نورنیوز-گروه سیاسی: سفر شاهزاده خالد بن سلمان وزیر دفاع عربستان و برادر ولیعهد به عنوان بالاترین مقام سعودی به ایران طی دو دهه اخیر، نقطه عطفی در روابط دو کشور و گامی بلند برای گشایش صفحه جدیدی در مناسبات تهران و ریاض محسوب میشود. این سفر که دومین سفر وزیر دفاع پادشاهی عربستان سعودی بعد از سفر مرحوم شاهزاده سلطان بن عبدالعزیز پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران بود، فراتر از روابط دوجانبه، نشاندهنده اراده دو کشور برای همکاری مشترک و غلبه بر چالشهای گذشته است. این امر میتواند زمینهساز ایجاد نظم نوین منطقهای با محوریت همکاری ایران و عربستان به عنوان دو قدرت برجسته منطقه و جهان اسلام باشد. این همکاری نهتنها به ارتقای ثبات و امنیت منطقه کمک خواهد کرد، بلکه میتواند به توسعه پایدار و فراگیر در منطقه نیز منجر شود. همانگونه که مقام معظم رهبری در دیدار با وزیر دفاع سعودی تأکید کردند، روابط ایران و سعودی برای هر دو کشور مفید است و هر دو کشور مکمل یکدیگر هستند. تأکیدات ایشان تأییدکننده این امر است که هر دو کشور از ظرفیتهای عظیمی برای همکاری برخوردارند و تقویت همکاریهای دو طرف میتواند به نفع منطقه و جهان اسلام باشد.
دیدار شاهزاده خالد بن سلمان با رهبر انقلاب اسلامی و تقدیم پیام پادشاه عربستان سعودی به ایشان، نقطه عطفی در روابط دو کشور بعد از توافق پکن در سال 2023 است. در حال حاضر در هر دو کشور عزم جدی برای تقویت روابط و ارتقای همکاریها به سطح روابط راهبردی وجود دارد.
امروز منطقه بیش از هر زمان دیگر نیازمند همبستگی و امنیت درونزا با همکاری کشورهای منطقه است. ایران و عربستان به عنوان دو قدرت منطقهای میتوانند با تکیه بر ظرفیتهای خود و همکاری، ترتیبات جدیدی برای تأمین امنیت و توسعه پایدار منطقهای شکل دهند. همانگونه که رهبر معظم انقلاب اشاره کردند، زمان آن رسیده تا کشورهاى منطقه با تکیه بر ظرفیتهای داخلی و همکاریهای منطقهای، امنیت و ثبات را تأمین کنند. این سخنان نشاندهنده دیدگاه راهبردی جمهوری اسلامی ایران برای ایجاد نظم منطقهای مبتنی بر همبستگی و همکاری کشورهای منطقهای است. کیفیت روابط دوجانبه عربستان و ایران میتواند محرک واقعی برای ترتیبات آینده منطقه باشد؛ آیندهای که با تکیه بر ظرفیت کشورهای درونی منطقه و بر اساس همکاری و امنیت درونزا و دستهجمعی بدون مداخلات قدرتهای بیرونی شکل بگیرد و قطعاً ایران و عربستان در این زمینه نقش پیشران خواهند داشت. در عین حال همکاریهای تهران و ریاض به عنوان دو کشور محوری جهان اسلام، میتواند الگویی برای همکاریهای منطقهای به منظور حل و فصل مسائل منطقه و جهان اسلام باشد. همانگونه که رئیسجمهوری اسلامی ایران اشاره کردند، جمهوری اسلامی ایران به منظور ایجاد کارگروههای مشترک در حوزههای مختلف سیاسی، اقتصادی و امنیتی میان دو کشور آمادگی کامل دارد و با عزم و اراده راسخ در مسیر تحکیم روابط با همسایگان خود بویژه پادشاهی عربستان سعودی حرکت خواهد کرد.