نورنیوز-گروه فرهنگی: نوروز ۱۴۰۴، که این بار با شبهای قدر و ماه رمضان همزمان شده است، تلویزیون را در موقعیتی خاص قرار داده است. انگار پردهای از داستانهای تازه بالا رفته و شخصیتهای آشنا و غریبه، هرکدام در گوشهای از این صحنه پرنور، نقش خود را بازی میکنند. از شهرک پردیسان قم گرفته تا کوچههای خاطرهانگیز «پایتخت»، قرار است قصههایی گفته شوند که دل بینندگان را به لرزه درآورند، خنده بر لبانشان بیاورند و شاید اشکی بر گوشه چشمشان بنشانند.
طلوع یک ذهن زیبا
محمدرضا خردمندان این بار با «ذهن زیبا» مهمان شبهای رمضانی بینندگان تلویزیون شد؛ قصهای که از زندگی پروفسور حسین بهاروند، دانشمند حوزه سلولهای بنیادی الهام گرفته شده است. امیرعلی دانایی و ساناز سعیدی در این قاب، نقش شخصیتهایی را بر عهده دارند که در مسیر علم و امید قدم برمیدارند. در شبهای رمضان، وقتی نور شمعها کمکم در دل تاریکی محو میشود، این روایت روشن ماند، همچون نوری در برابر تاریکی جهل و ناامیدی.
مرهمی برای روزهای انتظار
در کوچههای شهرک پردیسان قم، میان طلبههایی که در کشاکش زندگی و درس، میان زمین و آسمان در حرکتاند، سریال «مرهم» جان گرفت. محمدرضا آهنج این بار نگاهش را به زندگی طلبهها دوخته، با بازیگرانی چون نادر سلیمانی و نسیم ادبی که هرکدام در این پازل پیچیده، قطعهای از تصویر کلی را کامل میکنند. داستانی که نه فقط برای ماه رمضان، بلکه برای همه روزهایی که امید به زندگی همچون چراغی کمسو شده، یک «مرهم» است.
در آستانه تحول، پشت مرزها
شبکه سه بعد از شبهای قدر، یک مسیر متفاوت را نشان میدهد؛ «مرز»، مینیسریالی که روایتگر تحولات درونی است. فرهاد قائمیان، علیرضا جعفری و هلیا امامی، چهرههایی هستند که در این اثر به نقشآفرینی پرداختهاند. سیدجمال سیدحاتمی در این اثر، مرزهای بین تاریکی و نور را به تصویر میکشد و به این پرسش میپردازد که آیا انسان میتواند از خطی که در گذشته ترسیم کرده عبور کند؟
بازگشت یک بدل، پس از یک وقفه
«بدل»، سریالی که سال گذشته با یک وقفه تلخ روبهرو شد، حالا دوباره به کنداکتور شبکه سه برگشته است. علیرضا مسعودی در این اثر کمدی، با حضور شهرام قائدی، اشکان اشتیاق و هادی عاملهاشمی، تلاش کرا در میانه روزهایی که سایه غم بر جامعه افتاده بود، بار دیگر لبخند را به خانهها بیاورد. سریالی که شاید نشان میدهد، حتی در تلخترین روزها، زندگی ادامه دارد و هر توقفی، سرآغاز یک بازگشت باشکوه است.
پایتختی که همیشه هست
اما بیشک، ستاره این شبها، «پایتخت ۷» است. سریالی که با هر فصلش، ریشههایش را محکمتر در خاطرات مردم فرو میبرد. حالا نقی معمولی و خانوادهاش، راهی مشهد شدهاند و قرار است ماجراهای تازهای را تجربه کنند. بعد از چهار سال انتظار، بینندگان دوباره شاهد شوخیها، دردسرها و لحظات عاطفی خانوادهای هستند که دیگر از یک مجموعه تلویزیونی فراتر رفته و به بخشی از زندگی مردم تبدیل شده است. سه قسمت ابتدایی پایتخت ۷ که تاکنون روی آنتن شبکه یک سیما رفته اظهار نظرهای متناقض قابل توجهی را بدنبال داشته است.
قولی که مردانه داده شد
و در آخر، «قول مردونه»، سریالی کمدی که قربانعلی طاهرفر کارگردانی آن را بر عهده دارد. ایرج محمدی این مجموعه را تهیه کرده تا در ایام نوروز، بهعنوان یکی از آثار شاد و مفرح تلویزیون، فضایی متفاوت از سایر آثار مناسبتی خلق کند.
این شبها، هر سریال دریچهای است به دنیایی دیگر، جایی که روایتها همچون نخهایی نامرئی، ذهن و دل مخاطبان را در هم میتنند. رمضان و نوروز امسال، در قاب تلویزیون، نه فقط زمانهایی برای سرگرمی، که لحظاتی برای اندیشیدن، خندیدن و شاید حتی گریستن خواهند بود.
نورنیوز