نورنیوز ـ گروه اقتصادی: توافق تاریخی اوپک پلاس بر سر کاهش تولید نفت که با مخالفت اولیه مکزیک روبرو شد، علی رغم یکه تازیهای روسیه و عربستان و مجادلات نه چندان جدی با ایالات متحده با خصوصیات ویژه نهایی شد.
در اجلاس اخیر «اوپک پلاس» برای اولین بار تمامی کشورهای صادر کننده نفت در مکانی خارج از اوپک و به صورت ویدئو کنفرانس با هم گفتگو کردند.
آمریکا که پیشتر به عنوان یک تقاضاکننده عمده در بازار نفت، اوپک را یک کارتل نفتی برای ایجاد انحصار در بازار معرفی می کرد اکنون در جایگاه عرضه کننده نفت با مشکلات جدید روبرو شده و ضمن ورود به میز مذاکره نفتی، تلاش زیادی برای برگزاری این اجلاس معمول داشت.
در حال حاضر شرایط بازار به گونه ای است که بدلیل افزایش عرضه و کاهش چشمگیر تقاضا نمی توان امیدوار بود که توافق اخیر تاثیر چندانی در افزایش قیمت داشته باشد.
اگرچه در چارچوب این توافق، ده میلیون بشکه از تولید کشورهای اوپک پلاس و پنج میلیون بشکه از تولید آمریکا و کانادا کاهش خواهد یافت اما احتمال بازگشت بهای نفت به دوره پیش از شیوع کرونا بعید به نظر میرسد. در حال حاضر تقاضا برای نفت خام در بازارهای جهانی با کاهشی بیش از ۳۰ میلیون بشکه در روز روبرو است.
در چنین شرایطی کشورهای مصرف کننده نفت، نظیر چین و کره جنوبی و ژاپن که اتفاقا از ویروس کرونا کمتر متأثر شده اند (از نظر ابتلا و مرگ و میر) برندگان اصلی بازی نفتی بوده اند.
توافقات اخیر در اوپک پلاس در فضای شیوع کرونا در سراسر جهان و مشکلات ناشیاز آن حاصل شده است و باید امیدوار بود کهدر صورت هرگونه تغییر در رفتار ویروس و گذر از بحران، این توافق همچنان بتواند به عنوان سدی محکم از تداوم اغتشاش در بازار نفت و به هم ریختگی تعادل در عرضه و تقاضا جلوگیری کند.
نورنیوز