×
سیاسی
شناسه خبر : 210194
تاریخ انتشار :

عارف: رقابت را کنار بگذاریم و رفاقت را پایه کار قرار بدهیم

معاون اول رئیس‌جمهور در دیدار رئیس، معاونان و مدیران ارشد سازمان محیط‌ زیست کشور گفت: شما با جایگاهی که دارید نباید هیچگاه تلقی رقابت سازمان با سایر دستگاه‌ها پیش بیاید، ما باید رقابت را کنار بگذاریم و رفاقت را پایه کار قرار بدهیم.

نورنیوز-گروه سیاسی: محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور صبح امروز (شنبه) در دیدار رئیس، معاونان و مدیران ارشد سازمان محیط‌ زیست کشور در ساختمان مرکزی سازمان محیط‌ زیست کشور در بوستان پردیسان با تبریک فرا رسیدن ماه پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی گفت: ‌سازمان محیط‌زیست همیشه با چالش‌های بسیاری درباره جایگاه سازمان، مسئولیت و عملکردش روبرو بوده است. این سازمان، یک سازمان حکومتی و نه صرفا دولتی است و این درست‌ترین تصمیمی بوده که گرفته شده است تا رئیس سازمان، معاون رئیس‌جمهور باشد و جایگاه بالای او، مستند به جایگاه رئیس‌جمهور باشد.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با تقدیر از زحمات تمامی کارکنان محیط‌زیست کشور، تصریح کرد: شما با چنین جایگاهی، باید خودتان را صاحب پروژه بدانید و دیگر دستگاه‌های اجرایی کارگزار شما هستند و با چنین جایگاهی نباید هیچگاه تلقی رقابت سازمان با سایر دستگاه‌ها پیش بیاید، ما باید رقابت را کنار بگذاریم و رفاقت را پایه کار قرار بدهیم.

عارف در ادامه با بیان اینکه توسعه و حفظ محیط‌ زیست باید همراه و دوشادوش هم صورت گیرد، تاکید کرد: شما باید به نمایندگی از مردم و نسل‌های آینده با قدرت از محیط‌ زیست حفاظت کنید، ما حق نداریم محیط‌ زیست نسل آینده را از بین ببریم؛‌ اما از سوی دیگر کشور هم باید اداره شده و برنامه‌های توسعه‌ای اجرا شود و همه باید هم خود را در حفظ محیط‌زیست و هم در توسعه شریک و مسئول بدانند.

هیچ کس حق ندارد شاخص‌های محیط‌ زیست را نادیده بگیرد

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر حفظ شاخص‌های محیط‌ زیستی در تمامی برنامه‌ها و پروژه‌ها گفت: استاندار و حتی دولت حق ندارد بدون درنظر گرفتن شاخص‌های محیط‌ زیستی برنامه‌ای را جلو ببرد؛ اما در عین حال، توسعه هم باید صورت گیرد. «نمی‌شود»، پاسخ درستی نیست؛ باید «چگونه می‌شود» را باید دنبال کنیم و معنایش آن است که اگر طرحی مشکلات زیست محیطی دارد، باید بگوییم که چگونه می‌شود آن‌ را برطرف کرد؛ البته در این مسیر نباید پیشنهادهای نشدنی و غیرعملی‌ داد.

عارف در ادامه افزود: فراتر از مطالبات مختلفی که مردم دارند، مطالبه حق حیات است. لذا باید حداقل شاخص‌های استاندارد محیط‌ زیستی را برایشان فراهم کنیم و اگر به شاخص‌ها توجه نکنیم، نادیده گرفتن شاخص‌های محیط‌ زیستی رویه و عادی می‌شود. ببینید که در بیست سال قبل، مطالبات محیط‌ زیستی جامعه چقدر زیاد بود؛ ولی الان متاسفانه برای مردم این احساس بوجود آمده که دولت‌ها کاری نمی‌کنند و آنها بی‌تفاوت شده‌اند. در حالی که مسائل محیط‌ زیستی همیشه از مهمترین مسائل اجتماعی و فرهنگی مردم بوده است؛ چراکه با سلامت جسمی و روانی و بیماری‌های آینده آنها در ارتباط است.

آمده‌ایم خدمت ماندگار کنیم

وی در ادامه افزود: ما آمده‌ایم تا در دولت وفاق ملی، قدم‌هایی بلند برای اصلاح شاخص‌های محیط‌ زیستی برداریم و قدم اول آن است که ابتدا جایگاه واقعی سازمان را پیدا کنیم و شما باید بگویید که چه کار باید کرد تا سازمان جایگاه واقعی و قدرتمند خود را پیدا کند و بتواند مسئولیت و ماموریت‌های خود را به خوبی انجام دهند.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به قوانین مربوط به محیط‌ زیست و نیز برنامه هفتم پیشرفت گفت: به اندازه کافی قانون‌های خوب محیط‌زیستی داریم و قوانین ما در این زمینه بسیار مترقی است. قانون هوای پاک، سیاست‌های کلی نظام و برنامه توسعه هفتم که اگرچه رویکرد و نگاهش اقتصاد توسعه‌ای است؛ اما از محیط‌ زیست غافل نشده‌است و نگاه بسیار خوبی به بحث محیط‌زیست دارند و ما مانع قانونی نداریم؛ اما چگونگی اجرای قانون مهم است و باید در دولت ببینیم که چه کار باید کرد تا قوانین اجرا شود، ما باید راهبردی را پیدا کنیم که به ارتقای شاخص‌های محیط‌ زیستی کمک کند.

فرهنگسازی کنید

عارف با اشاره به اهمیت فرهنگسازی در حفظ محیط‌ زیست گفت: در فرهنگ دینی و ملی‌ ما احترام به محیط‌ زیست اهمیت زیادی دارد؛ اما باید ببینیم چرا به این ارزش‌ها عمل نمی‌شود. جواب این است که در این مسیر فرهنگ‌سازی اهمیت زیادی دارد؛ اما در این زمینه‌ کم کاری صورت گرفته است. در حالی که از فرهنگ‌سازی خیلی جواب‌های خوبی گرفته‌ایم، بستن کمربند و حرکت بین خطوط، نمونه‌هایی برای اهمیت فرهنگ‌سازی است.

امنیتی‌زدایی از محیط‌ زیست  

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه گفت: فرهنگ‌سازی نمی‌تواند محدود به دولت باشد؛ مردم باید به میدان بیایند. یکی از برنامه‌های دولت وفاق ملی که با جدیت دنبال می‌کنیم «امنیتی‌زدایی از محیط‌ زیست» است؛ اینکه به بهانه یک خطا، یک ایراد و یک مشکل، به جای حل آن، صورت مسئله را پاک کنیم که متاسفانه در برخی موارد ‌اینگونه عمل می‌کنیم. در جلسه‌ای گفتم اینترنت آزادراه است؛ در آزادراه هر خودرویی عبور می‌کند؛ اگر یک خودروی مشکل‌دار عبور کرد، ما اتوبان را نمی‌بندیم؛ ولی در مورد بعضی از مسائل، یک مسئله را پیدا می‌کنیم و تمام مسائلی که در حیطه یک دستگاه است را زیرسئوال می‌بریم. اتهامی زده می‌شود و در حالی که قطعی نیست، همه ماموریت‌های آن دستگاه تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد؛ فضا باید فضای فرهنگی اجتماعی باشد.

 گروه‌های مردم‌نهاد را به میدان بیاورید 

عارف با تاکید بر اینکه مردم باید به میدان بیایند، گفت: زمینه‌ای را فراهم کنید که سازمان‌های مردم نهاد کمک کنند، ما در دوره‌ای با ۵۰ سازمان مردم نهاد محیط‌ زیستی، جلسه می‌گذاشتیم؛ اما الان کجا هستند؟ فعالان سازمان‌های مردم‌نهاد از کاری که انجام می‌دهند رضایت دارند و هم به محیط‌زیست خدمت می‌کنند.

وی افزود: ما باید مسئله آنها را حل کنیم؛ چون اگر قرار باشد صرفا از طریق یک نهاد دولتی کارها دنبال شود، به دلیل گستردگی پهنه کشور و مسائل حفظ محیط‌ زیست بسیار دشوار خواهد بود، باید نهادهای غیردولتی و سازمان های مردم نهاد را به میدان بیاوریم؛ البته بحث من خصوصی‌سازی نیست، بلکه اجتماعی‌سازی و فرهنگی‌سازی است. شما ببینید چه آدم‌های بزرگی برای جمع‌آوری زباله با افتخار دارند کار می‌کنند؛ ما باید آنها را تقویت کنیم.

در دولت چهاردهم نمی‌خواهیم اقدام نمایشی انجام دهیم

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه در بحث تشکیلات دولتی ما با جدیت وارد شده‌ایم و باید به صورت جدی در تشکیلات سازمان محیط‌ زیست بازنگری کنیم، گفت: مشکلات بودجه‌ای و مشکلات حقوق و مزایا و مسائل معیشتی را هم پیگیری می‌کنیم تا حل شود. شما شرایط اقتصادی کشور را خوب می‌دانید؛ اما این مشکلات، مانع توجه به این سازمان بسیار مهم نخواهد شد.

وی افزود: محیط‌بانی که هفت برابر محدوده استاندارد را باید حفاظت کند، کارش بسیار دشوار است و ما باید در این بخش کمک‌رسان باشیم. ما باید جایگاه سازمان را به طور واقعی و نه سمبلیک تعریف کنیم؛ چرا که در دولت چهاردهم نمی‌خواهیم اقدام نمایشی انجام دهیم. آمده‌ایم تا کار کنیم‌ تا روزی حسرت نخوریم که چرا فلان کار را انجام نداده‌ایم.

با همه نهادها همکاری کنید 

عارف با تصریح اینکه برای توسعه و حفاظت از محیط‌زیست باید با همه سازمان‌ها و نهادهای دخیل در این حوزه همکاری کرد تا مسائل حل شود، گفت: طی چهار سال، باید کاری ماندگار انجام داده و به توسعه پایدار نزدیک شویم. شورای‌عالی محیط‌ زیست را به صورت منظم برگزار کنید و دبیرخانه آن شورا را تقویت کرده و تصمیمات گرفته شده با جدیت اجرایی شود. راهبردهای اصلی براساس برنامه هفتم پیشرفت جلو برود و اگر ایرادی داشت اصلاح کنید.

عارف مسئله پسماند،‌ عوارض آلایندگی، گوگرد زدایی از سوخت، توجه به انرژی‌های تجدیدپذیر، حمل و نقل و خودروها و موتورسیکلت‌های برقی، توجه به بحث آلودگی دریایی و آب کشاورزی را در عین توجه به بحث توسعه و اشتغالزایی بحث کشاورزی را بسیار مهم دانست و عنوان کرد: سازمان محیط‌ زیست باید راهکارهای عبور از این بحران‌ها را پیدا کند.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نورنما | واژگونی کشتی حمل صدها گوسفنددر خلیج عدن
جدال دیدنی غولها در اسپانیا؛ رئال مادرید و بارسلونا در فینال جام حذفی
حمله مجدد جنگنده های امریکایی به صعده و صنعا
شرایط پیش فروش دو محصول پر طرفدار سایپا اعلام شد
نشست خبری استقلال - پیکان؛ صحبت های جالب دین محمدی و مجتبی جباری
اطلاعیه شرکت توانیر درباره احتمال محدودیت برق
گزارش عراقچی از دور سوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان+فیلم
انفجار امروز بندر شهید رجایی موج عجیبی ایجاد کرد+ فیلم
آخرین وضعیت آتش‌سوزی در بندر شهید رجایی + فیلم
نوسان شبانه قیمت دلار پس از تحولات منطقه‌ای + جدول قیمتها
پادکست | هنر گفت و گوی مؤثر در خانواده
نتیجه نهایی :استقلال1 -پیکان 0 | جباری ناجی استقلال شد + خلاصه بازی
نتیجه نهایی سپاهان 2 - ملوان 4 | ملوان صعود کرد + خلاصه بازی
تصاویر دیده نشده از کانون انفجار و آتش در بندر شهید رجایی +فیلم
روایت مردم حاضر در صحنه از لحظه انفجار در بندر شهید رجایی +فیلم
دستور وزیر بهداشت برای رسیدگی به مصدومان انفجار بندرعباس
برنج و مرغ در صدر گرانی ها قرار گرفتند
رکورد عجیب بازی جدید جی تی آی 6 ؛ ما فقط هشدار می‌دهیم!
اعلام تاریخ رسمی انتشار بازی جی تی ای 6
خبر هدف قرار گرفتن محموله سوخت جامد کذب است
عزیمت برخی وزرا به هرمزگان
تصاویر بخشی از خسارات انفجار در بندر شهید رجایی +فیلم
تصویر دیده نشده از لحظه انفجار در بندر شهید رجایی امروز +فیلم
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (17)«اردبیل»
ابراز تاسف عمیق و هم‌دردی رئیس جمهور با حادثه دیدگان استان هرمزگان
آخرین نرخ معامله دلار در بازار آزاد
قرار و مدار ترامپ و زلنسکی در حاشیه مراسم تشییع پاپ
گزارش تصویری| انفجار در «اسکله شهید رجایی»
زرکام طعمی به شیرینی کیفیت
صعود پرسپولیس به جمع 8 تیم برتر لیگ‌ نخبگان آسیا
ترامپ و همسرش در مراسم تشییع پاپ فرانسیس حضور یافتند+ فیلم
کاهش قیمت چغاله بادام و گوجه سبز در میادین میوه و تره بار شهرداری تهران
آخرین جزییات انفجار مهیب در بندر شهید رجایی بندر عباس/8 فوتی و750 مصدوم تاکنون
حاشیه های مراسم تشییع پاپ فرانسیس/چه شخصیتهایی در بدرقه آخر پاپ حضور یافتند؟ + فیلم
آیا دیپلماسی چندلایه ایران ظرفیت مدیریت تحولات منطقه‌ای را دارد؟
نورنما | مقصد نهایی جواد قارایی،ایرانگرد معروف کجاست؟
زمان قرعه کشی جدید و اعلام نتایج محصولات ایران خودرو مشخص شد
«حسین وفایی» ستاره ایرانی اسنوکر، دنیای اسنوکر را به لرزه انداخت+ فیلم
تعقیب و گریز بامدادی در قلهک /تیراندازی پلیس، راز راننده فراری را فاش کرد
جزییات گروگان‌گیری خونین در مجیدیه
کلیپ باشگاه استقلال قبل از بازی با پیکان
دهک‌بندی یارانه‌بگیران تغییر کرد؛ اصلاح نظام حمایتی با آئین‌نامه تازه دولت
حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در 1404 چقدر افزایش یافت؟ / جزئیات افزایش حقوق اعلام شد
چوبه اعدام در انتظار تعرض کننده به دختر جوان
جزییات مهم از تاثیر معدل در کنکور 1404
تصادف زنجیره‌ای در محور یاسوج- اصفهان با 13 کشته و مجروح
فقط تا فردا برای ثبت‌نام طرح یسنا فرصت دارید! +مشمولین و مبلغ پرداختی
فرجام عاملان قتل فجیع مادر و دختر تایبادی
جزییات تیراندازی خونین در پایتخت با 3 کشته
ابلاغ آئین نامه افزایش ودیعه مسکن در سال 1404 + جدول مبالغ جدید
X
آگهی تبلیغاتی