نورنیوز-گروه سیاسی: معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلامکرد: در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ برای کالاهای اساسی و دارو، مبلغ ۱۲ میلیارد دلار در نظر گرفته شده است.
«سید حمید پورمحمدی» افزود: بر اساس قوانین پایهای دو موضوع در خصوص ارز مطرح است، نخست اینکه نظام ارزی کشور به سمت ارز تک نرخی و شناور مدیریت شده برود و استثنای قانونی در بودجه سالیانه، نرخ ارز ترجیحی برای کالای اساسی و دارو خواهد بود.
وی گفت: بانک مرکزی نیز سیاستهای خود را بر همین اساس تنظیم کرده و بودجه کل کشور هم بر همین اساس بسته شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه خاطرنشان کرد: برای کالاهای اساسی و دارو در واقع ۱۲ میلیارد دلار در بودجه سال آینده پیش بینی شده است و بر همین اساس عمل خواهد شد.
معاون رئیس جمهور گفت: در بودجه سال آینده برای باز پرداخت بدهی دولت به نظام بانکی، ۲۰۰ هزار میلیارد تومان در قالب اوراق بهادار ساز دیده شده که اوراقی جدید است و تنها در اختیار بانکها قرار میگیرد و بین آنها مبادله میشود.
پورمحمدی گفت: حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان هم مربوط به بدهی تامین اجتماعی است ضمن اینکه ساز و کارهایی برای پرداخت بدهی دولت به پیمانکاران دیده شده است.رئیس سازمان برنامه و بودجه خاطرنشان کرد: طلبکاران این حوزه و پیمانکارانی که در حال ساخت پروژه در کشور هستند، میتوانند از داراییهای دولت برداشت کرده و ۱۰ درصد پرداخت کنند و ۹۰ درصد هم بابت تسویه بدهی آنها.
وزیر کشور: انتخاب استانداران ظرف دو هفته آینده به پایان میرسد
وزیر کشور اعلام کرد: ظرف یکی دو هفته آینده انتخاب استانداران در دولت به پایان میرسد.
اسکندر مومنی گفت: استانداران ایلام و چهارمحال و بختیاری امروز در جلسه هیأت دولت برنامههای خود را ارائه دادند و رأی اعتماد را از وزیران کسب کردند.
وی اعلام کرد: ظرف یکی دو هفته آینده انتخاب استانداران در دولت به پایان میرسد.
وزیر کشور همچنین درباره امنیت مرزها، اظهار کرد: طی بازدیدی که در جریان معرفی استاندار سیستان و بلوچستان از مرز داشتم، چند پروژه انسداد مرز در حال پیگیری است، یکی ۹۰ کیلومتری است که تا نیمه اول سال آینده به پایان میرسد.
پیگیری هفتگی رتبه بندی معلمان برای کاهش چالشها
وزیر آموزش و پرورش گفت: موضوع رتبه بندی معلمان به صورت هفتگی دنبال میشود.
علیرضا کاظمی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: موضوع رتبه بندی معلمان به صورت هفتگی دنبال میشود که در مرحله دوم یعنی ارتقا با کمترین چالش و مشکل دنبال شود.
وزارت آموزش و پرورش ۱۳ آبان ماه جاری از آغاز فرآیند رتبهبندی و تعیین رتبه برای معلمان جدید استخدام، افراد جامانده از رتبهبندی و معلمانی که تاکنون موفق به کسب رتبه آموزشیار معلم نشدهاند، خبر داد.
در این بخشنامه که علی فرهادی معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش ابلاغ کرد، آمده است: در اجرای مواد ۱ و ۵ آییننامه اجرایی قانون نظام رتبه بندی معلمان، فرآیند ارزیابی معلمان برای آن دسته از معلمانی که در ارزیابی اولیه حداقل امتیاز لازم برای کسب رتبه آموزشیار معلم را کسب نکردهاند و در شرایط عدم احراز رتبه (فاقد رتبه) هستند و یک سال از تاریخ اولین تأیید هیات ممیزه آنان میگذرد، اجرایی شده است.
تاکنون ۹۹۳ هزار و ۵۰۸ معلم تاکنون رتبهبندی شدهاند
اسلامی: در صنعت لیزر به تولید خودکفا رسیدیم
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: با رونمایی دستاوردها که در نمایشگاه لیزر انجام دادیم در واقع ما به ظرفیت تولید خودکفا در محصولات این فناوری رسیدهایم.
محمد اسلامی صبح امروز چهارشنبه ۱۶ آبان در در حاشیه نشست هیأت دولت در جمع خبرنگاران اظهارداشت: رونماییهایی را که در نمایشگاه لیزر انجام دادیم در واقع ما به ظرفیت تولید خودکفا در محصولات لیزر رسیدهایم، لیزر روز به روز خودش را برای مردم بیشتر معرفی میکند و جایگاهی به دست میآورد تا با هم افزایی با سایر فناوریها به صنایع کمک کند.
وی گفت: خط تولید بُرش فلزات رنگی که با لیزر انجام میشود، در این نمایشگاه رونمایی شد و در سال گذشته خط جوشکاری عمیق با لیزر را داشتیم. سامانههایی که میتواند برای بُرش قطعات ظریف استفاده شده و این کار را با هزینه پایینتری انجام دهد.
رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: در این نمایشگاه همچنین قراردادهایی با شرکتهای صنعتی منعقد شد تا بتوانیم با فناوری لیزر صنایع خود را مجهز کنیم.
ظفرقندی: اکنون مشکلی برای بیماران دیالیزی وجود ندارد
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: احکام قضایی برای مرگ بیماران دیالیزی همچنان ادامه دارد و اکنون مشکلی برای سایر بیماران دیالیزی وجود ندارد.
محمدرضا ظفرقندی افزود: این اتفاق مربوط به خرداد سال گذشته است یک بسته محلول دیالیز صفاقی که با درصد بالای آلومینیم همراه بود، عده ای از بیماران دیالیزی به دلیل استفاده از آن دچار مسمومیت شده و فوت کردند و این موضوع همان موقع مواجه شد با بررسی قوه قضاییه و همچنین وزارت بهداشت که در آن زمان مسئولین فنی آن شرکت برکنار شدند.
وی تصریح کرد: این موضوع را قوه قضاییه پیگیری کرده و احکام قضایی همچنان ادامه دارد، در حال حاضر مشکل مرتفع شده و الان مشکلی برای بیماران وجود ندارد.
مهاجرانی: نحوه اعطای مزایای جانبی به کارکنان دستگاههای اجرایی در سال ۱۴۰۳ تصویب شد
سخنگوی دولت از تصویب نحوه اعطای مزایای جانبی به کارکنان دستگاههای اجرایی در سال ۱۴۰۳ در جلسه امروز هیات وزیران خبر داد.
فاطمه مهاجرانی گفت: در جلسه امروز هیات دولت نحوه اعطای مزایای جانبی به کارکنان دستگاههای اجرایی در سال ۱۴۰۳ تصویب شد.
مهاجرانی افزود: صدور مجوز شمارهگذاری تعدادی از خودروهای دیزلی با فیلتر دوده دی پی اف نیز امروز به تصویب هیات دولت رسید.
سخنگوی دولت بیان کرد: موضوع ساماندهی کولبران که در واقع این عنوان در شان مردم عزیز ما نیست و همچنین موضوع احراز صلاحیت اشخاص، استانها و شهرستانها به عنوان یکی از دستورهای مهم دولت به تصویب اعضای هیات دولت رسید.
توضیحات سیماییصراف درباره ماجرای دانشگاه علوم و تحقیقات
وزیر علوم درباره ماجرای دانشجویی که در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد برهنه شد، توضیحاتی ارائه کرد.
حسین سیمایی صراف درباره ماجرای موسوم به «دختر علوم و تحقیقات»، اظهار کرد: ایشان نه حجاب شرعی و نه عرفی را رعایت کرد و یک هنجارشکنی انجام داد و از طرفی هم نشر فیلم این خانم نه کار اخلاقی بود، نه شرعی و یکی از بستگان او نیز خواستار توقف پخش آن فیلم شد که کاملاً معقول بود.
وزیر علوم تاکید کرد: از طرفی ایشان را به جای انتقال به بازداشتگاه به درمانگاه بردند که یک تدبیر خیلی خوبی بود؛ چراکه در بررسیهای اولیه مشخص شد ایشان از مشکلات خانوادگی روحی رنج میبرد و با حضور خانواده هم در حال درمان هستند.
هاشمی: تلگرام و اینستاگرام باید به قواعد کشور پایبند باشند
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: تلرام و اینستاگرام باید یکسری قواعد حاکم در ایران را بپذیرند.
ستار هاشمی در پاسخ به این پرسش که آیا برنامهای برای تاسیس دفتر پلتفرم های خارجی مانند تلگرام و اینستاگرام در ایران وجود دارد یا خیر، بیان کرد: یک نکته ای وجود دارد و آن هم این است که بالاخره این ها باید یکسری از قواعدی که وجود دارد را بپذیرند. اینگونه نباشد که این فضا بیقاعده باشد.
وی ادامه داد: بحثی که وجود دارد، حکمرانی قانونمند در فضای مجازی است که مورد نظر رهبر معظم انقلاب است و باید برای آن پاسخ مناسبی پیدا کنیم. اما اگر در این مسیر بتوانیم به یک جمع بندی برسیم که در حال پیگیری نیز هستیم میتوانیم خبرهای جدیدی را بدهیم.
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که نحوه مواجه دولت با «استارلینک» چگونه خواهد بود، بیان کرد: ما بارها گفته ایم که نگاه دولت این است که از ظرفیت فناوری های جدید استفاده کند، اما در قالب قواعد و قوانینی که در عرصه بین المللی وجود دارد. تکلیف «استارلینک» روشن است. در کل دنیا بحث حقوق سرزمینی یا لندینگ رایت به رسمیت شناخته شده است. ما در کشور این را داریم. اگر در قالب این قانون بین المللی باشد مشکلی نیست.
زاکانی: به مردم می گویم چه دستگاههایی نمیگذارند ترافیک و آلودگی هوای تهران حل شود
شهردار تهران گفت: به نقطهای رسیدهام که میخواهم به مردم بگویم چه دستگاههایی در کار هستند که نخواهند گذاشت مشکل ترافیک و آلودگی هوای تهران حل شود.
علیرضا زاکانی گفت: با همراهی و حمایت همه دستگاهها از جمله قوه قضاییه، فراجا، استانداری تهران، فرمانداری، سازمان بهزیستی، بسیج، سپاه پاسداران، دانشگاهها و کمیته امداد آسیبهای اجتماعی کنترل شده است.
وی ادامه داد: در بدو شروع مدیریت شهری در شهرداری ۸۵۰۰ نفر داخل کمپ ماده ۱۶ بودند و ظرفیت این کمپ ۱۱ هزار نفر بود، در حالی که اکنون ظرفیت این ماده به ۲۵ هزار نفر افزایش یافته و بیش از ۱۸ هزار نفر در این کمپ سکونت دارند که نشان میدهد بیش از ۱۰ هزار کودک کار و معتاد متجاهر از سطح شهر جمعآوری شدهاند. در سطح شهر هیچ کلونی از معتاد متجاهر مشاهده نمیشود. هر شب این انتقال از سطح شهر انجام میشود. از مردم میخواهم هر جا معتاد متجاهر دیدند به شهرداری اطلاع دهند.
شهردار تهران گفت: گرمخانهها از کمپ ماده ۱۶ متفاوت است. ظرفیت گرمخانهها نیز به ۲۰۰۰ نفر افزایش داده شده است. کیفیت خدمات و توسعه گرمخانهها را نیز انجام دادیم. ظرفیت کمپ ماده ۱۶ نیز بیش از ۸۰۰۰ نفر افزایش یافته که قبلا این طور نبود.
زاکانی مدعی جمعآوری و فقدان کودکان کار در سطح شهر تهران شد و گفت که کودکان کار که در سطح چهارراههای شهر زیاد بودند اکنون دیگر نیستند.
زاکانی در ادامه با اشاره به پروژه ساخت واحدهای مسکونی در تهران، گفت: تسهیل مجوزها و صدور پروانه و به طور کلی مقدمات کار برای تصویب مصوبات لازم را برای ساخت ۲۸۵ هزار واحد مسکونی دنبال میکنیم. ساخت بخشی از این پروژه آغاز شده و بخش دیگری که خریداری کردن ملک از اشخاص یا دستگاههای غیردولتی هستند نیز در جریان است.
شهردار تهران با اشاره به خرید شهرداری تهران از چین، گفت: خریدهای ما حدود ۱۰۰ هزار یورو کمتر از خرید داخلیمان اتفاق افتاد. از داخل کشور بیش از ۳۰۰۰ خودرو خریداری کردهایم و البته شهر به تعداد بیشتری نیاز دارد. دستگاههای نظارتی باید توجه داشته باشند که جان مردم، امنیت و منفعت ملی و مصحلت کشور فدای مصلحت اندیشیها نشود.
وی خاطرنشان کرد: هر چی از داخل کشور خریداری کردهایم برای برقسازی همهاش وارداتی است. چرا ۱۰۰ یورو بیشتر پرداخت کنیم به افرادی که این واردات را انجام میدهند؟ خریدی هم که ما انجام دادیم موظفند طی ۶ تا ۱۲ ماه در ایران داخلیسازی کنند.
زاکانی گفت: ارز واردات خودروهای برقی تامین شده است اما مشکل ما دستگاه نظارتی است که به جای نظارت، دخالت میکند و ما این لحظه این مسئله را اعلام نکردهایم، اما نمیتوانیم آرامش و امنیت مردم را فدا کنیم. به نقطهای رسیدهام که میخواهم به مردم بگویم چه دستگاههایی در کار هستند که نخواهند گذاشت مشکل ترافیک و آلودگی هوای تهران حل شود.
زاکانی گفت: حکمی توسط هیات دولت بر اساس اصل ۱۲۷ قانون اساسی تصویب شده بود. چون مصوبه هیات دولت بود، پا برجاست. بعد از انتخابات به احترام هیات دولت و شخص رئیسجمهور ۳ ماه جلسه آن را تشکیل ندادم تا ببینیم شخص دیگری انتخاب میشود یا خیر. بعد با رئیسجمهور صحبت کردم و لطف کردند و گفتند همین مسیر ادامه داشته باشد.
باید تا پایان برنامه هفتم به ۱۵ میلیون گردشگر برسیم
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: در حوزه گردشگری باید از ۶.۳ میلیون نفر تا پایان برنامه هفتم به ۱۵ میلیون گردشگر برسیم.
محمدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پاسخ به این پرسش که چه میزان از ظرفیت نخبگان در حوزه میراث فرهنگی بهره خواهید برد، اظهار کرد: اساساً مجموعه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، سه حوزه تأثیرگذار در سطح ملی هستند.
وی حوزه گردشگری را علاوه بر رویکرد اقتصادی، حاوی رویکرد دیپلماسی فعال دانست و ادامه داد: میراث فرهنگی در واقع میراث یک ملت است؛ ما امانتدار این میراث هستیم، باید آثار و بناهای آن را ثبت، صیانت و مرمت کنیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اعلام اینکه شورای راهبردی نخبگان را در وزارتخانه تشکیل دادهایم، گفت: در هر سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، سه شورای تخصصی نخبگان را تشکیل دادهایم؛ بزرگان میراث فرهنگی در شورای تخصصی میراث فرهنگی گرد هم آمدهاند.
صالحی امیری در همین رابطه ادامه داد: بزرگان گردشگری کشور در شورای تخصصی گردشگری گرد هم میآیند، در شورای تخصصی صنایع دستی صاحب نظران بزرگان این حوزه حضور مییابند؛ که تجمیع سه شورای تخصصی، شورای راهبردی وزارتخانه است و خوشبختانه دومین جلسه آن را در تاریخ ۷ آبان ماه برگزار کردیم.
وی تصریح کرد: روند استفاده از نخبگان را ادامه خواهیم داد و از همه نخبگان حوزههای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سراسر کشور دعوت به عمل خواهیم آورد تا به کمک میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای شناسایی راهکارها و راهبردهای خروج از وضعیت فعلی، بیایند.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پاسخ به این پرسش که در سالهای اخیر شاهد نگهداری نامناسب برخی اشیای تاریخی و ارزشمند در موزهها بودیم، آیا برنامهای برای تأمین اعتبار مناسب موزههای کشور در بودجه ۱۴۰۴ و یا قانون برنامه هفتم توسعه در نظر گرفته شده است، گفت: خوشبختانه برنامه هفتم یک دستاورد بزرگ برای میراث فرهنگی است، طبق این برنامه تکالیف اساسی بر عهده ما گذاشته شده است. در حوزه صنایع دستی باید اشتغال را از ۵۰۰ هزار به یک میلیون نفر برسانیم. این یعنی در طول اجرای برنامه ۵ ساله سالانه ۱۰۰ هزار اشتغال در این حوزه ایجاد شود.
صالحی امیری ادامه داد: مطابق برنامه هفتم توسعه باید منابع درآمدی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از ۲۲۴ میلیون یورو باید به ۴۹۰ میلیون یورو برسانیم. در حوزه گردشگری باید از ۶.۳ میلیون نفر تا پایان برنامه هفتم به ۱۵ میلیون گردشگر برسیم، همچنین باید ۱۴۰۰ هتل را تا پایان برنامه به ۱۹۰۰ هتل و اقامتگاه برسیم، یعنی باید سالانه ۱۰۰ هتل و اقامتگاه ایجاد کنیم. همه این ظرفیتها برای ما تعریف شده است و در برنامههایی که به دستیابی این اهداف کمک میکنند متمرکز هستیم.
نورنیوز