×
سیاسی
شناسه خبر : 213240
تاریخ انتشار :

در نشست خبری با وزیر خارجه سودان مطرح شد؛

عراقچی: تحت فشار با هیچ کسی مذاکره نمی‌کنیم

عراقچی گفت: جمهوری اسلامی ایران و سودان دارای اشتراکات تاریخی، فرهنگی و مذهبی فراوانی هستند و همواره روابط بسیار خوبی میان دو کشور برقرار بوده است. البته همانند سایر روابط بین‌المللی، گاهی اوقات با فراز و نشیب‌هایی همراه بوده است و به دلایلی در چند سال گذشته شاهد قطع موقتی روابط بودیم. اما اکنون بیش از هشت ماه است که روابط دو کشور مجدداً برقرار شده است.

نورنیوز-گروه سیاسی: سیدعباس عراقچی در دیدار با علی یوسف احمد الشریف با اشاره به اینکه به زودی کمیسیون اقتصادی دو کشور برگزار خواهدشد، گفت: تمایل زیادی بین بازرگان و تجار ایرانی و سودانی برای گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری وجود دارد.

سیدعباس عراقچی، وزیر خارجه شامگاه دوشنبه در نشست خبری با علی یوسف احمد الشریف، وزیر خارجه سودان ضمن خیر مقدم به همتای سودانی خود گفت: دو کشور اشتراکات تاریخی، مذهبی و فرهنگی زیادی دارند.

وزیر خارجه با اشاره به اینکه این دیدار نشان‌دهنده روابط رو به رشد دو کشور است، گفت: جمهوری اسلامی ایران و سودان دارای اشتراکات تاریخی، فرهنگی و مذهبی فراوانی هستند و همواره روابط بسیار خوبی میان دو کشور برقرار بوده است. البته همانند سایر روابط بین‌المللی، گاهی اوقات با فراز و نشیب‌هایی همراه بوده است و به دلایلی در چند سال گذشته شاهد قطع موقتی روابط بودیم. اما اکنون بیش از هشت ماه است که روابط دو کشور مجدداً برقرار شده و در این مدت تحولات مثبت و چشمگیری در این روابط مشاهده شده است. روابط دو کشور در حال طی کردن روندی سریع به سوی همکاری‌های بیشتر و نزدیک‌تر است.

عراقچی افزود: روسای جمهور دو کشور دو بار در ریاض و نیویورک با یکدیگر دیدار کرده‌اند. همچنین وزیر محترم دارایی سودان اخیراً به تهران سفر کرده‌اند و این سفر بسیار موفقیت‌آمیز بوده است. در جریان این سفر، ایشان با مقامات مختلف اقتصادی دیدارهایی داشتند که به شکل‌گیری زمینه‌های جدید برای همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور منجر شد. هیئت‌های فنی و اقتصادی ما که به سودان سفر کرده‌اند، دستاوردهای بسیار خوبی در حل و فصل مسائل مالی دو کشور داشته‌اند.

یادداشت اول امضا شده میان وزرای خارجه دو کشور در خصوص لغو روادید برای دارندگان گذرنامه‌های سیاسی و خدمت بین دو کشور است که این اقدام، مرحله اول لغو کلی روادید در آینده خواهد بود.

رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به اینکه سفر وزیر امور خارجه سودان که هم‌اکنون در تهران حضور دارند، نشان‌دهنده روابط رو به رشد دو کشور است، گفت: به زودی کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور را طی چند ماه آینده برگزار خواهیم کرد. تمایل زیادی در میان بازرگانان و فعالان اقتصادی دو کشور برای ایجاد روابط تجاری و گسترش همکاری‌های اقتصادی مشاهده می‌شود.

عراقچی خاطرنشان کرد: در دیدار امشب، که دیداری بسیار خوب و سازنده بود، راه‌های گسترش روابط را در ابعاد سیاسی، اقتصادی، تجاری و فرهنگی مورد بررسی قرار دادیم. این دیدار همچنین فرصت مناسبی بود تا تحولات منطقه‌ای را مرور کنیم. در خصوص تحولات فلسطین و غزه، به ویژه طرح شومی که برای کوچ اجباری مردم غزه از سرزمین مادری‌شان در نظر گرفته شده است، صحبت کردیم و بر ضرورت اتخاذ موضع واحد و صدای واحد از سوی کشورهای اسلامی در مقابله با این اقدام تأکید کردیم.

وزیر خارجه در ادامه سخنانش گفت: جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد برگزاری اجلاس فوق‌العاده وزرای امور خارجه کشورهای اسلامی را مطرح کرده است. در آخرین تماس‌هایی که با سفرای مختلف و وزرای امور خارجه کشورهای اسلامی داشتم، این پیشنهاد پذیرفته شده است و این اجلاس ان‌شاءالله در ماه مارس برگزار خواهد شد. تاریخ دقیق آن به‌زودی اعلام خواهد شد.ایران و سودان در خصوص این موضوع مواضع مشترکی دارند و ما تمامی جنایاتی که رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین مرتکب شده است، به ویژه طرح شوم اخیر برای کوچ اجباری مردم غزه، را محکوم می‌کنیم.

عراقچی با اشاره به امضای یادداشت تفاهم میان ایران و سودان گفت: یادداشت اول در خصوص لغو روادید برای دارندگان گذرنامه‌های سیاسی و خدمت بین دو کشور است که این اقدام، مرحله اول لغو کلی روادید در آینده خواهد بود. در ابتدا، لغو روادید بین دو کشور به صورت موقت انجام خواهد شد که این امر تبادلات سیاسی، رفت و آمدهای اقتصادی و دولتی بین دو کشور را بسیار تقویت و تسهیل می‌کند.

عراقچی:+ایران+و+سودان+دارای+اشتراکات+تاریخی‌اند/ما+تحت+فشار+با+هیچ+کسی+مذاکره+نمی‌کنیم
 

وزیر خارجه افزود: یادداشت دوم نیز که اهمیت زیادی دارد، تفاهم‌نامه‌ای در خصوص تشکیل کمیته مشورت‌های سیاسی بین دو کشور است. این گام جدیدی به سمت جلوست. ما تصمیم داریم به‌طور منظم مشورت‌های سیاسی بین دو کشور را برگزار کنیم و همانطور که اشاره کردم، در ماه‌های آینده کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی را نیز برگزار خواهیم کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی خاطر نشان کرد: یکی از موضوعاتی که توافق کردیم در کمیسیون مشترک اقتصادی بررسی شود، مشارکت ایران و شرکت‌های ایرانی در بازسازی سودان است. جنگ‌های اخیر خرابی‌های زیادی به‌دنبال داشته و قابلیت‌های فنی و مهندسی شرکت‌های ایرانی ان‌شاءالله در بازسازی این ویرانه‌ها به کار خواهد رفت. همچنین، صادرات کالاهای ایرانی و سودانی و تأمین نیازهای دو کشور در دستور کار قرار دارد. در سودان نیز اقلامی وجود دارد که می‌تواند توسط بازرگانان ایرانی وارد کشور شود. ما از دولت و ارتش سودان در مقابله با شورشیان حمایت می‌کنیم و همدردی خود را با مردم بی‌دفاع که در نتیجه جنگ‌ها آسیب دیده‌اند، ابراز می‌داریم. همچنین، حملات به زیرساخت‌های حیاتی سودان را محکوم می‌کنیم. از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران، راه‌حل مشکلات کنونی در سودان، توقف دخالت‌های خارجی و فراهم شدن بستر مناسب برای گفت‌وگوهای ملی و رسیدن به وفاق داخلی در این کشور است.

عراقچی: ما تحت فشار با هیچ کسی مذاکره نمی‌کنیم

وزیر امور خارجه کشورمان با تأکید بر اینکه فشار حداکثری و قطعنامه‌ها هیچ‌گاه در مورد ایران کارساز نبوده‌اند و هیچ‌گونه کاربردی نداشته‌اند، افزود: «اما اگر با مردم ایران با زبان کرامت صحبت شود، پاسخ ما نیز با همان زبان خواهد بود. ما تحت تهدید مذاکره نخواهیم کرد.»

سیدعباس عراقچی، وزیر خارجه کشورمان شامگاه دوشنبه ۲۹ بهمن ماه پس از نشست خبری مشترک با علی یوسف احمد الشریف، وزیر خارجه سودان در جمع خبرنگاران ایرانی حاضر و به برخی از پرسش‌های مطرح شده پاسخ داد.

وزیر امور خارجه در پاسخ به پرسشی درباره طرح‌های مطرح‌شده برای حل مسأله اوکراین گفت: «در صورتی که راه‌حل مسالمت‌آمیزی پیدا شود، ایران از آن حمایت می‌کند. ما از هر راه‌حلی که به جنگ و درگیری خاتمه دهد و حل دیپلماتیک این موضوع را فراهم سازد، حمایت خواهیم کرد. این موضع همیشگی ما بوده است و ما هیچ‌گاه از عملیات نظامی حمایت نکرده‌ایم.»

عراقچی در مورد رفتارهای متناقض رئیس‌جمهور آمریکا توضیح داد: «ما تحت هیچ شرایطی تحت فشار و با هیچ کسی مذاکره نمی‌کنیم. این یک اصل کاملاً روشن در سیاست خارجی ماست و فکر می‌کنم هر کشور مستقل دیگری هم همین اصل را دارد. آنچه که مهم است و آنچه که به حساب می‌آید، کلمات زیبا و مصاحبه‌های جذاب نیست، بلکه آن چیزی است که امضا شده است. همان سندی که تحت عنوان یادداشت ریاست‌جمهوری امضا شده، به اندازه کافی گویاست و دستورات آن برای وزارتخانه‌های مختلف آمریکا در جهت اعمال فشار حداکثری به جمهوری اسلامی ایران کاملاً روشن است. این چیزی است که سندیت دارد، امضا شده و علی‌القاعده ملاک عمل آن‌ها خواهد بود و ما بر اساس آن خود را تنظیم می‌کنیم.»

«موضع ایران روشن و مشخص است؛ ما تحت فشار و تهدید مذاکره نخواهیم کرد. این اصل روشنی است که در سیاست خارجی ما همواره مورد تأکید قرار گرفته است. آنچه که مهم است، کلمات زیبا و مصاحبه‌های جذاب نیست، بلکه آنچه که وی امضا کرده است، خود گویای همه چیز است.»اگر با مردم ایران با زبان کرامت صحبت شود، پاسخ ما نیز با همان زبان خواهد بود

وزیر امور خارجه با تأکید بر اینکه فشار حداکثری هیچ‌گاه در مورد ایران کار نکرده است، گفت: «ما هیچ‌گاه به زبان تهدید و فشار پاسخ نداده‌ایم و هیچ‌گاه قطعنامه‌ها علیه ایران کاربردی نداشته‌اند. ملت ایران در این خصوص از عزت و شرافت خود قاطعانه دفاع می‌کند. اما اگر با مردم ایران با زبان احترام و کرامت صحبت شود، طبیعی است که با همان زبان هم پاسخ داده خواهد شد.  آنچه که ما الان دیدیم، غیر از برخی کلمات زیبا که در کنار آن تهدید و حمله نظامی مطرح شده است، چیزی جز سندی که امضا شده و کاملاً روشن و واضح است که سیاست آن‌ها چیست، ندیدیم. ما خود را با همان سیاست تنظیم می‌کنیم و تحت هیچ‌گونه فشار حداکثری و تهدیدی مذاکره نخواهیم کرد.»

عراقچی درباره اهداف سفر امیر قطر به تهران نیز توضیح داد: «امیر قطر برای سفر دوجانبه به تهران می‌آید و هیچ پیامی به ما منتقل نشده که ایشان حامل پیامی از طرف جایی هست یا نه.»

وزیر امور خارجه درباره آخرین تحولات ایران و اظهارات دبیرکل سازمان انرژی اتمی گفت: «در این زمینه چند موضوع وجود دارد؛ قطعنامه و گزارش جامع. ما با آقای گروسی در مشورت‌های مستمر هستیم و من همین چند روز پیش با ایشان تماس تلفنی داشتم و قرار شد که باز هم تماس‌های بیشتری داشته باشیم. در شورای حکام قبلی از ایشان خواسته شد که گزارشی جامع در مورد برنامه هسته‌ای ایران ارائه دهد که پیچیدگی‌های خاص خود را دارد. ما در تماس تلفنی اخیر با ایشان در این خصوص صحبت کردیم و تأکید کردیم که گزارش جامع نباید مسائل حل‌شده را مجدداً باز کند.»

عراقچی ادامه داد: «در این خصوص رایزنی‌های ما با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادامه دارد. اینکه در جلسه بعدی شورای حکام، ایشان گزارش جامع را ضمیمه خواهد کرد یا نه، بستگی به آژانس دارد. ظاهراً ایشان اعلام کرده‌اند که چنین قصدی ندارند و ما هم از این موضوع استقبال می‌کنیم. امیدواریم که آژانس هیچ‌گاه از مسیر فنی خود خارج نشود.»

وی با تأکید بر اینکه آژانس یک نهاد تخصصی است، گفت: «این نهاد باید بدون توجه به مسائل سیاسی گزارش‌های خود را تهیه کند و ما انتظار داریم که همین مسیر را ادامه دهد و تحت تأثیر فشارهای سیاسی برخی کشورهای خاص قرار نگیرد.»

«چابهار بخشی از سیاست توسعه دریا محور ایران است و ایران به توسعه این بندر و حوزه مکران در هر شرایطی ادامه خواهد داد. کشورهای دیگری که علاقمند باشند از این فرصت استفاده کنند، طبیعتاً مورد استقبال جمهوری اسلامی ایران قرار خواهند گرفت.»

وزیر امور خارجه در پاسخ به پرسشی درباره جزئیات دیدار با همتای هندی خود و طرح موضوع معافیت تحریمی سرمایه‌گذاری در این کشور گفت: «در خصوص موضوع چابهار، من صحبت مفصلی با وزیر امور خارجه هند داشتم. بحث چابهار تنها مربوط به ایران و هند نیست. چابهار یک دروازه طلایی برای کشورهای حوزه اقیانوس هند است که امکان اتصال به منطقه اوراسیا و سپس به اروپا از طریق راه‌آهن ایران را فراهم می‌آورد. راه‌آهن ایران به مراتب نزدیک‌تر و ارزان‌تر از سایر مسیرها است و کشور هند سال‌هاست که علاقه خود را در این زمینه ابراز کرده است. ما یک توافق ۱۰ ساله در چابهار با کشور هند داریم و آن‌ها در این منطقه سرمایه‌گذاری کرده‌اند. البته یکی از مسائلی که رئیس‌جمهور آمریکا در چارچوب سیاست فشار حداکثری اعلام کرده، همین موضوع است. به طور معمول باید دید که چه تصمیم اجرایی عملیاتی خواهند گرفت، اما آنچه که در سند ذکر شده، تنها اشاره‌هایی به این موضوع دارد.»

وی ادامه داد: «ما از روند مشورت بین دولت هند و دولت آمریکا آگاه هستیم و در نهایت، تصمیم‌گیری در این خصوص بر عهده دوستان ما در هند است که باید تعیین کنند چگونه با ایران در موضوع چابهار همکاری خواهند کرد. چابهار بخشی از سیاست توسعه دریا محور ایران است و ایران به توسعه این بندر و حوزه مکران در هر شرایطی ادامه خواهد داد. کشورهای دیگری که علاقمند باشند از این فرصت استفاده کنند، طبیعتاً مورد استقبال جمهوری اسلامی ایران قرار خواهند گرفت.»

وزیر امور خارجه در خصوص توقف موقت پروازهای تهران به بیروت نیز توضیح داد: «من صحبت بسیار مثبت و خوبی با وزیر امور خارجه لبنان داشتم و ایشان تأکید کردند که تصمیم‌گیری در این خصوص سیاسی نبوده، بلکه فنی و حقوقی است. قرار شد که دو کشور مذاکرات سیاسی دوجانبه داشته باشند تا این مشکل حل شود. ان‌شاءالله دیپلماسی در این زمینه کار خود را انجام خواهد داد و ما به مذاکرات با دولت لبنان در این خصوص خواهیم پرداخت و امیدواریم که به نتیجه مثبتی برسیم.»

به گزارش ایرنا، علی یوسف احمد الشریف وزیر خارجه سودان به دعوت همتای ایرانی خود شامگاه یکشنبه ۲۸ بهمن ماه وارد تهران شد. این نخستین سفر وزیر خارجه جدید سودان به ایران بود. دیدار با مسعود پزشکیان، رئیس جمهور، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، علی‌اکبر احمدیان، دبیر شورای عالی ‌امنیت ملی و سیدعباس عراقچی وزیر خارجه از برنامه های وزیر خارجه سودان در تهران بود.


کلید واژگان
ایرانعراقچیسودان
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
زائران برای دریافت ارز حج از کِی می توانند اقدام کنند؟
نشست 12 هزار نفری کارگران؛ میدری، مرد عمل در اجرای دستورات رییس‌جمهور
جلسه فوری شبانه داوران لیگ برتر برای مرور بازی های حساس
محرومان هفته 28 لیگ برتر | شجاع خلیل زاده محروم بزرگ هفته
روز پر خبر سخنگوی دستگاه قضا ؛از بندر شهید رجایی تا بابک زنجانی و کوروش کمپانی
آتش در قلب بازار تفلیس؛
اورشلیم در آتش! تخلیه گسترده ساکنان در قدس اشغالی! + فیلم
تهران در قلب بریکس؛ روایت قدرت از غرب آسیا
جزییات افزایش 4 تا 14 میلیون تومانی حقوق کارکنان دولت؛
قیمت سکه و طلا امروز 10 اردیبهشت 1404 + جدول قیمتها
خالی ماندن این صندلی،‌ گران درمی‌آید
زنگ آغاز بزرگ‌ترین رقابت علمی کشور به صدا در‌می‌آید
یک قلاده پلنگ شناسنامه‌دار در اشکنان لامرد مشاهده شد
هشدار هواشناسی : باد شدید و گرد و خاک در راه تهران
خلیج‌فارس؛ نگین ژئوتمدنی ایران و قلب دیپلماسی فرهنگی منطقه
گرانی به خدمات سلامت روان رسید!
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ جستجو برای یافتن مفقودین آغاز شد
اعلام زمان تغییر ساعت کاری ادارات +فیلم
فروش آنلاین در نمایشگاه کتاب تهران؛ فرصتی برای ناشران و کتابخوانان
پوستر متفاوت باشگاه تراکتور از بیرانوند برای دیدار تراکتور و شمس آذر
قیمت ارزهای خارجی امروز 10 اردیبهشت 1404 +جدول قیمتها
جدیدترین فیلم از لحظه انفجار بندر شهید رجایی
دیدار ایران و تروییکای اروپا پیش از دور چهارم مذاکره با آمریکا
کالابرگ الکترونیکی به میادین میوه و تره بار رسید
تصادف خونین در بزرگراه خرازی یک قربانی گرفت+فیلم
همدردی با خانواده‌های قربانیان بندر شهید رجایی؛ دمام‌زنی در حضور مسعود پزشکیان + فیلم
حملات مشترک آمریکا و انگلیس به یمن
چرا دولت لایحه امنیت زنان را پس گرفت؟
فینال داغ لیگ برتر بسکتبال | دوئل طبیعت اسلامشهر و شهرداری گرگان
جاسوس موساد در قلب تهران؛ پایان مأمور تاریکی با طناب دار
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(21)"ارومیه"
کدام استان ها تعطیل شدند؟
آماده باش جنگنده های شکاری و رهگیر برای ایجاد لایه اولیه پدافندی در پایتخت
نورنما | کهنه سربازی که در وصف ایران می خواند!
حذف گسترده در پیام نور؛ آموزش عالی روی خط اصلاح! + فیلم
سفر مقام ارشد امنیتی ایران به برزیل + فیلم
هفته های پایانی لیگ برتر و احکام عجببی که جایگاه تیمها را جابجا می کند
به نام عشق بابا
تصاویر دیده نشده از آب گیری حین پرواز هواپیمای آتشنشان روسی در بندر عباس + فیلم
بورس دوباره جان گرفت؛ رشد 20 هزار واحدی در چند دقیقه!
کنکور 1404 از راه رسید؛ همه آماده‌اند؟
آخرین آمار متوفیان حادثه انفجار در بندر شهید رجایی
خطرناک ترین تونل تهران کجاست؟
وقتی شب تهران آرام نماند
پلیس بد وارد می شود؛ مین گذاری فرانسه در مسیر مذاکرات هسته‌ای
بنزین سوپر در بن‌بست مجوز!
وضعیت آب و هوا امروز 10 اردیبهشت +وضعیت استانها
اقتصادنگار | به نخود لوبیای سفره های مردم کاری نداشته باشید
هدف: محیط‌بانِ بی‌پناهِ رو به رو!
حقوق‌ جدید بازنشستگان پرداخت شد؛ وعده همسان‌سازی در آستانه تحقق کامل!
X
آگهی تبلیغاتی