نورنیوز-گروه بینالملل: به گزارش المعلومه، منابع سوری فاش کردند که عناصر وابسته به تشکیلات گروه های مسلح جولانی با انتشار صدها ویدئوی اعدامهای میدانی، شکنجه و به آتش کشیدن خانهها به بهانههای واهی طی هفتههای گذشته خشم مردم سوریه و افکار عمومی در جهان را برانگیختهاند.
بر اساس این گزارش، سرکردگان تحریر الشام به خوبی میدانند که انتشار این ویدئوها باعث تشدید خشم مردمی نه فقط در سوریه بلکه در سراسر جهان خواهد شد و به همین دلیل دستور دادهاند هیچ ویدئویی از اعدام، بازداشت و یا شکنجه سوریها توسط عناصر تروریست منتشر نشود.
منابع سوری اضافه کردند که مشهورترین عبارت درز پیدا کرده از مکالمات میان سرکردگان تشکیلات گرو ه های مسلح جولانی «پنهانی شکنجه کنید» است.
آنها بیان کردند که بسیاری از این مکالمات به تازگی درز پیدا کرده و نشان میدهد اعدام و شکنجه یک اقدام شخصی نیست بلکه یک رویکرد از سوی تشکیلات گروه های مسلح جولانی محسوب میشود.
بازداشت حدود ۵۰۰ نفر در حمص سوریه و شکنجه افسران سابق
گروه موسوم به «دیدهبان حقوق بشر» سوریه از بازداشت ۵۰۰ نفر در حمص سوریه از جمله برخی افسران نظام سابق این کشور خبر داد و به گفته مردم محلی، نیروهای مسلح برای چهارمین روز متوالی از حضور کارمندان فرقه علوی در اداره خدمات فنی این شهر ممانعت کردند.
به نقل از شبکه المیادین، «دیده بان حقوق بشر» سوریه اعلام کرد که در جریان عملیات امنیتی اداره عملیات نظامی و وزارت کشور دولت انتقالی سوریه در شهر حمص و روستاهای حومه آن، ۵۰۰ نفر بازداشت شدهاند.
بر اساس این گزارش، در میان بازداشتشدگان افسران و نیروهایی هستند که با دولت جدید مصالحه کرده اما بازداشت شدند و حتی در حین بازداشت و انتقال به مراکز امنیتی از سوی برخی عناصر مورد شکنجه و آزار قرار گرفتهاند.
این بازداشتها در روستاهای جب الجراح، مکسر الحصان، الحراکی، المخرم الفوقانی، السنکری، المسعودیه، العثمانیه، ابوحفکه، تلقطا، أم العمد، بویضه، سلمیه، الحراکی، الشوکتلیه، نوی، جب عباس، بویضه تقلا، تل أغر، أم توینه، أم جبات و الحمودیه، رخ داده است.
از سوی دیگر رسانههای سوریه از شکایت اهالی روستاها و شهرکهای حومه شرقی حمص از تعرض ها، سرقت و تخریب اموال در پی عملیات تفتیش روستاها توسط نیروهای اداره عملیات نظامی خبر دادند و گفتند که تعداد زیادی از جوانان به مکانهای نامعلومی انتقال داده شده اند و از سوی افراد مسلح به دلیل وابستگیهای فرقهای مورد ضرب و شتم قرار میگیرند.
اهالی این روستاها همچنین گفتند که افراد مسلح همه کسانی که قصد تصویربرداری از بازداشت افراد را دارند، تهدید کرده و علاوه بر آن، اینترنت این مناطق را قطع کردهاند.
به گفته اهالی این روستاها، مواردی از آزار و اذیت به خصوص شکنجه افسران رژیم سابق سوریه در خیابانها مشاهده میشود و نیروهای مسلح با قرار دادن موانعی برای چهارمین روز متوالی از حضور کارمندان فرقه علوی در اداره خدمات فنی شهر حمص ممانعت کردند.
وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه: روابط بسیار خوبی با کشورهای منطقه خواهیم داشت
وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه که به دوحه سفر کرده است، گفت که سوریه جدید روابط بسیار خوبی با کشورهای منطقه خواهد داشت.
«اسعد حسن الشیبانی» وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه، امروز در دوحه پس از دیدار با مقامات قطری گفت: قطر نقش مهمی در حمایت از ملت ما ایفا کرد و در مرحله صلح نیز شریک ما خواهد بود.
وی افزود: در دیدار با نخستوزیر و وزیر خارجه قطر همه مسائل اساسی و راهبردی بررسی شد و ما از قطر به دلیل کمکها و شراکت راهبردی آن قدردانی میکنیم.
وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه تصریح کرد: ما دغدغههای خود به خصوص درباره تحریمهای اقتصادی را به دوحه منتقل کردیم و بار دیگر از آمریکا برای رفع تحریمهای ملت سوریه درخواست میکنیم.
وی تأکید کرد: سوریه جدید روابط بسیار خوبی با کشورهای منطقه خواهد داشت.
در همین ارتباط «محمد الخلیفی» وزیر مشاور در امور خارجه قطر نیز گفت: ما تلاشهای زیادی برای رفع درد و رنج برادران در سوریه خواهیم کرد.
وزارت خارجه قطر نیز در بیانیهای اعلام کرد که وزیر خارجه این کشور در دیدار با هیأت سوری بر حمایت قطر از وحدت سوریه و استقلال آن و حمایت از خواستههای ملت سوریه برای ساختن دولت و نهادهای آن تأکید کرد.
حمله رژیم صهیونیستی به اطراف دمشق
منابع رسانهای اعلام کردند که رژیم صهیونیستی اطراف پایتخت سوریه را هدف قرار داده است.
به نقل از المنار، خبرهایی مبنی بر شنیدهشدن صدای چند انفجار در اطراف دمشق پایتخت سوریه منتشر شده است.
اسپوتنیک نیز به نقل از برخی منابع اعلام کرد که صدای انفجارهایی که در اطراف پایتخت سوریه شنیده میشود ناشی از حمله رژیم صهیونیستی به یکی از مواضع نظامی در این منطقه است.
تاکنون جزئیات بیشتری در این رابطه منتشر نشده است.
کشته شدن ۱۰۰ نفر از عناصر وابسته به ترکیه و نیروهای کُرد در شمال سوریه
تشدید درگیریها میان مهرههای ترکیه و نیروهای کُرد در شمال سوریه بیش از ۱۰۰ کشته برجای گذاشت.
به گزارش رأی الیوم، تداوم درگیریهای مسلحانه میان عناصر تحت حمایت ترکیه از یک سو و عناصر کرد سوریه دموکرات موسوم به قسد تحت حمایت آمریکا از سوی دیگر در حومه منبج واقع در شمال سوریه باعث کشته شدن دست کم ۱۰۰ تن شده است.
این درگیریها طی ۲ روز گذشته بیش از ۱۰۰ کشته برجای گذاشته که ۸۵ تن از آنها را نیروهای وابسته به ترکیه تشکیل میدهند.
نیروهای قسد اعلام کردند که حمله عناصر وابسته به ترکیه با حمایت هوایی این کشور علیه مناطق شرقی و جنوبی منبج و شمال سد تشرین را ناکام گذاشتند.
همزمان با سرنگونی نظام بشار اسد به دست عناصر رژیم تروریستی جولانی مهرههای ترکیه نیز علیه نیروهای کرد وارد عمل شدند. درگیریهای دو طرف از همان زمان تاکنون ادامه دارد.
سخنان جنجالی رئیس دفتر رسانهای اسد درباره سقوط دولت پیشین سوریه
رئیس دفتر رسانهای ریاست جمهوری سوریه در گفت وگویی مطبوعاتی ادعاهایی درخصوص علل سقوط حکومت اسد بیان کرده است.
به گزارش شبکه روسیا الیوم، «کامل صقر» رئیس دفتر رسانهای ریاست جمهوری پیشین سوریه در گفت وگو با پادکست «المزیج»؛ وابسته به شبکه العربیه گفت: بشار اسد از مسکو درخواست کرده بود اجازه استفاده از پایگاه هوایی حمیمیم برای انتقال کمکهای نظامی ایران به ارتش سوریه را صادر کند. اما روسیه به این درخواست پاسخ مثبت نداد!
وی مدعی شد: ایرانیها به بشار اسد اطلاع داده بودند که هیچ تأییدیهای برای انتقال هواپیماهای ایرانی به پایگاه حمیمیم و عبور از آسمان عراق و سوریه دریافت نکردهاند.
صقر افزود: ایران اعلام کرده بود که پس از طرح این مسئله با مسکو مبنی بر درخواست اسد برای صدور مجوز فرود هواپیماهای ایرانی در پایگاه حمیمیم، پاسخی دریافت نکرده است.
وی مدعی شد: سفر اخیر بشار اسد به روسیه، که پیش از سقوط دمشق (۸ دسامبر) صورت گرفت، هیچ نتیجهای به همراه نداشت و اسد نتوانست طی سه روز تماس مستقیمی با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، برقرار کند.
صقر ادعا کرد: ایران به اسد اطلاع داده بود که ایالات متحده تهدید کرده است هر هواپیمای ایرانی که از آسمان عراق عبور و به سمت پایگاه حمیمیم حرکت کند، سرنگون خواهد شد.
مدیر دفتر رسانهای اسد گفت: وضعیت نظامی و اقتصادی سوریه پیش از سقوط حلب بسیار وخیم بود و ارتش اسد توانایی شرکت در نبردها را نداشت.
صقر افزود: طرف عراقی ۶ دسامبر (دو روز پیش از سقوط دمشق) به دولت اسد گفته بود که ترکیه هرگونه گفت وگو با اسد در شرایط کنونی را رد کرده است.
وی گفت: اسد از گفتگو با رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، خودداری کرد. این تصمیم با تلاشهای الکساندر لاورنتیف، نماینده ویژه روسیه در سوریه، برای ترغیب اسد برای دیدار با اردوغان مواجه شد، اما اسد همچنان بر برگزاری جلسات میان مقامات امنیتی دو کشور پافشاری میکرد و حتی نپذیرفت که نشستی در سطح وزرای خارجه دو کشور برگزار شود.
صقر در پایان این گفت وگو که شبکه روسیا الیوم گزیدهای از آن را منتشر کرده، افزود: اسد درخواست روسیه برای دیدار با اردوغان را رد کرد، اقدامی که برای روسها خوشایند نبود!
تشدید ناامنی در حمص سوریه؛ از تیراندازیهای گسترده تا بازداشتهای وحشیانه
منابع محلی در استان حمص از گسترش ناامنی و تجاوزات عناصر وابسته به رژیم تروریستی جولانی خبر دادند.
به گزارش اسپوتنیک، منابع محلی در استان حمص سوریه اعلام کردند که عناصر نظامی با ورود به این استان برای سومین روز پیاپی به حقوق شهروندان سوری متعرض شدهاند. آنها به صورت وحشیانه ای مردم سوریه را بازداشت کرده و حین بازداشت صدای پارس سگ و حیوانات را از خود ساطع میکنند.
بر اساس این گزارش، عناصر گروه های مسلح مذکور شهروندان سوری را مورد ضرب و شتم و توهینهای لفظی قرار میدهند. گفته میشود این عناصر که وابسته به رژیم جولانی هستند نقاب به چهره داشته و صبح زود با حمله به محلههای استان حمص به صورت گسترده تیراندازی میکنند تا ساکنان را بیدار کرده و به زور وارد خانههای آنها شوند.
منابع آگاه اضافه کردند که اینترنت خانگی قطع و فعالیتهای تجاری متوقف شده است. تاکنون ۱۵۰ نفر از جمله نیروهای امنیتی سابق سوریه بازداشت و به مکانهای نامعلومی برده شدهاند.
هشدار شدید دروزیهای سوریه خطاب به رژیم جولانی
فرمانده عملیات طایفه دروزی ها به عناصر گروه های مسلح حاکم بر سوریه هشدار داد.
به گزارش عربی ۲۱، بهاء جمال فرمانده عملیات طایفه دروزی ها در استان سویدای سوریه تاکید کرد که شیوخ این استان با ورود عناصر وابسته به گروههای مسلح مخالف هستند.
وی افزود: اگر هرگونه تجاوزی علیه ما صورت بگیرد یا چیزی به ما به عنوان ساکنان استان سویداء تحمیل شود برای اداره کردن این استان به صورت فدرالی اقدام میکنیم.
بهاء جمال اضافه کرد که نیروهای تحت امر او مانع ورود عناصر وابسته به جولانی به استان سویداء شدند.
وی بیان کرد که این عناصر تلاش داشتند با فریب و نیرنگ بدون هماهنگی با مسئولان ذی ربط وارد استان مذکور شوند. جمال اضافه کرد که آنها تاکنون هیچ کمک خارجی دریافت نکردهاند اما خواهان موضع گیری بین المللی برای محافظت از استانشان هستند.
وی هشدار داد: ما به دنبال خون ریزی نیستیم اما اگر چیزی به ما تحمیل شود برای دفاع از خود تردید نخواهیم کرد و ممکن است یک انقلاب جدید راه بیاندازیم.
بلینکن به همتای مصری: واشنگتن از انتقال مسالمتآمیز قدرت در سوریه حمایت میکند
وزیر امور خارجه آمریکا در تماس تلفنی با همتای مصری خود در مورد جنگ غزه و وضعیت سوریه گفتوگو کرد.
وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد در گفتوگوهای بین «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا و «بدر عبدالعاطی»، همتای مصری او بر ضرورت دستیابی به آتشبس در نوار غزه و حل و فصل مسالمتآمیز اوضاع در سوریه تاکید شده است.
طبق گزارش اسپوتنیک، ۲ طرف همچنین بر اهمیت تشکیل دولتی که نماینده مردم سوریه باشد و در مقابل آنها مسؤولیت داشته باشد، تاکید کردند.
عبدالعاطی چند روز پیش با همتای سوری خود «اسعد الشیبانی» تماس تلفنی داشت و طی آن بر حمایت کامل مصر از آرمانهای مشروع مردم سوریه تاکید کرد.
مخالفان مسلح که در هشت دسامبر قدرت را به دست گرفتند، «محمد البشیر» را مأمور تشکیل دولت موقت برای مدیریت امور کشور در دوره انتقالی تا مارس ۲۰۲۵ کردند.
وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه وارد قطر شد
منابع خبری گزارش دادند که وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه در سفری رسمی وارد قطر شده است.
به گزارش الخلیج آنلاین، اسعد حسن الشیبانی، وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه در سفری رسمی وارد دوحه پایتخت قطر شده است. این اولین سفر وی به قطر به شمار می رود.
وزیر امور خارجه دولت انتقالی سوریه اخیرا در اولین سفر خارجی خود در راس هیاتی به عربستان سفر کرد و با مقامات سعودی از جمله خالد بن سلمان وزیر دفاع عربستان سعودی دیدار و گفت و گو کرد.
در این دیدار مرهف ابوقصره، وزیر دفاع جدید و انس خطاب رئیس سازمان کل اطلاعات سوریه حضور داشتند.
پیش از این العربی الجدید در گزارشی با عنوان «سفر دوره ای عربی اسعد الشیبانی؛ حکام دمشق به دنبال هراس زدایی و تضمین حمایت هستند»، به قصد وزیر خارجه حکومت انتقالی سوریه برای سفر به قطر، امارات و اردن پس از اینکه اولین سفرش را به عربستان انجام داد، اشاره کرد.
این رسانه نوشت: کشورهای عربی به حاکمان جدید روی خوش نشان داده اند، به طوری که هیات های عربی دیپلماتیک و امنیتی به دمشق سفر کرده و کمک هایی از جانب کشورهای عربی به ویژه قطر و عربستان روانه سوریه شده تا از مشکلات معیشتی و اقتصادی سوری ها کم شود.
این منبع ادامه داد: یک هواپیمای حامل کمک هم از مصر به دمشق رسید و منابع آگاه عراقی در حالی روز جمعه از سرگیری صادرات نفت عراق به سوریه را تکذیب کردند که احتمال می رود، دولت عراق طی روزهای آتی در راستای حمایت عربی از حاکمان جدید، نفت به سوریه بدهد.
العربی الجدید افزود: به نظر می رسد که تحرک دیپلماسی از سوی حاکمان جدید در دمشق در قبال کشورهای عربی در راستای اهدافی چند به ویژه در سایه نگرانی کشورهای عربی از چنگ انداختن طیف خاصی بر روند سیاسی جدید سوریه است.
به نوشته العربی الجدید، مقامات جدید در حالی از عزم خود برای حکومت مشارکتی و حضور همه طیف ها سخن به میان می آورند که درباره برگزاری نشست کنگره گفت وگوی ملی ابهاماتی وجود دارد و «احمد الشرع» (فرمانده گروه مسلح معارض هیات تحریرالشام) گفته که روند تدوین قانون اساسی و نیز برگزاری انتخابات به چند سال زمان نیاز دارد. این درحالی است که خواسته کشورهای عربی، تدوین قانون اساسی جدید سوریه و مشارکت همه گروه های سیاسی و برآورده شدن خواسته سوری هاست.
در ادامه گزارش العربی الجدید آمده است: حاکمان جدید سوریه به دنبال کسب حمایت کشورهای عربی در محافل منطقه ای و بین المللی هستند تا جامعه جهانی آنها را به رسمیت بشناسد. همچنین آنها به دنبال مشارکت گسترده عربی برای به حرکت درآمدن سریع پروژه ها و فراهم شدن زمینه بازگشت میلیون ها آواره سوری به ویژه از کشورهای همسایه شامل اردن، لبنان و مصر به کشورشان هستند.
این رسانه اضافه کرد: سفر دوره ای اسعد الشیبانی به چند کشور عربی در برهه خاصی از زمان انجام می شود که کشورهای عربی نگران نفوذ ترکیه در سوریه هستند که پس از سقوط بشار اسد به شدت گسترش یافته است. ترکیه همزمان با بازگشایی سفارت در سوریه پس از ۱۲ سال، هیات های امنیتی و دیپلماتیک زیادی روانه دمشق کرده است.
«احمد القربی» تحلیلگر سیاسی به العربی الجدید گفت: سفر قریب الوقوع الشیبانی اهداف متعددی دارد. هدف سفر به دوحه، تقویت روابط و تاکیدی بر نیاز مبرم سوریه به حمایت قطر به ویژه در زمینه زیرساختها است.
وی افزود: قطر دومین کشور دنیاست که سفارت خود را در دمشق بازگشایی کرده و حضور قوی در سوریه از زمان سقوط نظام اسد دارد. قطر اولین کشوری است که پل هوایی کمک به سوریه برقرار کرد. درباره سفر الشیبانی به امارات و اردن نیز هدف هراس زدایی امنیتی است.
القربی ادامه داد: این سیگنال مثبتی از سوی حاکمان جدید در دمشق برای روی آوردن به جهان عرب است. امارات از ناحیه اسلام سیاسی احساس خطر می کند و سفر الشیبانی در راستای کاهش نگرانی کشورهای عربی است.
رئیس دورهای شورای امنیت: میتوان قطعنامه ۲۲۵۴ را در سوریه اصل قرار داد
رئیس دورهای شورای امنیت تأکید کرد قطعنامه ۲۲۵۴ درباره سوریه، حاوی اصول اساسی است که میتوان مطابق با آن برای دستیابی به آیندهای بهتر برای همه سوریها در کشوری واحد در یک فرایند جامع برای یک دولت جدید کار کرد.
«عمار بن جامع» نماینده الجزایر و رئیس دورهای شورای امنیت به خبرنگار سایت خبری «رووداو» گفت در ارتباط با سوریه و قطعنامه ۲۲۵۴، با اینکه این قطعنامه قدیمی به نظر میرسد اما حاوی اصول اساسی است و میتوان براساس آن کار کرد.
قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت ۱۸ دسامبر ۲۰۱۵، برای پایان دادن به جنگ سوریه صادر شد. این قطعنامه به عنوان نقشه راه پایان بحران سوریه است. در این قطعنامه که بر آتشبس و حل و فصل سیاسی بحران سوریه تأکید دارد، تشکیل یک دولت وحدت ملی در سوریه پیشبینی شد که خواستار توقف فوری حملات علیه اهداف غیرنظامی شدهاست. همچنین این قطعنامه خواستار تشکیل دولتی قانونی، فراگیر و غیرفرقهای در ۶ ماه آینده شد و تأکید کرد که در ۱۸ ماه آینده انتخاباتی آزاد و عادلانه بر پایه قانون اساسی جدید برگزار شود.
این قطعنامه گروههای داعش و تحریرالشام (جبهه النصره سابق) را از دایره مذاکرات سوری– سوری جدا میکند و به همین دلیل صراحتاً اعلام میدارد که روند برقراری صلح در سوریه به پایان یافتن درگیریها در آن کشور منجر نخواهد شد.
از سوی دیگر، «فرحان حق» سخنگوی دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد این سازمان چارچوب زمانی مناسب را برای تدوین قانون اساسی جدید و برگزاری انتخابات در سوریه با حضور احزاب مختلف ارزیابی خواهد کرد.
وی در مورد نظر سازمان ملل درباره جدول زمانی که دولت موقت سوریه برای تدوین قانون اساسی و برگزاری انتخابات اعلام کرده است، گفت «گییر پدرسن» نماینده ویژه سازمان ملل در سوریه با طرفهای ذیربط جلسه خواهد داشت و گزارشی در این باره به شورای امنیت ارائه خواهد کرد.
«احمد الشرع» معروف به ابومحمد الجولانی سرکرده گروه تحریرالشام و رهبر دولت موقت سوریه ۲۹ دسامبر در یک مصاحبه مطبوعاتی گفته بود سازماندهی انتخابات در سوریه ممکن است به «چهار سال» زمان نیاز داشته باشد. تدوین قانون اساسی جدید هم زمان زیادی میطلبد و دو یا سه سال طول میکشد.
پدرسن قبلا با الجولانی در دمشق دیدار کرده و از او خواسته بود در قطعنامه ۲۲۵۴ تجدیدنظر کند.
نورنیوز