×
سیاسی
شناسه خبر : 203996
تاریخ انتشار :

پیوستن نمایندگان به پویش کاهش دو درجه‌‌ای دما/مردم دولت را یاری کنند

نمایندگان مجلس و فعالان سیاسی خود و مردم را به پویش کاهش دو درجه ای دما دعوت کردند تا بتوان مصرف انرژی را در زمستان مدیریت کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی:نمایندگان مجلس و فعالان سیاسی خود و مردم را به پویش کاهش دو درجه ای دما دعوت کردند تا بتوان  مصرف انرژی  را در زمستان مدیریت کرد. 

محمد نژاد: رئیس جمهور به درستی گامی در جهت مدیریت مصرف انرژی برداشته

یک عضو سابق کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: تذکر رئیس جمهور پیرامون مدیریت مصرف انرژی در اماکنی که حضور پیدا می کنند، بدین معنا است که می شود این کار را با کمک مردم انجام داد به شرط اینکه دولتمردان اول از خود شروع کنند.

پرویز محمدنژاد  با اشاره به ضرورت همراهی مردم با دولت در اجرای سیاست « دو درجه کم تر» به منظور مدیریت مصرف انرژی در زمستان، بیان کرد: باید یک تشکر ویژه از رئیس جمهور کرد که به درستی تشخیص دادند که ما در حوزه مدیریت مصرف نیز باید گامی برداریم. به طور کلی انرژی و مصرف آن دو طرف یک معادله هستند. بین دو طرف یک معادله باید توازن برقرار شود. ما بر اساس نیاز سالانه خود و بر اساس تکالیف قانونی باید تولید انرژی داشته باشیم. افزایش تولید برق، گاز، بنزین، میعانات و سایر فرآورده ها یک طرف معادله است، اما کامل نیست.

نمی شود صرفا با تولید ناترازی انرژی را به صفر رساند

وی در ادامه اظهار کرد: در بخش تقاضا نیز باید مدیریت اعمال کنیم. اینکه به اندازه نیاز از انرژی مصرف شود، تلفات در شبکه به حداقل برسد. جلوی سرقت انرژی  گرفته شود و جلوی خروج انرژی به شکل غیر قانونی گرفته شود. همه این عوامل یک مجموعه هستند که دولت باید بر اساس تکالیف قانونی به آن عمل کند. اما  امروز بحث ضرورت مطرح است. ما باید تولید انرژی داشته باشیم. اما تا کی می شود به این نیاز با افزایش تولید پاسخ داد. اگر ما بخواهیم یک پالایشگاه مانند پارس جنوبی را اکنون راه اندازی کنیم، حداقل پنج سال زمان لازم است.

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: اگر ما اکنون بخواهیم یک نیروگاه یک هزار مگاواتی را راه اندازی کنیم حدود چهار سال زمان می برد. بنابراین باتوجه به تراز های منفی که امروز در همه ابعاد انرژی با آن مواجه هستیم، بحث مدیریت مصرف یک ضرورت است. امروز حدود ۱۷ هزار مگاوات در برق تراز منفی داریم. منطق و عقل حکم می کند که اگر ما بخواهیم فقط با تولید این تراز منفی را به صفر برسانیم، امکان پذیر نیست. حدود سال ۹۹ بنده به وزیر نیرو در کمیسیون انرژی مجلس اعلام کردم که امکان پذیر نیست صرفا با سیاست افزایش تولید، ناترازی را به صفر رساند. نمی شود ظرف ۱۰ سال تراز منفی را با این روند به صفر رساند.

مدیریت مصرف انرژی یعنی منطقی مصرف کردن

وی در ادامه تاکید کرد: بر اساس محدودیت تولید و منابع مالی و هم به لحاظ رشد مصرف در طول این سال ها این استدلال را داشتیم. اگر بخواهیم تمام تمرکز خود را بر روی تولید بگذاریم باز هم نمی توانیم تولید را به تقاضا برسانیم. تقاضا با سرعت بالایی روبه رشد است. کمااینکه باید این اقدام صورت بگیرد. تولید به حد معقول و برابر با امکانات باید افزایش یابد. اما امروز در حوزه مدیریت مصرف می توانیم گام برداریم. مدیریت مصرف به معنای قطع برق نیست. مدیریت مصرف یعنی منطقی مصرف کردن. یعنی بر اساس نیاز مصرف کردن.

وی افزود: امروز که رئیس جمهور از مردم درخواست کردند تا دو درجه کم تر مصرف کنند و دست خود را به سوی مردم دراز کردند، جای تقدیر دارد. مردم همواره در مواقع ضرورت به دولت ها کمک کرده اند. رئیس جمهور  با این نگاه از مردم درخواست کرده تا مصرف خود را حداقل به میزان دو درجه کاهش دهند. باید به رئیس جمهور احسنت گفت. بنده دیدگاه ایشان را می ستایم.  بحث فرهنگ مصرف بسیار حائز اهمیت است. رئیس جمهور در هر مرکز دولتی که حاضر می شود، بلافاصله در خصوص مصرف انرژی تذکر لازم را می دهند. چند روز گذشته دیدیم که به وزیر صمت نیز در خصوص مصرف انرژی در نمایشگاه تذکر دادند.

صرفه جویی باید از اماکن دولتی شروع شود

وی در ادامه خاطر نشان کرد: همین تذکر رئیس جمهور در اماکنی که حضور پیدا می کنند، بدین معنا است که می شود این کار را انجام داد به شرط اینکه اول از خودمان شروع کنیم. اگر دولت  و دولتمردان و مجموعه عوامل اجرائی به دنبال کاهش مصرف هستند باید اول از خودشان شروع کنند. نمی شود در یک اداره ای ۱۰ بخاری گازی روشن باشد و سپس پشت تریبون از مردم بخواهیم تا مصرف خود را کاهش دهند. این مدیریت مصرف انرژی در دنیا عملیاتی شده است. برای نجات از این ناترازی ها اولین گام به حوزه مدیریت مصرف باز می گردد. نمی شود تا پایان سال تولید را به شکلی بالابرد که مشکل راحل کرد.

این عضو سابق کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: در کنار درخواست از مردم، باید  ادارات و سازمان ها نیز کنترل شوند. متاسفانه در ادوار گذشته و امروز اصلا ادارات وسازمان ها در مصرف انرژی ملاحظه نمی کنند. ادارات، بانک ها، ساختمان های دولتی، موسسات و بنیادها در مصرف انرژی همراهی ندارند. آسایش تحمل گرما ۱۸ درجه است، اما امروز در برخی اماکن سیستم های گرمایشی بر روی ۳۰ درجه فعال هستند. دولت باید محکم بایستد و تنبیهات لازم را برای مسئولان و مدیران  ساختمان های متخلف، اعمال کند. بر اساس آمار ۷۵ درصد مردم الگوی مصرف را رعایت می کنند. چرا باید با خاموشی مواجه شوند.

تنها ۲۵ درصد از مشترکان خارج از الگوی مصرف هستند

وی در ادامه بیان کرد: مجلس یازدهم در قانون مانع زدایی از صنعت برق تکلیف قانونی بر دوش دولت گذاشته است. ۲۵ درصد مصرف کنندگان برق الگو را رعایت نمی کنند. پلکان تعرفه را بالا بردیم. حتی بحث هوشمندسازی را مطرح کردیم.  مشترکان پرمصرف برق باید بر اساس قیمت تمام شده هزینه را بپردازند، اما مصرف آنان نیز بر اساس این قانون محدود می شود. متاسفانه قانون اجرا نشد. قانون ۱۹ ماده ای مانع زدایی از صنعت برق کاملا در حوزه انرژی و مدیریت و تولید آن تمرکز داشته و تکالیف قانونی دارد. متاسفانه قانون ضعیف اجرا می شود.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: تنها راهی که اکنون  برای جلوگیری از خاموشی های گسترده موجود است، کمک مردم به دولت در مصرف انرژی است. به شرط اینکه خود دولت این کار را از خودش شروع کند. رئیس جمهور نیز بر این موضوع تاکید داشتند.  ما در حوزه انرژی های تجدید پذیر نیز تکالیف قانونی داریم. باید از این ظرفیت ها موجود استفاده شود. متاسفانه از ظرفیت بخش خصوصی استفاده نمی شود. در دو سال گذشته حرکت هایی انجام شده، اما باید با سرعت ادامه یابد.

معتمدی‌زاده: ناترازی انرژی در کشور جدی است

دبیر کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: دولت از راه‌های مختلف باید مصارف انرژی را در کشور بهینه سازی کند. از سوی دیگر اقدام اخیر دولت چهاردهم و آقای رییس‌جمهور در راه اندازی کمپینی برای فرهنگ سازی و کاهش مصرف انرژی بسیار قابل تقدیر است.

محمد معتمدی‌زاده، نماینده مردم بردسیر و سیرجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به درخواست رئیس جمهور از مردم جهت کاهش دو درجه‌ای دمای محیط منازل گفت: درحال حاضر مهم ترین مسئله کشور بحث ناترازی انرژی و کمبود حامل‌های انرژی است. متاسفانه این ناتزازی در بخش‌های کشاورزی و صنایع مشکل آفرین شده است و همه این مشکلات برای تامین انرژی مصارف خانگی ایجاد شده است.

وی ادامه داد: متاسفانه هدر رفت انرژی در کشور زیاد است و باید جلوی این هدر رفت را به شیوه‌های مختلف بگیریم. از سوی دیگر صنایع نیز باید در بحث تامین انرژی خودکفا شوند.

دبیر کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی گفت: دولت از راه‌های مختلف باید مصارف انرژی را در کشور بهینه سازی کند. از سوی دیگر اقدام اخیر دولت چهاردهم و آقای رییس‌جمهور در راه اندازی کمپینی برای فرهنگ سازی و کاهش مصرف انرژی بسیار قابل تقدیر است.

این نماینده مجلس در پایان گفت: دولت همچنین باید برای مشترکان خوش مصرف برق طرح‌های تشویقی و برای پر مصرفان جریمه در نظر بگیرد. در حقیقت کسانی که مصارف انرژی آنان در خانه‌ها و ویلاهایشان بالاست باید قیمت حقیقی حامل‌های انرژی را پرداخت کنند.

 

کوچک‌زاده: کاهش ۲ درجه‌ای دمای محیط موجب ایجاد ثبات و پایداری شبکه برق می‌شود

یکی از اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که با پاسخ مثبت مردم به درخواست رئیس جمهوری جهت کاهش دو درجه‌ای دمای محیطی منازل، امکان تامین گاز برای نیروگاه‌های تولید برق و ایجاد ثبات و پایداری شبکه برق فراهم خواهد شد.

مهدی کوچک‌زاده عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به درخواست رئیس جمهوری از مردم جهت کاهش دو درجه‌ای دمای محیطی منازل اظهار کرد: پاسخ مثبت مردم به این درخواست قطعاً موجب کاهش مصرف گاز در بخش خانگی می‌شود و به تبع آن امکان تامین گاز برای نیروگاه‌های تولید برق و ایجاد ثبات و پایداری شبکه برق فراهم خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه تنها اقدامات به اصطلاح فرهنگی و توصیه‌ای در زمینه استمرار گازرسانی به همه نقاط کشور جوابگو نیست، گفت: لازم است برای تامین منافع و نیاز اکثریت مردم از مجازات‌های متناسب نظیر جریمه و یا قطع انشعاب و مواردی از این دست نیز برای مشترکان پرمصرف استفاده شود.

این نماینده مجلس با تاکید بر ضرورت ارائه آموزش‌های لازم به مردم جهت صرفه‌جویی در مصرف انرژی عنوان کر: نظر به اینکه همه ساختمان‌ها مجهز به تاسیسات گرمایشی دارای تنظیم‌گر در دسترس مصرف‌کنندگان نیستند، قطعاً نحوه کاهش دما به میزان معین، مثلاً دو درجه، باید به مشترکین آموزش داده شود؛ برای مثال ساختمان‌هایی که از بخاری برای گرمایش استفاده می‌کنند چگونه می‌توانند مقدار معینی کاهش داشته باشند؟

کوچک‌زاده هم‌چنین گفت: واحدهای مسکونی که به عنوان سکونت‌گاه دوم (ویلا) و سپس واحدهایی که استفاده‌های غیر متعارف از گاز دارند باید در اولویت اول برای اعمال اجرای سیاست کاهش دمای محیطی قرار گیرند و محدودیت‌هایی برا آنها اعمال شود.

وی در پایان افزایش راندمان نیروگاه‌ها، افزایش بهره‌وری بخش‌های مصرف، احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر و حمایت از متقاضیان تولید برق با استفاده از مولدهای خورشیدی را به عنوان اقداماتی عنوان کرد که دولت باید برای حفظ و تامین انرژی انجام دهد.

سجادی: مردم به دولت برای مدیریت مصرف انرژی کمک کنند

یک فعال سیاسی با بیان اینکه هم دولت و هم مردم در مصرف انرژی باید صرفه جویی کنند، گفت: مردم به دولت کمک کنند تا دولت موفق شود که مدیریت انرژی را بهتر انجام دهد.

کمال سجادی، با اشاره به ضرورت صرفه جویی در مصرف انرژی، اظهار کرد: الگوی مصرف در ایران در مقایسه با سایر کشورها بیشتر بوده و در مواردی با اسراف از سوی دولت و مردم مواجه هستیم.

وی ادامه داد: به دلیل فرسودگی لوله کشی آب، گفته می شود تا 25 درصد آب در مسیر رسیدن به مصرف کننده هدر می رود. مردم هم در مصرف آب اسراف می کنند. از سویی آب لوله کشی ما آب آشامیدنی است که با هزینه زیاد تامین می شود در حالیکه در سایر کشورها آب لوله کشی، آشامیدنی نیست و مردم آب آشامیدنی را از فروشگاه ها می خرند.

این فعال سیاسی با بیان اینکه در مصرف گاز، برق و بنزین هم الگوی مصرف ما منطقی نیست، افزود: هم دولت و هم مردم در مصرف انرژی باید صرفه جویی کنند، به هر حال این انرژی یک سرمایه ملی است و باید از آن مراقبت کرد.

سجادی  با توصیه به مردم برای پیوستن به پویش دو درجه کمتر، گفت: مردم به دولت کمک کنند تا دولت موفق شود که مدیریت انرژی را بهتر انجام دهد تا شاهد این حد از خاموشی ها نباشیم.

وی خاطرنشان کرد: رعایت الگوی مصرف باید به وسیله ابزارهای گوناگون رسانه ای  به مردم آموزش داده شود. البته این مسائل  باید از کودکی آموزش داده شود تا تاثیر بهتری داشته باشد.

سپهوند: حفظ سرمایه های ملی و صرفه جویی انرژی مسئولیت همگانی است

 عضو کمیسیون انرژی مجلس،گفت: مصرف بهینه و صرفه جویی در برق و گاز در شرایط فعلی یک وظیفه ملی است و همگی در استفاده صحیح از حامل های انرژی به عنوان یک سرمایه ملی با هدف کمک به حل مشکل تاترازی مسئولیت داریم.

رضا سپهوند ، گفت: با توجه به ناترازی انرژی به ویژه اینکه ما در فصل سرد سال به سر می بریم، صرفه جویی در مصرف یک مسأله اساسی و مهم است و همگی باید آن را جدی بگیریم.

عضو کمیسیون انرژی مجلس اظهار داشت: امروز همه ما به عنوان یک شهروند ایرانی باید در مصرف انرژی به ویژه برق و گاز صرفه جویی داشته باشیم و این مسأله را رعایت کنیم، هر فردی با وظیفه و مسئولیت خود در این زمینه را به درستی اجرا و عمل کند.

وی افزود: امروز صرفه جویی در مصرف برق و گاز یک وظیفه ملی است و همه ما در این باره مسئول هستیم و باید با صرفه جویی ضمن کمک به حل مشکل ناترازی انرژی در حفظ سرمایه های ملی جدی و کوشا باشیم.

سپهوند خاطرنشان کرد: گاز یک سرمایه ملی است و ما در مصرف این سرمایه ملی در برابر نسل فعلی و حفظ و نگهداری آن برای نسل های آینده مسئول هستیم.

عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به دعوت رئیس جمهور برای کم کردن دو درجه ای دمای محیط با هدف جلوگیری از قطع برق و گاز، اظهار داشت: پاسخ مثبت به دعوت رئیس جمهور و عملیاتی کردن این پویش مردمی باعث می شود در آستانه زمستان برق و گاز خانه ای قطع نشود و همه از نعمت برق و گاز برخوردار باشند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی، افزود: دولت برنامه های خوبی را به صورت جدی برای جبران ناترازی انرژی به ویژه در حوزه برق و گاز شروع کرده و قطعا در سال آینده شاهد وضعیت به مراتب بهتری در حوزه انرژی در کشور خواهیم داشت.

گفتنی است با ورود موج سرما به کشور، مسعود پزشکیان رئیس جمهور از مردم خواست تا با کاهش ۲ درجه‌ای دمای محیط به صرفه جویی ۵۰ میلیون مترمکعب گاز کمک کنند؛ تاکنون جمع زیادی از وزرا و مسئولان کشور به این پویش پیوسته اند و درخواست رئیس جمهور با استقبال عمومی مواجه شده است.


نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
صعود پرسپولیس به نیمه نهایی با شکست حریف ژاپنی
آوار نسل کشی در غزه؛ خاک‌سپاری انسانیت در رم
نورنما | خرید جنگنده رافال؛گام بلند عراق در مدرن سازی نیروی هوایی
یک ماه فرصت طلایی برای تمدید بیمه شخص ثالث بدون جریمه!
خاموشی VAR در دیدار فولاد و تراکتور؛ چالشی برای فوتبال ایران
ریمونتادا از نوع آبی اناری + فیلم بالا بردن جام قهرمانی
دفترچه انتخاب رشته دکتری اصلاح شد؛ مراقب تغییرات باشید!
راک‌استار تاریخ رسمی انتشار GTA 6 را فاش کرد
هشدار درباره مصرف بی‌رویه بتن؛ ساختمان‌های ایران در معرض فاجعه زلزله
سرنخ‌های مرموز در پرونده شهادت محیط‌بان گلستان
افزایش سقف تسهیلات ودیعه مسکن به 200 همت در سال 1404+ جدول مبالغ جدید
تغییر ساعت کاری ادارات از خردادماه
راز مفقودی 2 ساله پزشک تبریزی آشکار شد
آخرین امار متوفیان حادثه انفجار در بندر شهید رجایی +اسامی
مواجهه صالحی و ترامپ در مراسم تشییع پاپ فرانسیس+ فیلم
سوگواری پراحساس بوشهری‌ها برای بندرعباسی ها+ فیلم
کارت‌ ورود به جلسه کنکور 1404 فردا منتشر می‌شود
مداردیپلماسی | چند مسیر،یک هدف نقشه دیپلماسی چند لایه ایران
انفجار در بندر شهید رجایی؛ حادثه یا طراحی؟
شرایط پیش فروش دو خودرو پر طرفدار سایپا اعلام شد
وحشت در ونکوور؛ خودرو مرگ به جشنواره آمد! + فیلم
برنامه مسابقات امروز 7 اردیبهشت + پخش زنده
3 روز عزای عمومی در هرمزگان
آخرین جزییات انفجار مهیب در بندر شهید رجایی بندر عباس/افزایش آمار جانباختگان
لحظه‌شماری برای نتایج / قرعه کشی ایران‌خودرو امروز برگزار می‌شود
وضعیت آب و هوا امروز 7 اردیبهشت + وضعیت استانها
حملۀ موشکی مجدد یمن به رژیم صهیونیستی
امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام طرح یسنا! +مشمولین و مبلغ پرداختی
قتل‌های ناموسی؛ زخم کهنه‌ای بر روان و فرهنگ جامعه ایران
واکنش‌های جهانی به انفجار در بندر شهید رجایی همچنان ادامه دارد
خلاصه بازی رئال مادرید (2) - بارسلونا (3) | جام را آبی اناری ها در آغوش گرفتند!
ابراز هم دردی اهالی فوتبال برای حادثه دردناک بندر شهید رجایی
صنعت نفت آبادان هم راهی نیمه نهایی شد.
بیانیه وزارت امور خارجه عربستان سعودی در پی حادثه انفجار بندر شهید رجایی بندرعباس
نورنما | واژگونی کشتی حمل صدها گوسفنددر خلیج عدن
نشست خبری استقلال - پیکان؛ صحبت های جالب دین محمدی و مجتبی جباری
اطلاعیه شرکت توانیر درباره احتمال محدودیت برق
گزارش عراقچی از دور سوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان+فیلم
انفجار امروز بندر شهید رجایی موج عجیبی ایجاد کرد+ فیلم
آخرین وضعیت آتش‌سوزی در بندر شهید رجایی + فیلم
نوسان شبانه قیمت دلار پس از تحولات منطقه‌ای + جدول قیمتها
پادکست | هنر گفت و گوی مؤثر در خانواده
نتیجه نهایی :استقلال1 -پیکان 0 | جباری ناجی استقلال شد + خلاصه بازی
نتیجه نهایی سپاهان 2 - ملوان 4 | ملوان صعود کرد + خلاصه بازی
تصاویر دیده نشده از کانون انفجار و آتش در بندر شهید رجایی +فیلم
روایت مردم حاضر در صحنه از لحظه انفجار در بندر شهید رجایی +فیلم
دستور وزیر بهداشت برای رسیدگی به مصدومان انفجار بندرعباس
برنج و مرغ در صدر گرانی ها قرار گرفتند
رکورد عجیب بازی جدید جی تی آی 6 ؛ ما فقط هشدار می‌دهیم!
خبر هدف قرار گرفتن محموله سوخت جامد کذب است
X
آگهی تبلیغاتی