به گزارش نورنیوز ـ گروه بین الملل: اقدام آمریکاییها در حمله به مراکز وابسته به گردانهای حزب الله عراق در نزدیکی گذرگاه القائم در مرز با سوریه حاوی نکات مهمی است. آمریکاییها به خوبی از اهمیت مقرهایی که هدف قرار داده اند برای محور مقاومت آگاه هستند و این در شرایط حساس داخلی عراق و همزمان با افزایش نگرانی رژیم صهیونیستی از تقویت توان موشکی محور مقاومت است.
-------------- آغاز پاسخ دردناک به اشغالگران آمریکایی
این دخالت آمریکا به شکل مستقیم در راستای خدمت به اهداف ویژه رژیم صهیونیستی بود زیرا آمریکاییها میتوانستند که این حمله را در نقاط دیگری در عراق انجام دهند اما انتخاب القائم نشان دهنده این است که این پاسخ فراتر از واکنش به حمله به پایگاه «کی وان»(K1) در کرکوک بوده است و این برداشت را به وجود میآورد که مرحله راهبردی در رویارویی میان دو محور شروع شده است. اسرائیلیها به شدت از این حمله سرمست شدند؛ اما متحدان عرب آمریکا به غیر از آل خلیفه که حمایت قوی از این حمله انجام داد، سکوت اختیار کردند و در مقابل واکنشهای شدیدی از سوی گروههای سیاسی عراقی به این حمله شد.
---------------- آمریکاییها به دنبال چه هستند؟
آمریکا در واقع به دنبال تسلط بر مناطقی است که آنرا به نفع پروژههای خود میداند. آنها نمیخواهند که در مقابل محور مقاومت عقب بنشینند. منابع وابسته به حشد شعبی اعلام کرده اند که بازی پشت پرده تمام شده است و رویارویی آشکار شده است. از نگاه رهبران گروههای مقاومت عراق، آمریکایی اشتباه ارزیابی داشته اند و قاعده خون در برابر خون را اجرا کردند اما واکنش آنها متناسب نیست و همخوانی ندارد و از همین رو مقاومت عراق بر واکنشی در خور حمله هوایی آمریکا و متناسب با آن اصرار دارند.
--------------- چرا القائم و نه جای دیگر؟
گذرگاه استراتژیک البوکمال- القائم ۴۵۰ کیلومتر با دمشق و ۳۴۰ کیلومتر با بغداد فاصله دارد. دو شهر القائم در استان الانبار عراق و البوکمال در استان دیرالزور سوریه را از راه زمینی به هم متصل میکند. این دو شهر نزدیکترین شهرها به مرز دو کشور در جنوب شرق سوریه و شمال غرب عراق هستند.
1ـ واشنگتن مخالف حضور حشد شعبی در این منطقه است زیرا مسیر القائم-البوکمال حساسیت تل آویو را بر میانگیزد و این رژیم آنرا به مثابه جاده امن تهران به بیروت میانگارد و از این رو به دنبال قطع این جاده است.
2ـ از سویی منطقه القائم نزدیکترین منطقه به پایگاه عین الاسد مرکز ثقل نیروهای آمریکایی در عراق است. همه عبور و مرور نیروهای آمریکایی میان عراق و سوریه با نظارت این پایگاه است و از این رو آمریکاییها به هیچ عنوان نمیخواهند که نیروهای حشد شعبی در آن منطقه حضور داشته باشند.
3ـ اما اینکه چرا گردانهای حزب الله عراق در میان دیگر گروههای حشد شعبی هدف قرار گرفته است به این دلیل که تیپ ۴۵ مستقر در مرز سوریه و عراق از قویترین گروهها محسوب میشود. در مجموع میتوان گفت که حمله شب گذشته به مواضع حشد شعبی در راستای ادامه روند تحرکات آمریکا و رژیم صهیونیستی برای تضعیف این نیروی مقاوم علیه متجاوزان است. حمله هوایی آمریکا به مواضع حشد شعبی نقض حاکمیت عراق و همه منشورهای بین المللی است. از سویی این حمله نشان میدهد که نظامیان آمریکایی در عراق ضد عراق و نهادهای آن عمل میکنند. اما این حمله آمریکا سبب همبستگی مردم عراق با حشد شعبی خواهد شد و تلاشها برای بیرون راندن نظامیان متجاوز آمریکایی از عراق افزایش خواهد یافت و دولت و پارلمان عراق باید در راستای بیرون کردن این نظامیان حرکت کنند. بدون شک واشنگتن پس از حماقت اخیر ضد حشد شعبی با اوضاع بسیار خطرناک روبرو خواهد شد.
نورنیوز