نورنیوز-گروه بین الملل : آمریکا در اقدامی، روند ابطال برخی از اقامتهای دائم (گرین کارت) مهاجران افغان را آغاز کرده که این تصمیم بدون اطلاعرسانی عمومی صورت گرفته است.
دولت آمریکا در یک اقدام نگرانکننده، روند ابطال برخی از اقامتهای دائم (گرین کارت) مهاجران افغان را آغاز کرده است. این تصمیم که به طور بیسابقهای در سکوت و بدون اطلاعرسانی عمومی صورت گرفته، نگرانیهای جدی را برای افغانها و نهادهای حقوق بشری برانگیخته است.
یکی از مهاجران افغان که بهتازگی نامهای رسمی از اداره مهاجرت و شهروندی آمریکا دریافت کرده، در گفتگو با برخی رسانههای این شکور از ابطال اقامت دائم خود خبر داده است. در این نامه به وی سه ماه مهلت داده شده تا مدارک قابل قبول ارائه کند و در غیر این صورت ملزم به ترک خاک آمریکا خواهد شد.
به گفته منابع آگاه، دلیل اصلی این اقدام نگرانیهای امنیتی و اداری درباره اعتبار شرکتهایی است که در صدور ویزای ویژه مهاجرتی (اس.آی.وی) نقش داشتهاند.
گفته میشود برخی از این شرکتها که مسئول صدور اسناد حمایت شغلی بودند، بدون بررسی دقیق یا در ازای دریافت پول، فرمهای مرتبط با اس.آی.وی را صادر کردهاند. به همین دلیل، اعتبار تمامی ویزاها و گرین کارتهایی که از طریق این شرکتها صادر شده، زیر سوال رفته و مهاجرانی که از این مسیر اقامت دائم خود را دریافت کردهاند، اکنون در معرض خطر از دست دادن وضعیت مهاجرتی خود قرار دارند.
تخمین زده میشود که صدها مورد از گرین کارتهای مهاجران افغان در ماههای اخیر باطل شدهاند، در حالی که اغلب این افراد از جمله مترجمان و کارمندان پروژههای آمریکایی، پس از ترک افغانستان و مهاجرت به آمریکا بودند.
کارشناسان حقوق مهاجرت این اقدام را نقض اصل حمایت از پناهجویان در خطر تلقی میکنند. کریس گارفیلد، وکیل امور مهاجرت در واشنگتن، در این باره گفت: «ابطال گسترده گرین کارتها بدون ارائه دلایل مشخص و فرصت کافی برای دفاع میتواند بحران اعتماد و احساس ناامنی را در میان جوامع مهاجر ایجاد کند.»
تاکنون مقامات رسمی وزارت امنیت داخلی آمریکا و اداره مهاجرت و شهروندی در این باره اظهار نظر مستقیمی نکردهاند، اما برخی اعضای کنگره خواستار شفافسازی فوری درباره این اقدامات و توقف روند اخراج تا بررسی مجدد وضعیت مهاجران افغان شدهاند.
معاون ترامپ، طالبان را سازمان تروریستی اعلام کرد
معاون رئیسجمهور آمریکا، در اظهاراتی جدید، طالبان را به عنوان یکی از «سازمانهای تروریستی جهان» معرفی کرد و نسبت به تحویل تجهیزات نظامی این کشور به آنها هشدار داد.
«جیمز دیوید ونس» معاون دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، در جریان بازدید از پایگاه نظامی این کشور در «پیتوفیک» واقع در شمالیترین بخش گرینلند، با انتقاد شدید از سیاستهای دولت کنونی، طالبان را یکی از سازمانهای تروریستی جهان اعلام کرد.
وی با اشاره به تحویل حدود 80 میلیارد دلار تجهیزات نظامی به طالبان، این اقدام را نتیجهای فاجعهبار دانست که به مرگ 13 نظامی آمریکایی در حمله داعش در فرودگاه کابل منجر شد.
معاون ترامپ با بیان این که رسانههای آمریکایی سالها از تحقیق در این زمینه خودداری کردهاند، تأکید کرد که سقوط ناگهانی دولت افغانستان در مردادماه سال 1400 میلیاردها دلار از تجهیزات نظامی آمریکا را به دست طالبان سپرد. هرچند نیروهای آمریکایی در روزهای پایانی خروج خود برخی از این تجهیزات را در بگرام و کابل منهدم کردند، اما بخش زیادی از آنها سالم باقی ماند.
بیشتر بخوانید
گفتگو طالبان و آمریکا برای تحویل سفارت افغانستان در واشنگتن
هشدار رئیس طالبان به آمریکا: دخالت کنید، به جنگ فکر میکنیم
دولت جوبایدن رئیس جمهور پیشین آمریکاارزش مجموعی جنگافزارهای باقیمانده در افغانستان را بیش از 7 میلیارد دلار تخمین زده بود در حالی که دونالد ترامپ و معاونش، این ارزش را حدود 80 میلیارد دلار عنوان کردند.
معاون ترامپ به اظهارات عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه طالبان که تسلیحات به جامانده را متعلق به افغانستان دانسته بود نیز واکنش نشان داد و اظهار داشت این موضوع چالشی جدی برای امنیت منطقهای و جهانی است.
ترامپ پیش از این در نشستی در کاخ سفید از جو بایدن انتقاد کرده و گفته بود که وی میلیاردها دلار تجهیزات آمریکایی را به افغانستان اختصاص داده است.
رئیس جمهور آمریکا همچنین از طرحی برای بازپسگیری این تجهیزات از طالبان خبر داد و بر لزوم اتخاذ اقدامات قاطع در این زمینه تأکید کرد.
منابع خبری هفته گذشته اعلام کردند رئیس طالبان در واکنش به فشارهای آمریکا هشدار داده در صورت مداخله در امور افغانستان به گزینه جنگ فکر خواهد کرد.
تسنیم