نورنیوز- گروه اجتماعی: فتحاله توسلی، نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس در پاسخ پرسش خبرنگار نورنیوز در خصوص عدم رضایت بازنشستگان عزیز کشورمان از مبلغ پرداختی به عنوان همسانسازی اظهار کرد: نمایندگان مجلس سال گذشته 50 هزار میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت حقوق بازنشستگان تصویب کردند که همان را نیز دولت به طور کامل اجرا نکرد.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: دولت باید این حقیقت را در نظر بگیرد که امروز کسانی که بازنشسته شدهاند حتی زندگیشان بیشتر از افراد مشغول به کار است. چون کسی که بازنشست میشود به دلیل بالا رفتن سن هزینههای درمان بیشتری دارد و در صورت که تحت حمایت بیمه نباشد به شدت آسیب میبیند. از طرف دیگر بازنشستگان عزیز معمولاً به دلیل ازدواج فرزندانشان خانواده بزرگتری دارند و از همین رو باید هزینه بیشتری را برای تأمین خوراک پرداخت کنند.
تامین منابع لازم برای پرداخت حقوق بازنشستگان
توسلی ادامه داد: چون بازنشستگان از سیستم اداری کشور منفک شدند مدافعان کمتری در دستگاههای اجرایی دارند در همین راستا مجلس پیشنهاد اختصاص ۱ درصد از منابع حاصل از مالیات بر ارزش افزوده به صندوق بازنشستگی مطرح و تصویب کرد تا دولت بهانهای برای پرداخت نکردن حقوق بازنشستگان نداشته باشد.
این نماینده مجلس درباره اظهار نظر اخیر رئیس سازمان توسعه تجارت در خصوص عدم اجرای مفاد موافقتنامه تجاری ایران با 20 کشور دنیا تأکید کرد: ایشان قصد فرافکنی از بیان چنین صحبتی داشتند زیرا یکی از کسانی که اتفاقاً باید در خصوص عدم اجرای موافقتنامههای ایران با سایر کشورهای دنیا توضیح دهد خود رئیس سازمان توسعه تجارت است.
سازمان توسعه تجارت باید پاسخگوی عدم اجرای موافقتنامههای تجاری باشد
توسلی تصریح کرد: مجلس در این زمینه نقش ناظر را دارد و نمایندگان خانه ملت باید از رئیس سازمان توسعه تجارت این پرسش را مطرح کنند که چرا موافقتنامههای تجاری کشور اجرا نشده؟ چرا رایزنهای بازرگانی ما در کشورهای مختلف موفق عمل نکردند؟ چرا صادرات غیرنفتی ایران در سال گذشته ۱۷ میلیارد دلار منفی بوده است؟ چرا این سازمان در سال ۱۴۰۳ برنامه مدونی برای توسعه ارتباطات تجاری با کشورهای منطقه به مجلس ارائه نکرد؟ چرا سازمان توسعه تجارت در زمینه صادرات دارو و محصولات کشاورزی موفق عمل نکرده است؟ لذا کسی که پاسخ باید بدهد دقیقا خود این سازمان است.
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس افزود: در صورتی که اجرای موافقتنامههای تجاری نیازمند زیرساخت قانونی است قطعاً مجلس همکاری لازم را میکند. هر هفته موضوعات بینالمللی در کمیسیون اقتصادی مجلس طرح و تصویب و سپس برای بررسی در جلسه صحن مجلس ارسال میشود. مجلس در این زمینه هیچ مانعی ایجاد نمیکند زیرا تنها راه نجات اقتصاد کشور را توسعه روابط خارجی و همکاری با کشورهای منطقه میدانیم.