نورنیوز- گروه بین الملل: مقامات انگلیسی در روزهای اخیر، دور تازهای از اتهامات و ادعاهای بیاساس علیه جمهوری اسلامی ایران را مطرح کردهاند. دریابان تونی راداکین، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح انگلیس، در سخنانی جنجالی که بیشتر به نمایشنامهای تخیلی شباهت دارد، مدعی شد که رژیم صهیونیستی با استفاده از جنگندههای اف-۳۵ موفق شده تمامی سیستمهای دفاعی ایران را نابود کند و توانایی تولید موشکهای بالستیک ایران را به مدت یک سال از بین ببرد. او ادعا کرد که این عملیات با استفاده از بیش از ۱۰۰ هواپیما و کمتر از ۱۰۰ موشک انجام شده و بدون اینکه هیچ هواپیمایی به اهداف ایرانی نزدیک شود، تقریباً تمام سیستم دفاع هوایی ایران از کار افتاده است.
همزمان، دیوید لمی، وزیر خارجه انگلیس، این ادعاها را تکرار کرد و ایران را به تشدید درگیریهای منطقهای متهم نمود. او در حاشیه نشست ناتو در بروکسل گفت: «ما در دورهای خطرناک زندگی میکنیم. جهان درگیر جنگ است و شاهد دخالت آشکار ایران در خاورمیانه هستیم.»
این اظهارات که به نوعی با ادعاهای صهیونیستها مطابقت دارد در حالی مطرح میشود که بررسی دقیق آن نشان میدهد اهداف پشت پردهای در کار است.
تداوم پشتیبانی لندن از رژیم صهیونیستی؛
انگلیس همواره در حمایت از رژیم صهیونیستی پیشقدم بوده و اکنون نیز تلاش دارد عدم دستیابی رژیم صهیونیستی در اهداف تعریف شده این رژیم در غزه و لبنان را تطهیر کند. به نظر میرسد سران لندن در تلاشاند با فرافکنی و حمایت از تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه ایران و سوریه، افکار عمومی را از جنایات این رژیم منحرف کنند و مشروعیتی برای اقدامات تجاوزکارانه بعدی آن فراهم آورند.
دروغپردازی برای توجیه بحرانها؛
ادعاهای مربوط به نابودی توان موشکی ایران در کنار بیان مطالب غیر مستند و کذب در خصوص ارسال موشک به اوکراین، بخشی از سناریوی انگلیس برای ایجاد توهم امنیتی در اروپا و توجیه مداخلات فعلی و آتی است. این در حالی است که جهانیان، تجاوز رژیم صهیونیستی به حریم ایران را محکوم کرده و مقامات تهران نیز بر قطعی بودن اجرای «وعده صادق ۳» تأکید دارند.
تحریک به ادامه جنگ اوکراین؛
انگلیس از پیشگامان تشدید جنگ اوکراین است و با ادعاهای جدید علیه ایران، تلاش میکند حمایت از کییف و مداخلات نظامی در این جنگ را توجیه کند. همزمان، لندن بر افزایش بودجه دفاعی خود و متحدان ناتو تأکید دارد تا روندجنگافروزی را ادامه دهد.
پنهانسازی بحرانهای داخلی؛
دولت انگلیس با مشکلات داخلی از جمله تورم، کاهش محبوبیت حزب کارگر و درخواستهای فزاینده برای برگزاری انتخابات زودهنگام مواجه است. نخستوزیر استارمر، برای فرار از این بحرانها، سیاست خارجی را ابزاری برای انحراف افکار عمومی قرار داده است.
فشار و مذاکره همزمان؛
اروپاییها با ادعای تمایل به دیپلماسی در قبال ایران، همچنان سیاست فشار و مذاکره را دنبال میکنند. در این راستا، ادعاهای انگلیس در کنار اقدامات دیگری مانند مشارکت در تصویب قطعنامههای شورای حکام و اعمال تحریمهای جدید علیه ایران، از تلاش این کشور برای تقویت رویکرد ذکر شده حکایت می کند.
ادعاهای هالیوودی مقامات انگلیس، نه تنها نمیتواند ایران را از اجرای تعهدات دفاعی و راهبردی خود بازدارد، بلکه واقعیت جنایات رژیم صهیونیستی را نیز کتمان نخواهد کرد. تأکید جهانی بر ماهیت جنایتکارانه و تروریستی این رژیم، از جمله گزارشهای نهادهای بینالمللی و حکم دیوان کیفری بینالمللی برای محاکمه سران آن، نشان میدهد که تلاشهای انگلیس برای تطهیر این رژیم بینتیجه خواهد ماند.
در نهایت، انگلیس باید بپذیرد که دوران سلطهگریهای استکباری به پایان رسیده و افکار عمومی جهانی، بیش از هر زمان دیگری نسبت به واقعیتها آگاه است. چنین فرافکنیهایی، نه بحرانهای داخلی لندن را حل میکند و نه میتواند جایگاه رژیم صهیونیستی را در جهان تغییر دهد.