نورنیوز-گروه بین الملل: المعلومه، عبدالرزاق الاحمدی یکی از شیوخ قبیله العکیدات در سوریه تاکید کرد که درگیریهای مسلحانه ای میان عناصر تروریست وابسته به جولانی به دلیل اختلاف بر سر قدرت به وجود آمده است.
وی افزود: این درگیریهای مسلحانه به دلیل اختلاف بر سر نحوه تقسیم قدرت و مدیریت شهرهای شمال سوریه رخ داده است.
الاحمدی اضافه کرد: تعدادی از سرکردگان نیورهای مسلح در جریان گسترش اختلافات با رژیم جولانی از باند تحت امر او جدا شدهاند.
وی بیان کرد: در پی این تحولات گمانه زنیها در خصوص وقوع یک انقلاب علیه حاکمیت رژیم جولانی تشدید شده است.
هشدار وزیر خارجه عراق نسبت به فرار عناصر داعش از زندانهای سوریه
وزیر خارجه عراق در دیدار با مشاور امنیت ملی انگلیس نسبت به خطر احتمال فرار تروریستهای داعش از زندانهای سوریه هشدار داد.
فواد حسین، وزیر خارجه عراق با جاناتان پاول، مشاور امنیت ملی انگلیس درخصوص اوضاع امنیتی در منطقه خاورمیانه و تحولات مربوط به سوریه و تاثیرات آن بر کشورهای همسایه بحث و گفتگو کرد.
وزارت خارجه عراق اعلام کرد که در این دیدار پارهای از مسائل مربوط به روابط دوجانبه میان عراق و انگلیس و همچنین اوضاع کلی امنیتی در منطقه خاورمیانه و تحولات مربوط به سوریه و تاثیرات آن بر کشورهای همسایه مورد بررسی قرار گرفت.
فواد حسین در این دیدار بر لزوم زیر نظر داشتن تحرکات گروه تروریستی داعش تاکید کرد و عنوان داشت که باید به اوضاع زندانهای تحت کنترل گروه موسوم به نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) و خطر احتمال فرار عناصر داعش از این زندانها رسیدگی شود.
این دیدار در حاشیه سفر رسمی محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق به انگلیس صورت گرفته است.
حمله مجدد رژیم صهیونیستی به سوریه
منابع رسانهای از حمله مجدد ارتش رژیم صهیونیستی به مناطقی در جنوب سوریه طی امروز چهارشنبه خبر دادند.
رسانههای سوری اعلام کردند که جنگندههای رژیم صهیونیستی با انجام چند حمله، شهرک غدیر البستان در حومه استان القنیطره در جنوب سوریه را بمباران کردند.
رسانههای سوری گزارش دادند که «عبده الکومه» عضو شورای روستای غدیر البستان و دو تن از اعضای اداره کل امنیت سوریه در نتیجه حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به کاروان مدیریت عملیات نظامی معارصان مسلح، کشته شدند.
دیدار وزیر خارجه رژیم جولانی و اردوغان
رئیس جمهور ترکیه امروز با وزیر خارجه رژیم جولانی در آنکارا دیدار کرد.
به نقل از حریت، وزیر خارجه رژیم جولانی در سوریه امروز چهارشنبه وارد آنکارا شد.
به گزارش این رسانه، اسعد الشیبانی وزیر خارجه رژیم جولانی که به ترکیه رفته است با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور این کشور نیز دیدار کرد.
در این دیدار، هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه نیز حضور داشت.
خبرگزاری آناتولی نیز در این ارتباط نوشت: رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه با اسعد حسن الشیبانی، در مجتمع کاخ ریاست جمهوری در آنکارا دیدار کرد.
رایزنی اردوغان و الشیبانی هم اکنون آغاز شده است.
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به حومه دمشق
منابع رسانهای امروز (چهارشنبه) از حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به نقطه ای در حومه شمال غرب دمشق، پایتخت سوریه خبر دادند.
به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، منابع محلی در دمشق اعلام کردند که صدای چند انفجار در پایتخت سوریه شنیده شده است.
این منابع گفتند که صدای این انفجارها ناشی از حمله رژیم صهیونیستی بوده است.
این منابع همچنین اعلام کردند که یک پهپاد صهیونیستی یک موضع نظامی در حومه شمال غرب دمشق را هدف قرار داده است.
ارتش رژیم صهیونیستی طی روزهای گذشته و در پی سقوط حکومت بشار اسد اهداف مختلفی را در مناطق مختلف سوریه و به ویژه شهر دمشق و حومه آن بمباران کرده است.
ارتش رژیم صهیونیستی همزمان با این حملات هوایی با سوء استفاده از تحولات سوریه، به صورت زمینی، وارد مناطقی در جنوب این کشور به ویژه شهر قنیطره شده است.
این اقدام همزمان با آن صورت گرفت که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی، فروپاشی توافق «انفصال» سوریه و رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۷۴ در منطقه جولان را اعلام کرد.
رادیو ارتش رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد که کابینه این رژیم با اشغال منطقه جبل الشیخ سوریه و برپایی یک منطقه حائل در این منطقه موافقت کرده است.
السودانی: دولت جدید سوریه نباید ابزار دست بیگانگان باشد
نخست وزیر عراق خواستار این شد که دولت جدید سوریه ابزار دست بیگانگان نباشد.
محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق در جریان سفرش به انگلیس طی گفتوگو با شبکه «بی بی سی» عربی تاکید کرد، مهم است که دولت جدید سوریه به اراده و خواست مردم احترام بگذارد و ابزار دست بیگانگان نباشد.
بر اساس گزارش خبرگزاری المعلومه، السودانی همچنین تصریح کرد: منطقه بعد از هفتم اکتبر شاهد رخدادهای زیادی بود که جدیدترین آنها در سوریه بود و ما در این خصوص رویکرد و دیدگاه خود را خواهیم داشت و عراق به گفتوگوها و راهکارهای مسالمتآمیز متوسل میشود.
نخستوزیر عراق درخصوص وضعیت سوریه تصریح کرد: ما به اراده مردم سوریه در تعیین سرنوشت خود احترام میگذاریم. باید به حقوق تمام مردم این کشور احترام گذاشته و با تروریسم مبارزه شود. ما هیاتی به سوریه اعزام کردیم و پرونده امنیتی مورد توجه قرار دارد زیرا اعضای گروه تروریستی داعش در مناطقی که تحت کنترل دولت جدید سوریه است، حضور دارند.
وی در ادامه گفت: ما همچنین شاهد حضور نظامی چندین کشور در سوریه هستیم. عراق با هرگونه مداخله خارجی در امور داخلی کشورهای عربی مخالفت دارد. دولت جدید سوریه باید به اراده و خواست مردم این کشور احترام بگذارد و ابزار دست گروههای خارجی نباشد.
السودانی درخصوص روابط خارجی اظهار کرد: ما روابط خوبی با کشورهای منطقهای و بینالمللی روابط خوبی داریم و ایران کشور همسایهای است که با آن شراکت و همکاریهای زیادی داریم و با عربستان، اردن و مصر نیز همکاری داریم.
وی همچنین تاکید کرد: عراق روابط خوبی با آمریکا و ایران دارد و این یک مزیت برای عراق به شمار میآید و ما در نزدیکتر شدن دیدگاههای میان کشورهای منطقه سهم بسزایی داریم و رابطه ما با آمریکا نهادی و راهبردی است.
السودانی ادامه داد، عراق در تصمیمگیریهایش مستقل است و هیچ نفوذی وجود ندارد که تصمیم عراقی را کنترل کند و اجازه دخالت در امور آن را ندهد.
وی در بخش دیگری از سخنانش درخصوص رژیم صهیونیستی تاکید کرد: کابینه بنیامین نتانیاهو (نخستوزیر رژیم صهیونیستی) به دنبال توسعه دامنه درگیریها و جنگها با سوء استفاده از سکوت جامعه جهانی در برابر جنایات تلآویو است.
نخستوزیر عراق گفت، جهانیان در راستای متوقف کردن جنایتهای رژیم صهیونیستی شکست خوردهاند.
نخستوزیر عراق سفرش به انگلیس را عصر دوشنبه با هدف تقویت روابط دوجانبه در زمینههای مختلف آغاز کرد و این سفر سه روز طول خواهد کشید.
الشیبانی: نیازی به بازگشت سریع پناهجویان از آلمان نیست
وزیر خارجه دولت موقت سوریه امروز (چهارشنبه) تاکید کرد که نیازی به بازگشت سریع پناهجویان از آلمان نیست چراکه آنها در آنجا در امنیت هستند.
اسعد الشیبانی، وزیر خارجه دولت موقت سوریه درخصوص پناهجویان سوری که در خارج به سر میبرند، اظهار کرد: نیازی به بازگشت سریع پناهجویان از آلمان نیست.
الشیبانی در گفتگو با خبرگزاری آلمان در دمشق گفت: آنها در آنجا در امنیت هستند.
وزیر خارجه دولت موقت سوریه افزود: پناهجویانی که آلمان میزبان آنها بوده، در وضعیت بسیار بهتری از بسیاری از پناهجویان و آوارگان سوری در دیگر نقاط جهان قرار دارند.
بیشتر شهروندان سوری که در آلمان زندگی میکنند و تعدادشان حدود ۹۷۵ هزار تن است، در طول جنگ داخلی سوریه که بیش از یک دهه ادامه داشت، به عنوان پناهجو وارد این کشور شدند.
وزیر کشور آلمان پیشنهاد داد به شهروندان سوری که در این کشور به سر میبرند، اجازه داده شود برای اطلاع از اوضاع کشورشان تنها یک بار به آنجا سفر کنند بدون اینکه این سفر تاثیری بر تغییری در وضعیتشان به عنوان پناهنده در آلمان داشته باشد.
در این رابطه سخنگوی این وزارتخانه اعلام کرد که دستورالعملهای طرح درخواست برای چنین سفرهایی در دست بررسی است.
قرار است وزیر توسعه آلمان با الشیبانی در دمشق دیدار کند.
الشیبانی امروز در چارچوب اولین سفر یک مسوول سوریه در طول ۱۴ سال گذشته، به ترکیه میرود.
قرار است او در آنجا با هاکان فیدان، همتای ترکیهای خود و نیز وزیر دفاع و رئیس دستگاه اطلاعات ترکیه دیدارهایی داشته باشد.
استقرار کاروان بزرگ نظامی آمریکا در ۳ پایگاه سوریه
منبع امنیتی عراقی از استقرار کاروان بزرگ نظامی ارتش آمریکا شامل تعدادی افراد نظامی به همراه تجهیزات خبر داد که به سه پایگاه واشنگتن در سوریه وارد شدهاند.
به گزارش بغداد الیوم، یک منبع آگاه اعلام کرد که ستونی از ارتش آمریکا از عراق به سه پایگاه نظامیان آمریکایی در مناطق دیرالزور و حسکه سوریه وارد شده اند.
این منبع بیان کرد: کاروانی متشکل از ۴۰ خودرو تحت تدابیر شدید امنیتی و با حمایت بالگردها به سه پایگاه آمریکایی در سوریه وارد شدند که بارزترین آن پایگاه میدان العمر و یکی از بزرگترین مراکز نظامی نیروهای آمریکایی در سوریه است.
منبع مذکور تاکید کرد: این چهارمین کاروان نظامی آمریکایی است که از عراق به سوریه می رسد و در راستای تقویت استقرار و حضور نظامیان آمریکایی پس از سقوط نظام اسد در هشتم ماه گذشته میلادی است. این کاروان نظامی شامل صدها نظامی همراه با تجهیزات سنگین و نیز تدارکات لجستیک، فناوری و سامانه های پدافند هوایی است.
این منبع آگاه تصریح کرد: اقدامات اخیر نمایانگر آن است که نیروهای آمریکایی چراغ سبز برای تقویت پایگاههای خود در شمال و شرق سوریه دریافت کرده اند و همچنین این تحرکات نظامی گواهی بر تلاش آمریکا برای احداث پایگاههای دیگری در نزدیکی دمشق است.
وی می افزاید: حدود ۵۰ درصد از نیروهایی که وارد سوریه شده اند؛ از عراق و به ویژه از پایگاه عین الاسد آمده اند که در حال حاضر یکی از بزرگترین پایگاههای آمریکایی در غرب عراقی محسوب می شود.
اعتراض مردم سوریه به گسترش ترور و ناامنی
شهروندان سوری ساکن جنوب لاذقیه اعتراض خود را نسبت به گسترش ترورها و ناامنیها بعد از سقوط نظام بشار اسد ابراز کردند.
به گزارش اسپوتنیک، ساکنان شهر ساحلی جبله و حومه آن در جنوب لاذقیه شاهد تشدید تنشهای امنیتی به دنبال گسترش ترورها و انفجار خودروها در این منطقه هستند.
ساکنان این منطقه تاکید کردند که خودروهای پارک شده شبانه به آتش کشیده میشوند. عناصر مجهول الهویه نیز اقدام به ربایش مردم میکنند.
در شهر دوماً واقع در حومه دمشق نیز منع آمد و شد اعلام شده است.
علاوه بر این گزارشهای زیادی در خصوص جنایات عناصر تشکیلات تروریستی داعش در مناطق مختلف سوریه با سوء استفاده از شرایط به وجود آمده بعد از سرنگونی نظام بشار اسد منتشر شده است.
نگرانی فعالان مدنی در سوریه نسبتب ه خلأ قانونی در دوران حاکمیت رژیم جولانی
فعالان جامعه مدنی در سوریه نسبت به گسترش بی قانونی در این کشور در دوران بعد از سرنگونی نظام بشار اسد ابراز نگرانی کردند.
به گزارش عربی ۲۱، گروهی از فعالان جامعه مدنی در سوریه با امضای یک نامه خطاب به ابومحمد الجولانی سرکرده تشکیلات هیئت تحریر الشام نسبت به اوضاع کشور بعد از گذشت یک ماه از حاکمیت گروه ای مسلح بر سوریه ابراز نگرانی کردند.
آنها در این نامه تاکید کردند که خلأ قانونی در سوریه سرآغاز نگرانیهای زیادی در این کشور است و باید قوانین مربوط به دوره انتقالی تصویب شود.
فعالان جامعه مدنی بر ضرورت محافظت از حقوق شهروندان و آزادیهای آنها در دوره انتقالی تاکید کردند.
این افراد همچنین اعلام کردند که کارشناسان و متخصصان حقوقی در سوریه برای تدوین قوانین جدید به کار گرفته شوند.
لازم به ذکر است که جولانی در یک مصاحبه مطبوعاتی اعلام کرده بود که برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و تدوین قانون اساسی در سوریه به چند سال زمان نیاز دارد!
حمله پهپادی آمریکا به یک هدف در مرز سوریه و ترکیه
منابع رسانهای از حمله پهپادی آمریکا به یک هدف در مرز سوریه و ترکیه خبر دادند.
یک منبع امنیتی سوری در این باره به شبکه الجزیره اعلام کرد: یک پهپاد متعلق به ائتلاف بینالمللی به رهبری آمریکا یک هدف را در اطراف منطقه «سرمدا» در مرز سوریه و ترکیه هدف قرار داد.
منبع امنیتی سوریه افزود: در حمله پهپادی ائتلاف آمریکایی با سه موشک به یک هدف متحرک در نزدیکی سرمدا تعدادی زخمی شدند.
منابع العربیه نیز گفتند: پهپادی یک موتورسیکلت با ۲ سرنشین را در نزدیکی گذرگاه باب الهوی در شمال سوریه هدف قرار داد.
در همین راستا، منابع اسپوتنیک در سوریه نیز اعلام کردند: صدای چندین انفجار در نزدیکی گذرگاه «باب الهوی» در مرز سوریه و ترکیه در شمال ادلب شنیده شد.
اشغالگران آمریکایی به بهانه مقابله با داعش و به شکل غیرقانونی در سوریه حضور دارند تا منابع طبیعی آن از جمله نفت و گندم را به سرقت ببرند.
کاروانهای آمریکایی تقریبا هر روز از گذرگاههای مرزی غیررسمی عراق با سوریه یعنی همان منطقه شرق فرات که تحت کنترل آمریکا و همپیمانانش در این منطقه قرار دارد، عبور میکنند، این کاروانها شامل دهها تانکر حامل نفت سرقتی سوریه به مقصد کردستان عراق است که به گفته برخی طرفهای سیاسی بخشی از درآمد آن برای حمایت از تروریسم و ادامه عملیاتهای جنایتکارانه آن در عراق و سوریه هزینه میشود.
پیشتر «محمد فواز»، نماینده پارلمان سوریه ضمن هشدار درباره استمرار سرقت نفت این کشور توسط اشغالگران آمریکایی تاکید کرده بود، هدف اصلی از این سرقتها گرسنه نگه داشتن ملت سوریه و نابودی اقتصادی این کشور و حق شهروندان آن برای استفاده از نفت خود است.
۹۰ افسر ارتش سوریه همچنان در بغداد هستند
مسئولان عراقی اعلام کردند که حدود ۹۰ افسر ارتش سوریه همچنان در بغداد هستند و با بازگشت به کشور خود مخالفت میکنند.
دو مسئول عراقی در بغداد سهشنبه اعلام کردند حدود ۹۰ افسر ارتش سوریه همچنان در بغداد و در یک مجتمع تحت نظارت دستگاه امنیت عراق هستند. آنها با بازگشت به کشور خود مخالفت میکنند.
در هفت و هشت دسامبر گذشته صدها تن از نیروهای ارتش سوریه بعد از سیطره مخالفان مسلح بر این کشور به عراق فرار کردند و بغداد با ورود آنها بعد از تحویل سلاحهایشان موافقت کرد.
وزارت دفاع عراق در آن زمان اعلام کرد که به دلایل انسانی از صدها نظامی سوری استقبال کرده است و یک اردوگاه موقت در مرزهای شهرک القائم در غرب الانبار برای آنها ایجاد شد.
به گفته مسئولان امنیتی عراق این ۹۰ افسر به دلایل امنیت شخصی خودشان از بازگشت به سوریه خودداری میکنند. افسران و مسئولانی از ارتش سوریه بعد از برچیدن اردوگاه موجود در القائم به بغداد منتقل شدند.
یک مسئول امنیتی عراقی اعلام کرد تصمیم دولت عراق برای مجبور نکردن نظامیان سوری به بازگشت به دلایل انسانی بوده است.
به گفته این مسئول بخشی از این نظامیان بعد از دستیابی به ویزای نظامی به صورت رسمی به یک کشور سوم منتقل شدند.
پس از تسلط مخالفان مسلح بر سوریه، دستکم ۲۴۹۰ سرباز و افسر ارتش سوریه به همراه تعدادی از کارمندان و نگهبانان گذرگاه مرزی البوکمال به عراق پناه بردند. ۱۹۵۰ تن از آنها به همراه ۳۶ کارمند غیرنظامی داوطلبان ۱۹ دسامبر به کشور بازگشتند.
تلاش اربیل برای متحد کردن کردهای سوریه
دولت اقلیم کردستان عراق تلاشهایی را برای متحد کردن کردهای سوریه بعد از تسلط مخالفان مسلح بر این کشور و با هدف ممانعت از ایجاد تنش و رسیدن به توافقهایی برای اداره مناطق شمال سوریه آغاز کرده است.
منابع میگویند «حمید الدربندی» فرستاده «مسعود بارزانی» رئیس حزب دموکرات اقلیم کردستان عراق سفری را به همراه «اسکات بولز» فرستاده آمریکا در شمال شرق سوریه انجام داد و با مسئولانی از نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) اداره خودمختار سوریه و شورای میهنی کرد برای رفع شکافها و اختلافات بین آنها و رسیدن به ساختاری برای تشکیل یک هیات متحد کرد که بعد از کنار رفتن دولت بشار اسد بتواند خواستههای کردها را در محافل محلی و بینالمللی مطرح کند، برگزار کرد.
الدربندی به صورت جداگانه با «مظلوم عبدی» فرمانده کل نیروهای دموکراتیک سوریه و ریاست شورای میهنی کُرد دیدار کرد تا از نظرات آنها درباره تحولات اخیر سوریه و همچنین ماهیت روابط با مقامات جدید دمشق اطلاع یابد.
بر اساس بیانیه نیروهای دموکراتیک سوریه الدربندی پیامی را از مسعود بارزانی به عبدی منتقل کرد که در آن بر اهمیت متحد شدن کردها برای مقابله با چالشهای کنونی در سوریه تاکید شده است.
مظلوم عبدی نیز تاکید کرد مرحله کنونی افزایش تلاش تمام طرفهای کرد برای تحقق ثبات و تضمین حمایت از منافع و دستاوردهای ملت کرد را میطلبد.
الدربندی به خبرنگاران گفت: مسعود بارزانی از کردها برای ایجاد آیندهای بهتر برای آنها در سوریه جدید حمایت خواهد کرد.
در این راستا منابع آگاه از این نشستها تاکید کردند فرستاده بارزانی با نیروهای دموکراتیک سوریه درباره پروندههای مهمی مربوط به آینده نیروهای حزب کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) در شمال سوریه و سرنوشت پیشمرگهای سوری موجود در اربیل صحبت کرد.
وی همچنین در جریان محتوای مذاکرات بین نیروهای دموکراتیک سوریه و دولت جدید سوریه و ساختار روابطی که قسد میخواهد با دمشق داشته باشد قرار گرفت.
این منابع اعلام کردند فرستاده اربیل احتمالا برای دیدار با مسئولان دولت جدید سوریه به دمشق نیز میرود تا در جریان طرحهای آنها برای اداره مناطق شمال شرق سوریه قرار بگیرد.
منابع اعلام کردند الدربندی از تمام طرفهای کرد خواست اختلافات را کنار بگذارند.
وی خواهان اتحاد برای تقویت موضع کردها در هرگونه مذاکراتی درباره آینده سیاسی، اداری و نظامی سوریه شد.
منابع احتمال دادند بارزانی بر نیروهای دموکراتیک سوریه برای توافق با ترکیه و گروههای مورد حمایت آن و ممانعت از تخریب مناطق کردها در سوریه فشار بیاورد.
در این راستا تماسهای مستقیم و غیر مستقیم بین نمایندگان شورای سوریه دموکراتیک (مسد) و اداره خودمختار کردها و مسئولان دولت جدید سوریه با هدف رسیدن به نقاط مشترک برای توافق فراگیر درباره اداره مناطق شمال شرق سوریه به ویژه بعد از اظهارات ترکیه درباره دادن فرصت به دمشق برای توافق با قسد برقرار شده است.
«علی الرحمون» معاون ریاست مشترک مسد اعلام کرد فرماندهی قسد و دولت جدید سوریه به توافقی طی نشستی که اخیرا در دمشق برگزار شد برای تشکیل کمیتههای نظامی، امنیتی، اقتصادی و اداری برای بررسی تمام اختلافاتی که از طریق مذاکرات میتوان آن را حل کرد، به توافق رسیدند.
قرار است این کمیتهها به نتایج توافقی واقعی برای بازسازی سوریه دست یابند.
در این راستا منابع اعلام کردند شورای دموکراتیک سوریه فعالیت خود را برای ایجاد دفتر رسمی در دمشق برای پیگیری پروندههای مذاکره با دولت جدید سوریه و تقویت خود به عنوان طرف سیاسی که نماینده مناطق شمال شرق سوریه باشد، آغاز کرد.
این منابع اعلام کردند اگر این دفتر بازگشایی شود دلیل اضافی برای تمایل دو طرف برای رسیدن به راهکارهای سیاسی و تشکیل اداره مشترک برای مناطق شمال شرق سوریه است.
این منابع اعلام کردند دو طرف عجلهای برای توافق ندارند. آنها کنفرانس مذاکرات ملی را نقطه مهمی برای بررسی آینده کشور میدانند.
این منابع میگویند دلیل اصلی درنگ، تمایل ترکیه برای دانستن رویکرد «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا در قبال این پرونده بعد از روی کار آمدن رسمی وی در ۲۰ ژانویه است.