نورنیوز-گروه بینالملل: ادواردو سابویا در مصاحبه با خبرگزاری دولتی برزیل افزود: کشورهای جدید که به عنوان شریک ( و نه به عنوان عضو) به گروه بریکس میپیوندند، در جلسات وزیران امور خارجه این گروه شرکت خواهند کرد.
این دیپلمات برزیلی با اشاره به برنامههای سال ۲۰۲۵ بریکس در دوره ریاست این کشور گفت: برزیل بر روی توسعه استانداردهای مشترک کشورهای عضو بریکس در زمینه هوش مصنوعی تمرکز خواهد داشت.
وی ادامه داد: هماینک هیچ نظارتی بر هوش مصنوعی در جهان وجود ندارد، اگرچه بحث در مورد آن وجود دارد.
سابویا خاطرنشان کرد: در دوران ریاست دورهای برزیل، تلاش خواهد شد که درک درستی از حاکمیت هوش مصنوعی داشته باشیم. به گفته وی، برزیل در سال ۲۰۲۵ همچنین قصد دارد روی افزایش استفاده از ارزهای ملی در تجارت متقابل بین کشورهای بریکس کار کند و به دنبال راه های جدیدی برای غلبه بر فقر در جهان و مبارزه با تغییرات آب و هوایی باشد.
وزیر امور خارجه آسیا و اقیانوسیه برزیل تأکید کرد: تشکیل دنیای چندقطبی جدید بدون مشارکت بریکس دیگر امکان پذیر نیست.
وی افزود: اگر میخواهید جهان را پایدارتر و بهتر کنید، گروه بریکس باید بخشی از این فرایند باشد.
پیش از این، سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه که کشورش ریاست دورهای گروه بریکس را در سال جاری (۲۰۲۴) میلادی برعهده داشته است، گفته بود که موضوع هوش مصنوعی در حال حاضر یکی از موضوعات اصلی در گروه بریکس است.
یوری اوشاکوف دستیار رئیس جمهور روسیه در امور سیاستخارجی نیز گفت: یکی از نتایج مهم اجلاس سران بریکس در کازان، ایجاد دسته کشورهای شریک و تصویب فهرست ۱۳ کشوری بود که دعوتنامه های مرتبط به پایتختهای این کشورها ارسال شد.
اوشاکوف افزود: تأییدیه آمادگی کشورها برای پیوستن به عنوان شریک به بریکس تاکنون از بلاروس، بولیوی، اندونزی، قزاقستان، کوبا، مالزی، تایلند، اوگاندا و ازبکستان دریافت شده است.
به گفته وی، این کشورها از اول ژانویه ۲۰۲۵ به صورت رسمی وضعیت کشورهای شریک بریکس را به دست خواهند آورد.
دستیار رئیسجمهور روسیه ادامه داد: روسیه انتظار دارد که چند (چهار) کشور دیگر به زودی به دعوت پیوستن به بریکس به عنوان شریک پاسخ دهند.
نورنیوز