نورنیوز-گروه جامعه : کرونا همچنان ویروسی ناشناخته برای جهان به حساب می آید و اعلام نظر قطعی درباره ابعاد مختلف تاثیرگذاری آن در شرایط فعلی تقریبا ناممکن است.
یکی از سوالات مهمی که از ابتدای شیوع ویروس کرونا مطرح بوده و همچنان نیز پاسخ قاطعی به آن ارائه نشده، موضوع مصونیت و یا امکان ابتلای مجدد افراد بهبود یافته به ویروس بوده است
دانشمندان معتقدند ، تا جمع اوری اطلاعات بیشتر در این باره ، میتوان با مطالعه رفتار ویروس های هم خانواده با کرونا پاسخی غیر قطعی به این سوال داد.
به گفته آنها در بیشتر بیماری های ویروسی و عفونی ، سیستم ایمنی بدن پس از بین بردن ویروس و تولید پادتن از پلاسمای خون، برای مقابله های بعدی با ویروس مشابه آماده میشود.
این بدان معناست که بیماران بهبود یافته ، پس از گذراندن دوره نقاهت احتمالا در برابر ویروس مصونیت پیدا میکنند.
این نظریه باعث شده که مقامات برخی از کشورها از اعطای "گواهی مصونیت" یا اسناد مشابه به افراد بهبود یافته که نشان دهنده ناقل نبودن و یا آسیب پذیر نبودن آنها دربرابر ویروس باشد سخن به میان آورده اند.
با این وجود گزارش هایی که از مثبت شدن مجدد تست افراد بهبود یافته در چین و کره جنوبی منتشر شده دانشمندان را به بازبینی در این نظریه واداشته است.
تعداد این افراد در کره جنوبی ۹۱ نفر بوده و آزمایش روی این افراد از سطح متفاوت پادتن موجود در خون انها خبر داده است. میزان پادتن در خون برخی از این افراد بسیار زیاد بوده و در خون برخی اصلا وجود نداشته است.
برخی از متخصصان عفونی پاسخی ساده به این رخداد داده و دقت آزمایشهای اولیه را زیر سوال برده اند.
اما برخی دیگر ازمتخصصین معتقدند این امر ممکن است به دلیل فعال شدن مجدد ویروس اتفاق افتاده باشد.
به عقیده آنها ، دو تا شش هفته پس از بین رفتن علائم در بیمار ممکن است ویروس همچنان در بدن او وجود داشته باشد.ضعیف شدن افراد به دلیل خستگی مفرط یا سو تغذیه ممکن است به فعال شدن ویروس در بدن آنها منجرشده و علائم بالینی دوباره ظاهر شود. هرچند این به معنای بروز مجدد بیماری نیست.
سازمان جهانی بهداشت با صدور بیانیه ای برای پاسخ به این سئوال مهم اعلام کرده : «ما با متخصصان بالینی در ارتباط نزدیکی هستیم و تلاشمان را می کنیم تا اطلاعات بیشتری را در مورد این موارد به صورت جداگانه کسب کنیم. حصول اطمینان از این که مراحل جمعآوری تستها از این بیماران درست انجام شده باشد، بسیار مهم است.»
با این وجود گزارشی مستند از ابتلای مجدد در بیماری در بسیاری از کشور ها از جمله ایران وجود نداشته است. دکتر زالی فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در تهران احتمال این اتفاق را برای افراد بالای ۷۵ سال بیشتر میداند. دستیابی به گزاره های دقیق و قابل استناد برای پاسخگویی به این سئوال که اثر تعیین کننده ای بر تصمیمات راهبردی کشورها برای مقابله با بیماری کرونا دارد، نیازمندتداوم تحقیقات بیشتر و تطبیق تجربیات کشورهای مختلفی است که درگیرشیوع این ویروس بوده اند
نورنیوز