نورنیوز-گروه اجتماعی: معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو ضمن اشاره به اقدامات در دست انجام برای عمل به برنامه هفتم توسعه و ذخیره استراتژیک شش ماهه دارو و تجهیزات پزشکی، در عین حال درباره اصلاح قیمت حدود ۳۰۰ قلم دارو که به تدریج انجام میشود، توضیح داد.
دکتر مهدی پیرصالحی، با اشاره به تکلیف برنامه پنج ساله هفتم توسعه مبنی بر ذخیره استراتژیک ۶ ماهه دارو، عنوان کرد: سال آینده در وظایف سازمان غذا و دارو دیده شده است که ذخایر استراتژیک برای دارو در نظر گرفته شود، لیست داروها و تجهیزاتی که مورد نظر است در حال احصا بوده تا به صورت یکجا خریداری و ذخیره استراتژیک دارو و تجهیزات ایجاد شود.
وی درخصوص وضعیت کمبودهای دارویی بیماران خاص و صعب العلاج نیز گفت: امسال برای بیماران خاص و سرطانی کمبود چندانی را نخواهیم داشت، اما همواره کمبودهایی به صورت موردی در کشور وجود دارد که تلاش میکنیم آن کمبودها نیز به حداقل برسد.
معاون وزیر بهداشت همچنین درمورد تاثیر تحریمها بر تامین دارو و تجهیزات پرشکی گفت: تحریم در حوزه نقل و انتقالات مالی مشکلاتی را برای تامین مواد اولیه و دارو به وجود آورده و به همین دلیل پروسه تامین را با تاخیر مواجه میکند، اما با پیشبینیهایی که از قبل شده است خوشبختانه الان ذخایر مناسبی داریم و کمبود خاصی را در این زمینه نداریم.
معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو همچنین درباره قیمت داروها گفت: امکان رصد قیمت تمامی داروها و جستجوی کمبودهای دارویی در سامانه تیتک وجود دارد.
وی تصریح کرد: سامانه تیتک علاوه بر امکان استعلام اصالت دارو و مواد خوراکی و آرایشی- بهداشتی، قابلیت جستجوی دارو و شیرخشک را نیز دارد. همچنین قیمت داروها از طریق سایت TTAC.IR و اپلیکیشن تیتک مهیاست و افراد میتوانند از قیمت داروها و یا موجودی آنها مطلع شوند.
وی در مورد اصلاح قیمت دارو طی چندماه اخیر نیز گفت: ۳۸۰۰ قلم دارو در کشور وجود دارد که شامل ۱۲ هزار کد irc میشود، از مجموع این تعداد اقلام دارویی با توجه به تغییرات نرخ ارز و نیاز به اصلاح قیمتها، حدود ۳۰۰ قلم برای تغییر قیمت الزام داشتیم که تولید آن با قیمتهای قبلی برای شرکتهای تولیدی صرفه اقتصادی نداشت و عملاً باعث بروز کمبود دارویی شده بود.
معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: داروهایی که نیاز به اصلاح قیمت داشته باشند، این روند به تدریج انجام خواهد شد، هر دارو شرایط خاص خود را دارد و بسته به شرایط دارو قیمت آنها اصلاح خواهد شد.
برخورد با گرانفروشی دارو و عدم ارایه فاکتور
سرپرست دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات سازمان غذا و دارو با اشاره به اقدامات انجامشده در حوزه نظارت بر قیمت دارو، بر برخورد جدی این سازمان با تخلفات گرانفروشی و عدم ارائه فاکتور تاکید کرد و از مردم خواست شکایات احتمالی خود را از طریق سامانههای مشخصشده ثبت کنند تا به سرعت بررسی شود.
دکتر سعید مهرزادی به نظارتهای دقیق این سازمان بر بازار دارو، تجهیزات پزشکی و محصولات سلامتمحور اشاره و تاکید کرد که سازمان غذا و دارو بهطور جدی در پیگیری شکایات و تخلفات برای حفظ سلامت عمومی و حقوق مصرفکنندگان فعال است.
وی توضیح داد: ما بهطور مستمر بازرسیهایی از داروخانهها و مراکز عرضه محصولات بهداشتی و تجهیزات پزشکی انجام میدهیم تا از صحت کالاها و خدمات اطمینان حاصل کنیم. همکاران ما با دقت و حساسیت بالا، به شناسایی و رفع مشکلات احتمالی پرداخته و از بروز هرگونه خطر برای سلامت مصرفکنندگان جلوگیری میکنند.
مهرزادی همچنین به رسیدگی سریع به شکایات مصرفکنندگان در زمینه گرانفروشی، تقلبی بودن یا تاریخ گذشته بودن محصولات اشاره کرد و افزود: این شکایات بهدقت بررسی میشود و در صورت لزوم، اقدامات قانونی مانند ارجاع پروندهها به کمیسیونهای تخصصی و تعزیرات اتخاذ میشود.
وی ادامه داد: هدف ما ایجاد فضایی امن و قابل اعتماد برای مصرفکنندگان است. در صورتی که تخلفی شناسایی شود، به سرعت برخورد قانونی صورت خواهد گرفت تا سلامت مردم تهدید نشود.
مهرزادی همچنین از همکاری نزدیک سازمان غذا و دارو با دیگر نهادهای مسئول در این حوزه خبر داد و افزود: این همکاریها علاوه بر برخورد با تخلفات، شامل ارتقای سطح آگاهی عمومی و بهبود فرآیندهای نظارتی نیز میشود.
بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، مهرزادی به اقدامات انجامشده در حوزه نظارت بر قیمت دارو در فصل پاییز اشاره کرد و از برخورد جدی این سازمان با تخلفات گرانفروشی و عدم ارائه فاکتور خبر داد و بیان کرد: در یک سال گذشته، ۱۹۸۰ شکایت در این زمینه ثبت شده که از این تعداد، ۶۱۹ مورد پس از بررسی، مورد پذیرش قرار گرفته و اقدامات قانونی لازم برای آنها انجام شده است.
بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، وی تأکید کرد: سازمان غذا و دارو بهطور مستمر نظارتهای خود را افزایش داده است و نتایج نشان میدهد که تخلفات در حال کاهش است. مردم میتوانند شکایات خود را از طریق سامانههای مشخصشده ثبت کنند تا به سرعت مورد بررسی قرار گیرد.