نورنیوز ـ گروه بین الملل: در پی جهانی شدن کارزار لغو تحریمهای ظالمانه رژیم آمریکا علیه ملت ایران، روزنامههای نیویورک تایمز و واشنگتن پست نیز که جزو معتبرترین روزنامههای آمریکا به شمار میروند، به این کارزار پیوستند.
این دو رسانه در سرمقالههای خود خواهان برداشته شدن تحریمهای آمریکا علیه ایران شدهاند.
واشنگتن پست در مقالهای به قلم «فیلیپ گوردون» استاد سیاست خارجی آمریکا در شورای روابط خارجی و «آریانا طباطبایی» محقق در دانشکده روابط عمومی و بین المللی دانشگاه کلمبیا نوشت:
با توجه به اینکه ایران اکنون به یکی از کانونهای درگیر با ویروس کرونا تبدیل شده است، کارزار فشار حداکثری واشنگتن صدمات ثانویه قابل ملاحظهای به مردم این کشور وارد میکند، این در حالی است که برخی در دولت آمریکا به رهبری «مایک پمپئو» وزیر خارجه و «ریچارد گرنل» سرپرست اطلاعات ملی این کشور گمان میکنند اکنون زمان مناسبی برای حملات تلافیجویانه نظامی به ایران است و امیدوارند این اقدام در نهایت باعث کوتاه آمدن رژیم ایران شود.
آمریکا باید هرگونه تشدید بیشتر کارزار تحریمهای شکست خوردهاش را متوقف و به ایران هرآنچه را برای مبارزه با این بیماری همهگیر نیاز دارد، ارائه کند.
آمریکا باید فهرست کالاهای پزشکی و انسانی معاف از تحریمها را افزایش دهد و متعهد شود بانکها، شرکتها و سازمانهای غیردولتی که در تامین حمایت پزشکی از ایران مشارکت میکنند، تحریم نخواهند شد.
واشنگتن همچنین باید از اعطای وام صندوق بین المللی پول منحصرا برای مبارزه با ویروس کرونا به ایران حمایت کند و تخفیفهای تحریمی بیشتری در ازای خویشتنداری هستهای ایران و همکاری در منطقه پیشنهاد دهد.
نیویورک تایمز نیز در سرمقاله خود نوشت: روشن است که آمریکا باید تحریمها را برای کمک به ایرانیان، سبک کند تا به آنها نشان دهد که دعوایی با مردم این کشور ندارد. اکنون سخنان فریبنده به کار نمیآید.
ایران از صندوق بین المللی پول درخواست یک وام اضطراری پنج میلیارد دلاری کرده و فهرستی بلند از تجهیزات اساسی از دستکش و ماسک گرفته تا دستگاههای کمک تنفسی قابل حمل را ارائه داده است. باید همه این تجهیزات به فوریت در اختیار ایران قرار گیرد.
در هرحال، افزایش تحریمها در چنین شرایطی از نظر اخلاقی نادرست و هراس آور است. اکنون، دولت ترامپ باید به این بحران بعنوان یک فرصت دیپلماتیک نگاه کند. کمترین کار این است که مسیر اعطای وام صندوق بین المللی پول را هموار کند.
در یک حالت ایدهآلتر، این کار میتواند تنش ها را پایین آورده، حملات به نیروهای آمریکایی را کاهش دهد و حتی در ادامه، گفتگوهایی جدی برای توقف تشدید هسته ای ایران سر بگیرد.
از همه مهمتر، هیچ شواهدی وجود ندارد که ادامه راهبرد فشار حداکثری دولت آمریکا، به هیچیک از اهدافش برسد.
نورنیوز