به گزارش نورنیوز، «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان روز یکشنبه در گفتوگوهای تلفنی جداگانه با سران کشورهای ترکیه، روسیه و فرانسه در خصوص پیشبرد روابط دوجانبه، آخرین تحولات لیبی و سوریه و همچنین تبادل زندانی بین استقلالطلبان روستبار اوکراین رایزنی کرد. تماس با پوتین به نوشته خبرگزاری «رویترز»، کرملین یکشنبه از تماس رئیس جمهور این کشور با صدر اعظم آلمان در ارتباط با مسائل دوجانبه از جمله پروژه خط لوله گازی «نورد استریم-۲» خبر داد.
کاخ ریاستجمهوری روسیه اعلام کرد که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان در یک گفتوگوی تلفنی روز یکشنبه توافق کردند که از این پروژه خط لوله انتقال گاز حمایت کنند. این در حالی است که آمریکا به شدت مخالف اجرای این پروژه گازی است و روسیه را بابت این پروژه تحریم کرده است. در این پروژه، گاز روسیه به آلمان انتقال مییابد. (جزئیات بیشتر) به نوشته رویترز، پوتین و مرکل همچنین تاکید کردند که حل بحران لیبی نیازمند تقویت تلاشهای سیاسی و دیپلماتیک است. ولادیمیر پوتین و آنگلا مرکل در این گفتوگو همچنین از مبادله زندانیان در اوکراین استقبال کردند.
رسانههای روسی امروز از آغاز تبادل زندانی میان اوکراین و استقلال طلبان روستبار روسیه در منطقه «دونباس» خبر داده و نوشتند که مناطق استقلال طلب روس تبار، ۵۵ زندانی اوکراینی را به دولت کییف تحویل داده و در ازای آن ۸۷ زندانی را تحویل گرفتند. (جزئیات بیشتر) تماس با ماکرون خبرگزاری رویترز همچنین از رایزنی تلفنی آنگلا مرکل با «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه خبر داده است. به نوشته رویترز، امانوئل ماکرون و صدراعظم آلمان از تبادل زندانیانی که روز یکشنبه بین دولت اوکراین و استقلالطلبان روس تبار مستقر در شرق اوکراین رخ داد، استقبال کردند. دفتر ریاست جمهوری فرانسه با انتشار بیانیهای، نوشت: «تبادل زندانیان که امروز به اتمام رسید، یک اقدام بشردوستانه است که مدتها منتظر آن بودیم.
در راستای تصمیماتی که در نشست پاریس گرفته شده، حال باید اجرای کامل آتشبس دنبال شود.» گفتوگو با اردوغان خبرگزاری «آناتولی» ترکیه نیز از گفتوگوی تلفنی «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه با آنگلا مرکل خبر داد. به نوشته این منبع خبری، اردوغان و مرکل درباره روابط دوجانبه و تحولات منطقه از جمله آخرین تحولات سوریه و لیبی رایزنی کردند. توافقنامه ترکیه با دولت وفاق ملی لیبی به ریاست «فایز سراج» که از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده، نگرانیهایی را بین برخی کشورهای اروپایی و آفریقایی که حامی دولت شرق لیبی هستند، ایجاد کرده است.
رئیسجمهور ترکیه در روزهای گذشته از احتمال اعزام نیروی نظامی به لیبی برای پشتیبانی از دولت وفاق ملی این کشور خبر داد. دولت وفاق ملی لیبی به ریاست فایز سراج در طرابس مستقر است. در مقابل، دولت شرق لیبی قرار دارد که از سوی چند کشور از جمله امارات عربی متحده، عربستان سعودی، ایتالیا، فرانسه و مصر پشتیبانی میشود. نیروهای دولت شرق به فرماندهی «خلیفه حفتر» هفتههاست که تلاش میکنند تا طرابلس را به تصرف خود درآورند. اعزام نیروهای ترکیهای به لیبی، به بهانه مقابله با عملیات حفتر، صورت میگیرد.
فارس