ‌چه جنایات نژادپرستانه حکومت خود ندارند.

 

 


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
خداداد و مدیرعامل فولاد هر دو محروم شدند + فیلم حواشی بازی
حمله هوایی آمریکا به صنعا و صعده
یک سال محرومیت از کوپا دل ری | آیا رئال مادرید فردا بازی میکند؟
ایران، پرچمدار هم‌گرایی فرهنگی و جذب سرمایه‌گذاری در اکو
جدول به روز لیگ برتر فوتبال ایران جمعه 5 اردیبهشت
نورنما |زنده ماندن موتورسوار پس از سانحه ای هولناک
گزارش تصویری | روز فوتبالی رئیس جمهور
VAR قطع شد | 17 دقیقه توقف در بازی فولاد- تراکتور
بتن، قاتل خاموش ساختمان‌سازی ایران
پر حاشیه ترین بازی لیگ برتر تمام شد؛ فولاد (1) تراکتور (2) + خلاصه بازی
بلیت نیمه نهایی برای گل گهر و حذف نساجی | گل گهر (3) -نساجی (1)
جزئیات اعزام زائران تهرانی به حج اعلام شد
محکومیت اقدام غیرقانونی و ناموجه دولت پاراگوئه در برچسب‌زنی به نیروهای مسلح ایران
فاجعه ای دیگر در جاده قدیم قم–کاشان
هشدار گرد و خاک محلی برای خوزستانی‌ها
افزایش دما و تداوم آلودگی هوا در پایتخت
قیمت طلا و سکه بالا می‌رود یا پایین می آید؛ رئیس اتحادیه پاسخ می دهد!
امکان تقلب در کنکور به صفر رسید!
پایان تلخ سفر زوج میانسال در جاده خاوران
اعلام جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در سال 1404+جدول محاسبه حقوق
درگیری خشونت‌آمیز در پمپ‌بنزین بوکان بر سر یک تذکر ساده+صحنه های خشن
برنج ایرانی گران شد+ جدول قیمت
ایران و روسیه برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید به توافق رسیدند
تو دیگه مسی نیستی، Missing‏ شدی!+ فیلم
واکنش‌ها به ماجرای توهین به مقدسات اهل سنت ادامه دارد
اظهارات ترامپ در تایم: دیپلماسی با ایران را به جنگ ترجیح می‌دهم
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (16)«ابهر»
فرش عتیقه ایرانی زیر تابوت پاپ فقید+ تصویر
تاریخ رسمی انتشار بازی جی تی ای 6 اعلام شد
کشف لاشه 2 توله پلنگ ایرانی در ارتفاعات پارک ملی خَبر+تصویر
شمخانی:‌ مذاکرات مسقط می‌تواند فرصتی برای موفقیت مشترک باشد
سفره دل سرمربی جدید استقلال باز شد+ فیلم
احضار سفیر هلند به وزارت امور خارجه ایران
مرگ مشکوک ژنرال ارشد ارتش روسیه در انفجار خودرو+فیلم انفجار
سوداگری مرگ؛ 11 کشته و زخمی در تصادف خونبار جاده سیرجان
دهک‌بندی یارانه‌ها با معیارهای جدید؛ دولت آئین‌نامه تازه حمایت معیشتی را ابلاغ کرد
استارت پیکان برای مانور در جاده سخت استقلال + فیلم
زمان انتشار کارت‌های کنکور 1404 اعلام شد
چرا مذاکرات فنی ایران و آمریکا پیش‌روی در مسیر مین‌گذاری‌شده است؟
جنگ تعرفه ها ،اپل را روانه هند کرد!
معرفی روسای هیات های فنی ایران در مذاکرات مسقط
عزیمت عراقچی به مسقط؛ ماراتن مذاکراتی تهران_واشنگتن از فردا
نورنما | اولین شهر خشتی جهان!
تزریق اطمینان به سلامت کودکان ؛ واکسن پنج‌گانه به زودی سراسری توزیع می‌شود!
جاده چالوس یکطرفه می‌شود
کمتر از یک هفته تا پایان مهلت بسته حمایت معیشتی از مادران باردار(طرح یسنا) +مشمولین و مبل
افزایش ناگهانی قیمت خودروهای سایپا؛ شوک جدید به بازار+جدول قیمتها
آینده مبهم طرح کالابرگ الکترونیکی؛ بازهم چالش تأمین اعتبار
پیام تسلیت نتانیاهو، 3 روز پس از درگذشت پاپ فرانسیس!
آغاز پرداخت حقوق بازنشستگان با احکام جدید همسان‌سازی
X
آگهی تبلیغاتی