×
سیاسی
شناسه خبر : 224494
تاریخ انتشار :

به روزرسانی می‌شود...

چهارمین نشست مجمع گفت‌وگوی تهران برگزار شد+ ویدیو

چهارمین نشست مجمع گفت‌وگوی تهران با حضور پزشکیان و 200 هیأت از مقامات ارشد 53 کشور، در تهران آغاز به کار کرد.

نورنیوز _ گروه سیاسی: مجمع گفت‌وگوی تهران (Tehran Dialogue Forum) امروز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه با حضور مقامات ایرانی و خارجی در مرکز مطالعات سیاسی وزارت امور خارجه برگزار شد.

این مجمع روزهای ۲۸ و ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، با حضور ۲۰۰ هیات مشتمل بر مقامات ارشد ۵۳ کشور، وزرا و تصمیم‌سازان خلیج فارس، و نمایندگان سازمان ملل، برگزار می‌شود.

این رویداد با ۴۰ پنل تخصصی، پخش زنده جلسات، و پوشش ۵۰ رسانه خارجی، نقش ایران را به‌عنوان کنشگری مسئول و پیشرو در دیپلماسی منطقه‌ای و جهانی برجسته کرده و فضایی برای اجماع و تبیین نظم نوین منطقه‌ای ایجاد می‌کند.

گرامیداشت یاد شهید امیرعبداللهیان در مجمع گفت‌وگوی تهران

ظ

 

ظ

عراقچی: جنایات غزه را نسل‌کشی آشکار می‌دانیم/ سکوت جهانی در برابر فاجعه غزه تکان‌دهنده است

وزیر امور خارجه در مجمع گفتگوی تهران بیان کرد: تجاوزها و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه قرار دارد؛ جنایاتی که بی‌تردید می‌توان آن را نمونه‌ای آشکار و کم‌سابقه از نسل‌کشی دانست. نسلی که مردم جهان حتی گاه به‌صورت زنده از طریق تلویزیون و شبکه‌های اجتماعی، شاهد نابودی آن بودند.

از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون، بیش از ۶۰ هزار فلسطینی در نوار غزه جان باخته‌اند که بخش زیادی از آنان را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند. میلیون‌ها نفر آواره شده‌اند و در شرایط محاصره کامل و قحطی شدید به‌سر می‌برند. در برابر این جنایات، جهان نتوانست واکنشی مسئولانه و درخور از خود نشان دهد.

سکوت سنگین و بی‌تحرکی قدرت‌هایی که خود را مدافع وجدان بشری می‌دانند، همراه با ناتوانی نهادهای بین‌المللی در مهار این فاجعه، حقیقتاً تکان‌دهنده است و به‌مثابه زنگ بیدارباشی برای وجدان جهانی تلقی می‌شود.

عراقچی: واقعیت تحریف‌شده منطقه را نقد کردیم/ فصل تازه‌ای از نظم بومی را رقم می‌زنیم

وزیر امور خارجه گفت: بحران غزه نشان داد که علاوه بر ناتوانی ساختارهای نظام بین‌الملل، سرنوشت منطقه نمی‌تواند و نباید در گرو اراده و تصمیمات نیروهای فرامنطقه‌ای باقی بماند.

آنچه امروز به‌عنوان «واقعیت منطقه» معرفی می‌شود، در اصل بازتاب روایتی تحریف‌شده و ساخته‌وپرداخته‌ای است که صرفاً بر اساس منافع آن قدرت‌ها تعریف شده و باید از درون منطقه بازتعریف و اصلاح شود.

منطقه غرب آسیا بیش از هر زمان دیگری نیازمند بازنگری بنیادی در نگاه به خود است. تمرکز مداوم بر رقابت‌هایی که از توهم تهدید دائمی ناشی می‌شود، مانع از شکل‌گیری همکاری‌های مؤثر منطقه‌ای برای حل مسائل شده و بستر دخالت‌های مخرب قدرت‌های بیگانه را فراهم آورده است.

عراقچی: بر حقوق هسته‌ای و رفع تحریم‌ها پافشاری می‌کنیم

وزیر امور خارجه اظهار داشت:
ما راه‌حلی مسالمت‌آمیز برای مسئله فلسطین پیشنهاد می‌کنیم؛ برگزاری یک همه‌پرسی ملی با مشارکت تمامی ساکنان اصیل سرزمین فلسطین، اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی، تا درباره نظام سیاسی آینده این سرزمین تصمیم‌گیری شود.

در کنار مسائل منطقه‌ای، یکی دیگر از محورهای مهم سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، موضوع برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز و تحریم‌های یک‌جانبه و ظالمانه‌ای است که ایالات متحده بر ضد ملت ایران اعمال کرده است.

ما همواره بر پایبندی به اصل منع سلاح‌های کشتار جمعی تأکید داشته‌ایم و تلاش کرده‌ایم نگرانی‌های منطقی جامعه بین‌الملل درباره برنامه هسته‌ای خود را از طریق تعامل و شفافیت برطرف کنیم.

ما خواهان توافقی عادلانه و متوازن هستیم؛ توافقی در چارچوب معاهده NPT، که ضمن احترام کامل به حقوق هسته‌ای ایران، رفع واقعی، کامل و تضمین‌شده تحریم‌ها را نیز در پی داشته باشد.

عراقچی: با زبان وفاق، ساختار منطقه را متحول کنیم/ دیپلماسی را پل پیوند ملت‌ها کنیم

وزیر امور خارجه بیان کرد: بازپس‌گیری ابتکار عمل در منطقه صرفاً به معنای تغییر در توازن قوا نیست، بلکه مستلزم دگرگونی در بنیان‌های فکری و ادراکی است که به نظم موجود مشروعیت می‌بخشند.

تا زمانی که کشورهای منطقه بتوانند زبان تازه‌ای برای تبیین واقعیت خود خلق کنند؛ زبانی برخاسته از حافظه تاریخی مشترک و چشم‌اندازهای هم‌سو می‌توانند نهادها، سازوکارها و ائتلاف‌هایی را پایه‌گذاری کنند که در مقایسه با ترتیبات تحمیلی بیرونی، پایدارتر، مشروع‌تر و کارآمدتر باشند.

در چنین شرایطی، منطقه نه‌فقط نقش بازیگر، بلکه جایگاه معمار نظم آینده را نیز به‌دست خواهد آورد. برای تحقق این هدف، جمهوری اسلامی ایران شریکی مطمئن و همکاری قابل اتکا برای منطقه و همه کشورها و ملت‌های آن خواهد بود.

نگاه دیپلماسی ما، معطوف به تمامی کشورهای منطقه است تا با الهام از شعار محوری دولت جمهوری اسلامی ایران مبنی بر "وفاق"، منطقه‌ای نیرومند، همگرا و مبتنی بر همکاری‌ مشترک بنا نهیم.


خطیب‌زاده: منطقه نیازمند روایتی نو از همزیستی مسالمت‌آمیز است

سعید خطیب‌زاده معاون وزیر خارجه و رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه امروز (یکشنبه) ۲۸ اردیبهشت‌ماه در چهارمین نشست مجمع گفت‌وگوی تهران به ایراد سخنرانی پرداخت. وی با اشاره به حضور مسعود پزشکیان در این نشست گفت: حضور رئیس‌جمهور در این مجمع، برای ما مایه‌ افتخار و دلگرمی است. ما از نگاه توسعه‌محور، متوازن و انسانی ایشان در عرصه سیاست خارجی، صمیمانه سپاسگزاریم.

خطیب‌زاده ادامه داد: دکتر پزشکیان با تبیین مفهوم «وفاق»، جان تازه‌ای به گفتمان سیاسی کشور بخشیده‌ است. وفاق، نه یک سازش موقت، بلکه یک رویکرد پایدار برای حل‌وفصل اختلافات، گشودن راه‌های همکاری و تقویت بنیان‌های گفت‌وگو است. این رویکرد، پیش از هر چیز، بر اهمیت شنیدن استوار است.

رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه افزود: شنیدن سخن دیگری باید با دقت، با نیت درک متقابل و با احترام انجام شود. ساختن واقعیت‌های نو در گرو چنین شنیدنی است. ما نیز امروز در اینجا گرد آمده‌ایم تا پیش از هر چیز، با دلی گشوده و گوش‌هایی شنوا، گفت‌وگویی معنادار را شکل دهیم.

خطیب‌زاده اضافه کرد: امیدواریم بتوانیم در این نشست مفهوم شریف وفاق را فراتر از مرزهای ملی گسترش دهیم و آن را به پایه‌ای تازه برای مناسبات منطقه‌ای بدل سازیم. منطقه ما امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند وفاق، عقلانیت سیاسی، و روایتی نو از همزیستی مسالمت‌آمیز است.

معاون وزیر خارجه بیان کرد: با چنین رویکردی، می‌توان آینده‌ای متفاوت را رقم زد؛ آینده‌ای که بر پایه شراکت، احترام متقابل و درک مشترک بنا شده باشد، نه بر مبنای روایت‌های برساخته، حذف، ستیز و طرد دیگری.

وی گفت که بیش از ۲۵۰ مهمان در نشست امروز حضور دارند.
ی

 پزشکیان: از خلیج‌فارس به آن طرف انرژی نرود همه فلج می‌شوند

رییس جمهور گفت: کاری می‌کنند که ما باهم دعوا کنیم تا آنها راحت بتوانند انرژی ما را به هر قیمتی که خواستند ببرند و بعد نفت ما را ببرند و اسلحه به ما بدهند که ما با همدیگر بجنگیم.

 پزشکیان: در هسته‌ای دنبال حق خودمان هستیم و از این حق نمی‌گذریم

رییس جمهور بیان کرد: ما که یک عمر است تحریم هستیم چه کاری می‌خواهند کنند؟ ما را از تحریم و بمب نترسانید.

ترامپ گفته که ما باید مطمئن شویم ایران سلاح  هسته‌ای ندارد؛ بیایند ارزیابی کنند ما قرار نیست سلاح هسته‌ای درست کنیم این فتوای مقام معظم رهبری است.

 پزشکیان: به‌عنوان یک انسان هیچ حرف زوری را نمی‌پذیرم

رییس جمهور اظهار داشت: تهدید به تحریم می‌کنند؛ ما یک عمری تحریم هستیم. ما از لحاظ اعتقادی از مُردن و شهید شدن نمی‌ترسیم.


تأکید وزیر خارجه تاجیکستان بر امنیت دسته جمعی منطقه‌ای

«سراج الدین مهرالدین» وزیر خارجه تاجیکستان امروز(یکشنبه) ۲۸ اردیبهشت‌ماه در چهارمین مجمع گفت‌وگوی تهران ضمن ابراز خرسندی از حضور در این نشست گفت: امروز شاهد تحولات بی سابقه در حوزه بین‌المللی هستیم. مشکلات جدی در تأمین صلح و ثبات در مناطق جهانی جامعه جهانی را وادار می‌کند که از طریق گفتمانی سازنده و با تکیه بر اراده قوی به مسائل روز توجه کند.

وی به اوضاع جاری در فلسطین اشاره کرد.وزیر خارجه تاجیکستان همچنین گفت که دخالت بازیگران فرامنطقه‌ای اوضاع را پیچیده‌تر می‌کند.سراج الدین مهرالدین اضافه کرد: مشکلات مذکور نه تنها حل و فصل نشده است بلکه با خطر از بین رفتن برخی دولت‌ها، تنشی بیشتر را ایجاد کرده است. تجربه تلخ سوریه، لیبی و یمن و دیگر کشورهای خاورمیانه ثابت می‌کند که امنیت و ثبات پایدار منطقه‌ای از ثبات در داخل کشور ریشه می‌گیرد.وی بر امنیت دسته جمعی منطقه‌ای تأکید کرد.

وزیر خارجه تاجیکستان به اوضاع جاری در غزه و فلسطین اشغالی اشاره کرد و اظهار داشت: نوار غزه به مکانی مخروبه تبدیل شده است. تاجیکستان کشتار مردم بیگناه و تخریب بیمارستان‌ها و ... در فلسطین را قویا محکوم می‌کند و خواستار آتش بس فوری هستیم.وی راه حل این مسئله را تأسیس دولت مستقل فلسطین با پایتختی بیت المقدس خواند.

مهرالدین بیان کرد: خواستار صلح و ثبات و آرامش در افغانستان هستیم. در روند بازسازی اقتصادی و اجتماعی در کشور همسایه آماده همکاری با کشورهای شریک هستیم.وی بر ضرورت تلاش جامعه جهانی برای جلوگیری از خشونت و افراط گرایی تأکید کرد.وزیر خارجه تاجیکستان همچنین به موضوع آب هم اشاره کرد و مشکلات آب در آینده مشکلات زیادی را ایجاد می‌کند و باید در این خصوص چاره‌اندیشی کرد.

ش

نچیروان بارزانی: خاک اقلیم کردستان منشأ خطر برای ایران نیست و نخواهد بود

نچیروان بارزانی رئیس منطقه اقلیم کردستان عراق امروز در مجمع گفت‌وگوی تهران به حمایت‌های ایران از کردستان عراق اشاره کرد و گفت: ایران جزو اولین کشورهایی بود که برای مبارزه با داعش به ما کمک کرد. خدا رحمت کند سردار سلیمانی از اولین کسانی بود که برای مبارزه با داعش به اربیل آمد و ما صراحتا هم گفته‌ایم.

وی افزود: روابط ما با ایران خوب است. بعد از سفر رئیس جمهور پزشکیان به بغداد و اربیل، الان شاهد گسترش این روابط در همه سطوح اعم از سیاسی، فرهنگی و ... هستیم و پیشرفت‌های خوبی را شاهدیم.

نچیروان بارزانی افزود: بعد از این سفر بالفعل شاهد هستیم که مناسبات جلو می‌رود.وی گفت: یک مسئله برای ما به جد مهم است اجازه نمی‌دهیم اقلیم کردستان منشأ خطر برای همسایگان به ویژه ایران باشد. با همکاری عراق یک مکانیسم را تعریف کردیم. بارزانی بیان کرد: خاک اقلیم کردستان منشأ خطر برای ایران نیست و نخواهد بود.

وی درباره تحولات رخ داده درباره پ.ک.ک اظهار داشت: ما در امور داخلی ترکیه دخالتی نمی‌کنیم ولی اگر بتوانیم در این خصوص به ترکیه کمک کنیم این آمادگی را داریم.

نچیروان بارزانی درباره جذابیت‌های ایران برای وی گفت‌: ایران کشوری بوده که ما را به عنوان پناهنده پذیرفته ولی واقعا ما را به عنوان شهروند و صاحبخانه پذیرفتند. خاطرات ما در ایران ماندگار است و از آن طرف هر زمان به ایران می‌روم جایی که می‌خواهم بروم ببینم عظیمیه کرج است.

وی با بیان اینکه ما اشتراکات زیادی با ایران داریم، اظهار داشت: همواره ایران را خانه خودمان می‌دانیم.

ظس

امیرخان متقی: اگر معاهده هم نبود آب هیرمند را در اختیار ایران قرار می‌دادیم

امیر خان متقی وزیر امور خارجه حکومت سرپرست افغانستان امروز در مجمع گفت‌وگوی تهران گفت: جهان امروز جهانی متشنج است نظم بین‌المللی بعد از جنگ جهانی دوم گرچه پابرجاست، ولی در دهه‌های اخیر با چالش‌های جدی مواجه شده است.وی با اشاره به نسل‌کشی مردم غزه افزود: قاره آسیا چه از لحاظ سرزمین و جمعیت و چه رشد اقتصادی نقش غیرقابل انکار در نظم کنونی خواهد داشت.

امیرخان متقی اظهار داشت: در چهار سال اخیر توانسته‌ایم به تهدیدات داعش و عناصر فتنه‌گر دیگر پایان دهیم.

وی گفت: ما به دنبال ثبات و امنیت و شکل دادن رفاه اقتصادی از طریق همکاری‌های نزدیک با منطقه و فرامنطقه تلاش می‌کنیم که افغانستان به جای تقابل قدرت‌ها به مرکز همکاری کشورها تبدیل شود.

امیرخان متقی درباره چارچوب‌های نگاه خود به حکومتداری گفت:‌ افغانستان کشوری اسلامی است که در 50 سال گذشته نظام‌های متعدد را تجربه کرده است. امارت اسلامی افغانستان سیاست متوازن و اقتصادمحور را در پیش گرفته است. در این حالت کشورهای همسایه در سیاست فعلی افغانستان جای خاص دارند و نظامی که امروز به وجود آمده بعد از تجارب بسیار و نسخه‌هایی که از خارج بر مردم افغانستان تحمیل شد، نتیجه نداد و امروز نظامی برپا شد که در رأس آن امیر و بعد رئیس الوزرا هست و کابینه وجود دارد. 34 ولایت داریم. شورا داریم که صدای مردم را بشنویم. در این زمینه موفق هستیم.

وی گفت: در چهار سال گذشته توانستیم سیاست متوازن با کشورهای همسایه، منطقه و فرامنطقه روابط خوبی داشته باشیم به خصوص در عرصه اقتصادی. با ایران 3 میلیارد دلار تجارت داریم.وزیر خارجه حکومت سرپرست افغانستان ادامه داد: افغانستان در چهار دهه گذشته از سیاست متوازن نبود به خاطر خوشی یک قدرت و کشور با هم دشمنی می‌کردند. در چهار سال گذشته توانستیم سیاست متوازن را در عرصه سیاست خارجی به خوبی پیش ببریم و با کشورهای منطقه و فرامنطقه روز به روز نزدیک می‌شویم.

وی همچنین درباره روابط ایران و افغانستان گفت: ایران و افغانستان هر دو با مشکل مواد مخدر مواجه هستند. امیرخان متقی درباره حق‌آبه ایران از هیرمند اظهار داشت: وقتی خشکسالی نباشد هر چه آب باشد به سمت ایران جاری می‌شود. تلاش ما این است که آب هدر نرود و به خوبی به طرف ایرانی برسد. در این خصوص مسئولیت شرعی و اسلامی ماست که بتوانیم کمک کنیم هم ثواب و هم سیاست خوب می‌دانیم.

وی گفت: مردم ایران که صدای من را می‌شنوند شکی نداشته باشند که ما نیت بد نداریم. رئیس الوزرای افغانستان به عراقچی گفت که ما این را مسئولیت خود می‌دانیم که به مردم تشنه سیستان و بلوچستان آب برسد و این سیاست ماست. اگر قرارداد هیرمند هم نبود به این تعهد پایبند بودیم.

ی
 


نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تمجید رسانه صهیونیستی از پایگاه‌های زیرزمینی ایران
سیل در دل زمین حاصلخیز + فیلم
هشدار باد شدید و گرد و غبار در تهران
شکاری شکار سرخ ها شد
رقابت برای کسب کفش طلای اروپا به اوج خود رسید ! + جدول گلزنان
عراقچی در واکنش به ویتکاف: غنی‌سازی در ایران ادامه خواهد داشت
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (35)«ایرانشهر»
لیگ قهرمانان آسیا و قهرمانی تیمی از خلیج فارس
توافقی که به زباله رفت؛ آمریکا زیر قولش زد
قایدی کنسل؟
سرمربی تیم امید به‌زودی معرفی می‌شود؛ پایان انتظار نزدیک است
وزارت راه از نماینده مجلس شکایت می کند؟
چطور پیامک‌های تبلیغاتی را برای همیشه متوقف کنیم؟
عراقچی: پیام مکتوبی از آمریکا از طریق عمان دریافت نکردیم
طبیعت سمنان می‌درخشد؛ شکوفایی شقایق‌ها در دشت میامی + فیلم
پادکست | ویژه برنامه روز بزرگداشت خیام نیشابوری
احتیاط دیپلماتیک ایران در مواجهه با طرح‌های هسته‌ای نوظهور
پایان قدرت‌نمایی مسلحانه؛ پلیس ملارد اوباش را زمین‌گیر کرد + فیلم
خداحافظی با احترام؛ پایان آرام مأموریت دقیقی در خیبر
رد قاطع شایعات درباره دالان زنگزور؛ تاکید ایروان بر ثبات و همکاری
نورنما | دزدی کله پاچه با روش موبایل قاپی!
نمایشگاه آخرین دستاوردهای دانش‌بنیان در حوزه هوش مصنوعی افتتاح شد
مهدی کروبی پس از بستری کوتاه‌مدت از بیمارستان ترخیص شد
هشدار وزش باد شدید در تهران از دوشنبه تا پنجشنبه
صعود تاریخی پدیده ایرانی به جمع 64 بازیکن برتر جهان
هشدار آبی در راه است:سدها تشنه‌اند!
نخستین پرواز مستقیم سعودی در تهران؛ آغاز فصل تازه همکاری‌ها
هری کین، آقای گل دومین فصل پیاپی بوندسلیگا شد؛ 26 گل در 31 بازی
غزه محک غیرت عربی و اسلامی
امنیتِ فروشی؛ وقتی واشنگتن قبض می‌نویسد
لحظه بالا بردن جام قهرمانی لیگ یک فرانسه توسط کاپیتان مارکینیوش
اختلال در ورود به سایت سازمان تامین اجتماعی رفع شد/علت اختلال چه بود؟
پوستر جالب اتحاد کلبا برای هتریک مهدی قائدی + عکس
شهادت «زکریا السنوار» برادر یحیی السنوار در غزه
اژه‌ای خطاب به ترامپ: تو که حامی جنایات هستی، حرف از صلح می‌زنی؟
خبرنگارانی که با خونشان، فریاد «آزادی» نوشتند
تونل امیرکبیر امشب بسته می‌شود
چهارمین نشست مجمع گفت‌وگوی تهران برگزار شد+ ویدیو
انتقال بزرگ در والیبال ایران؛ موسوی به شهداب پیوست!
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 28 اردیبهشت 1404+ جدول
آیا مبنای حقوق بازنشستگان تغییر می کند؟/ مدیرعامل تامین اجتماعی پاسخ داد!
اوباش گروگانگیر در تهران دستگیر شد
قیمت خودرو امروز 28 اردیبهشت 1404+ جدول
نورنما | پاکبانی نجیب، خسته از کار و روزگار!
پیام های تصویب پالرمو
سردار آزمون بر قله آسیا؛ آقای گل لیگ قهرمانان سطح دو + جدول گلزنان
زورگیری وحشیانه از یک دختر در اسلامشهر+فیلم
جایگاه تأسف‌بار موزه‌های ایران در جدول جهانی
یووآخیم لوو در تمرین بارسلونا
مداردیپلماسی | نقطه تقاطع اراده ها
X
آگهی تبلیغاتی