نورنیوز-گروه بین اللمل: به گزارش شبکه الجزیره قطر، مقامات انگلیسی تأکید کردهاند که این کشور هیچ تمایلی به اعمال تعرفههای گمرکی ندارد، اما آنها معتقدند که اعمال تعرفههای کمتر از سایر کشورها، برای حفظ منافع اقتصادی لازم است.
به گفته یک مقام دولتی انگلیسی، اختلاف بین تعرفههای ۱۰٪ و ۲۰٪ میتواند منجر به از دست دادن هزاران شغل شود.
وی افزود که انگلیس به مذاکرات خود ادامه خواهد داد و بر مذاکرات تجاری پایدار تأکید دارد.
وزیر تجارت و صنعت انگلیس نیز اعلام کرد که این کشور همواره تلاش خواهد کرد تا منافع شرکتها و مصرفکنندگان انگلیسی را حفظ کند.
وی اظهار داشت که مذاکرات با ایالات متحده بر تقویت روابط اقتصادی تمرکز دارد و انگلیس به دنبال دستیابی به یک توافق با ایالات متحده است.
وزیر تجارت و صنعت انگلیس همچنین افزود که هیچکس تمایلی به آغاز جنگ تجاری ندارد و بریتانیا تمام تلاش خود را برای دفاع از منافع ملی خواهد کرد.
سازمان صنایع انگلیس نیز نسبت به تصمیم ترامپ برای اعمال تعرفه ۱۰ درصدی بر صادرات بریتانیا واکنش نشان داده و آن را خسارتبار و ناامیدکننده خوانده است.
این هیئت اعلام کرد که این تصمیم تأثیرات مخربی بر بخش تولیدی بریتانیا خواهد داشت.
استرالیا
نخستوزیر استرالیا نیز در این باره تأکید کرد که این کشور به دنبال حل و فصل بحران است و با ایالات متحده اتحاد دارد.
وی اضافه کرد که استرالیا برای حفظ امنیت کشاورزی خود کوتاه نخواهد آمد و این اقدامات ترامپ میتواند به بیثباتی اقتصادی جهانی منجر شود.
نخستوزیر استرالیا همچنین اظهار داشت که تعرفههای گمرکی آمریکا کاملاً غیرقابل توجیه است.
آمریکا
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا نیز در واکنش به تعرفهها گفت: ترامپ پیامی روشن ارسال کرده و این تعرفهها باعث میشود که آمریکا دیگر از نظر تجاری استثمار نشود.
وی افزود که این تعرفهها به تجارتی عادلانهتر تبدیل خواهند شد و فرصتهای برابر برای کارگران آمریکایی ایجاد خواهند کرد.
وزیر خزانهداری آمریکا نیز ادعا کرد: رئیسجمهور ترامپ "اعلام استقلال اقتصادی" برای مردم آمریکا را امضا کرده است.
وی افزود که این تعرفههای گمرکی تاریخی زمینه را برای ایجاد فرصتهای برابر برای کارگران آمریکایی فراهم خواهد کرد.
اسکات بسنت همچنین مدعی شد که تعرفههای گمرکی جدید که ترامپ اعمال کرده است، نویدبخش دوران جدیدی از قدرت اقتصادی برای آمریکا هستند.
این تصمیمات به ادعای وزیر خزانهداری آمریکا، بهطور مستقیم به تقویت اقتصاد داخلی و ایجاد فرصتهای بیشتر برای نیروی کار آمریکایی منجر خواهند شد.
ایرلند
این مقام ایرلندی نیز با ابراز تأسف از اعلام تعرفهها توسط ترامپ گفت: این اقدامات به هیچ وجه به نفع هیچکس نخواهد بود و موجب آسیب به مصرفکنندگان و تهدید اشتغال خواهد شد.
وی همچنین افزود که ایرلند به همراه شرکای اروپایی خود این وضعیت را بررسی و بهترین راهحل را برای مقابله با آن جستوجو خواهد کرد.
ایتالیا
نخستوزیر ایتالیا اظهار داشت: تعرفههای گمرکی وضعشده توسط آمریکا اشتباه است و تأکید کرد که ایتالیا امیدوار است با همکاری واشنگتن و کشورهای اروپایی، از وقوع جنگ تجاری جلوگیری شود.
وی هشدار داد که چنین جنگی میتواند به تضعیف غرب منجر شود.
همچنین وزیر امور خارجه ایتالیا با اشاره به اهمیت جلوگیری از جنگ تجاری گفت: این کشور در حال همکاری با شرکای اروپایی خود برای یافتن یک پاسخ مشترک است.
وی اعلام کرد که این کشور نیاز به مذاکرات سازنده دارد که نگرانیهای آمریکا را در نظر بگیرد و در عین حال منافع اروپا را حفظ کند.
وزیر امورخارجه ایتالیا افزود که این مذاکرات باید به گونهای پیش رود که منافع دو طرف را در نظر بگیرد.
دانمارک
وزیر امور خارجه دانمارک نیز با ابراز تأسف از وضعیت موجود گفت: نگرانیهای زیادی درباره تهدید منافع تجارت جهانی به دلیل جنگ تجاری ناخواستهای که اروپا درگیر آن است، وجود دارد.
وی این وضعیت را برای اروپا نگرانکننده و مضر دانست.
کانادا
نخست وزیر کانادا گفت: دولت کانادا با تعرفههای گمرکی آمریکا مقابله و از کارگران و صنایع کانادایی محافظت خواهد کرد.
وی اعلام کرد: کشورش با تعرفههای آمریکا مقابله کرده و قویترین اقتصاد را در گروه هفت خواهد ساخت.
مدیران ارشد اجرایی آمریکا
گروهی از مدیران ارشد اجرایی آمریکا هشدار دادند که تعرفههای گمرکی جدید خطر آسیب رساندن به تولیدکنندگان، کارگران و صادرکنندگان این کشور را به همراه دارد.
این گروه از دولت ترامپ و شرکای تجاری آمریکا خواستند که به توافقهایی دست یابند که این تعرفههای جدید را لغو کند.
از سوی دیگر، پایگاه خبری آکسیوس آمریکا نیز اعلام کرد: مجلس سنای این کشور به دنبال آن است که دستور ترامپ برای اعمال تعرفه علیه کانادا را لغو کند.
کره جنوبی
وزیر دارایی کره جنوبی نیز در این خصوص تأکید کرد: دولت سئول برای مذاکره با واشنگتن درباره تعرفههای گمرکی متقابل تلاش خواهد کرد.
چین
وزارت تجارت چین در واکنش به اعمال تعرفههای ترامپ اعلام کرد: از آمریکا میخواهیم که تعرفههای گمرکی را فوراً لغو و اختلافات خود را از طریق گفتوگو با شرکای تجاری حل کند.
برزیل
پارلمان برزیل نیز قانونی را تصویب کرد که امکان مقابله با تعرفههای گمرکی اعمالشده از سوی ترامپ را فراهم میکند.
ژاپن
وزیر تجارت ژاپن در واکنش به این اقدام ترامپ گفت: اعمال تعرفههای گمرکی از سوی آمریکا بسیار تأسفبار است.
تایلند
نخستوزیر تایلند نیز در این خصوص گفت: برنامهای قوی برای مقابله با تعرفههای گمرکی ترامپ داریم و به دنبال مذاکره هستیم.
واکنش مقامات کشورها
اتحادیه اروپا: تعرفههای جدید آمریکا غیرقانونی است
رئیس کمیته تجارت بینالملل پارلمان اروپا، تعرفههای ۲۰ درصدی اعمال شده توسط دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا بر اتحادیه اروپا را «غیرقانونی» خواند و گفت که اروپا به این اقدامات پاسخ خواهد داد.
برند لانگ گفت: در حالی که رئیس جمهور ترامپ ممکن است امروز را «روز آزادی» بنامد، اما از دیدگاه یک شهروند عادی، این روز «روز تورم» است. این اقدامات غیرقانونی و نامتناسب تنها میتواند منجر به تشدید بیشتر تعرفهها و مارپیچ اقتصادی نزولی برای ایالات متحده و کل جهان شود. به دلیل این تصمیم، مصرف کنندگان آمریکایی مجبور خواهند شد سنگینترین بار تجاری را تحمل کنند.
به گزارش ریانووستی، وی افزود که اتحادیه اروپا «از طریق اقدامات قانونی، مشروع، متناسب و قاطع» پاسخ خواهد داد.
اروپا برای وضع تعرفههای متقابل آماده میشود
رئیس کمیسیون اروپا گفت: اتحادیه اروپا در حال برنامهریزی برای اقدامات متقابل در برابر تعرفههای جدید آمریکا است.
اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، تعرفههای جهانی دونالد ترامپ را ضربه بزرگی به اقتصاد جهانی توصیف کرد و گفت: اتحادیه اروپا آماده است در صورت شکست مذاکرات با واشنگتن، با اقدامات متقابل به تعرفههای جدید آمریکا پاسخ دهد.
وی پیش از نشست همکاری اتحادیه اروپا و آسیای مرکزی گفت: ما در حال نهایی کردن اولین بسته اقدامات متقابل در پاسخ به تعرفههای فولاد هستیم و اکنون برای اقدامات متقابل بیشتر در محافظت از منافع و تجارت خود در صورت شکست مذاکرات، آماده میشویم.
فون در لاین بدون اینکه جزئیاتی از اقدامات آتی اتحادیه اروپا ارائه کند، اظهار کرد: اتحادیه اروپا قصد دارد ماه جاری، در واکنش به تعرفههای فولاد و آلومینیوم آمریکا که از ۱۲ مارس اجرایی شد، بر ۲۶ میلیارد یورو (۲۸.۴ میلیارد دلار) از کالاهای آمریکایی تعرفههای متقابل اعمال کند.
دستور رئیسجمهور موقت کره جنوبی به دولت در پی اعمال تعرفههای ترامپ
رئیسجمهور موقت کره جنوبی به دولت این کشور دستور داد در پی اعمال تعرفههای گمرکی جدید آمریکا، اقدامات لازم را برای جلوگیری از آسیب به اقتصاد این کشور آسیایی انجام داده و وارد مذاکرات جدی با واشنگتن درباره جنگ تعرفهای شود.
هان دوک سو، رئیسجمهور موقت کره جنوبی، امروز (پنجشنبه) به دولت دستور داد تا تمام اقدامات لازم را در پاسخ به اعمال تعرفه ۲۵ درصدی آمریکا بر واردات از کره جنوبی انجام دهد.
خبرگزاری یونهاپ با انتشار این مطلب گزارش داد که هان گفت: با توجه به وخامت شدید اوضاع و نزدیکشدن به واقعیت یک جنگ تعرفهای جهانی، دولت باید تمام توان خود را برای غلبه بر این بحران تجاری به کار گیرد.
هان به آن دوک گون، وزیر صنعت دستور داد تا جزئیات تعرفههای جدید و تاثیر آن بر شرکتها را تحلیل کند و فعالانه در مذاکرات با واشنگتن مشارکت داشته باشد تا آسیب به اقتصاد کره جنوبی به حداقل برسد.
علاوه بر این، رئیسجمهور موقت از دولت خواست تا به سرعت اقدامات حمایتی اضطراری برای صنعت خودرو و سایر بخشهای آسیبدیده از تعرفههای جدید را تعیین کند.
واکنش فولکسواگن و استلانتیس نسبت به تعرفههای ترامپ
شرکت خودروسازی فولکسواگن برای خودروهای متاثر از تعرفههای ۲۵ درصدی اعمال شده دونالد ترامپ، هزینه واردات وضع خواهد کرد و شرکت خودروسازی استلانتیس نیز، یکی از کارخانه های خود را به مدت دو هفته تعطیل خواهد کرد.
وال استریت ژورنال گزارش داد که فولکسواگن برای خودروهایی که تحت تاثیر تعرفههای ۲۵ درصدی اعمال شده توسط دونالد ترامپ، قرار میگیرند، هزینه واردات وضع خواهد کرد.
در این گزارش آمده است که این خودروساز آلمانی به طور موقت حمل ونقل ریلی وسایل نقلیه از مکزیک را متوقف کرده است و خودروهایی را که با کشتی از اروپا وارد میشوند را نگه میدارد.
مهر