نور نیوز- گروه سیاسی: اتحادیه اروپا اخیرا با ممنوع کردن ورود خطوط هوایی جمهوری اسلامی ایران به اروپا، مسافران عادی ایرانی و غیرایرانی را هدف قرار داده است که به صراحت میتوان از آن با عنوان یک تروریسم اجتماعی و ضد انسانی یاد کرد. این اقدام غربیها که ابعاد دیگری از نگاه ابزار گونه آنها به حقوق بشر و حقوق شهروندی را آشکار و به صراحت میتوان از آن با عنوان رفتار داعشی صهیونیستی در استفاده از سپر انسانی برای رسیدن به اهداف باجخواهانه از آن یاد کرد، در حالی صورت گرفته است که چند مولفه مهم در نقض ادعای ضد ایرانی اروپاییها قابل طرح است.
نخست آنکه اگر غرب این اقدام غیر اخلاقی و غیر انسانی را در چارچوب بر هم زدن انسجام داخلی ایرانیان صورت داده باشد و به زعم خویش به دنبال باز تولید ناامنی و نابسامانی اجتماعی در ایران باشد، حضور گسترده مردم در بزرگداشت 13 آبان یا همان روز مبارزه با استکبار و تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، به خوبی نشان داد که این دیدگاه غرب توهمی بیش نیست و ملت ایران همچنان بر استکبار ستیزی و حمایت از نظام خویش در برابر فتنهها و توطئههای دشمنان تاکید دارند. همچنین ملت ایران رسما پاسخگوسازی رژیم صهیونیستی و حامیانش به جرم نقض حریم هوایی ایران را فریاد زدهاند لذا، بازی نخ نما شده اروپاییها برای گروگانگیری از شهروندان ایرانی با تحریم خطوط هوایی جمهوری اسلامی شکستی زودهنگام خورده است و غرب با لغو این تصمیم اشتباه میتواند از آبروریزی بیشتر خویش نزد مردم ایران و جهان جلوگیری نماید.
دوم آنکه چنانکه اروپاییها مدعی شدهاند تحریمهای اعمال شده علیه خطوط هوایی ایران اقدامی جهت مقابله با ارسال موشک از ایران به روسیه بوده است. هر چند که روابط نظامی ایرانی با سایر کشورها به هیچ کشوری از جمله اروپاییها و آمریکا ارتباطی ندارد و حتی بر اساس بندهای غروب کرده قطعنامه 2231 شورای امنیت ایران حق خرید فروش هرگونه تسلیحاتی با هرکشوری را داراست و محدودیت موشکی و پهپادی نیز ندارد، اما این ادعای غرب چنان توهمی و دورغین بوده است که حتی زلنسکی رئیس جمهور اوکراین نیز آن را رد کرده است. ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین گفت که ایران هنوز موشکی در اختیار روسیه قرار نداده است. با توجه به این اعتراف، چنانکه عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عنوان کرده، « وقت آن است که اتحادیه اروپا به این طنز پایان دهد. هدف قرار دادن مردم عادی ایران بر پایه یک اتهام کاملا بیاساس، کاری غیراخلاقی و اشتباهی آشکار است که باید فوراً جبران شود».
سوم آنکه اگر این سناریو را در نظر گرفته شود که اقدام اروپا در چارچوب حمایت از رژیم صهیونیستی، جلوگیری از پاسخ ایران به تجاوز رژیم صهیونیستی به حریم هواییاش، کاهش تنش در منطقه و آنچه برقراری آتش بس در غزه و لبنان نامیدهاند باشد، این ادعا نیز با شکستی زودهنگام همراه شده است چرا که اولا جمهوری اسلامی کشوری مستقل و ازاد با ظرفیتهای عظیم دفاعی و تهاجمی است که هر چند اهل آغاز جنگ نمیباشد اما از جنگ هراسی ندارد و پاسخ هر تهدیدی را قاطع و سخت خواهد داد و لذا رژیم صهیونیستی نیز اکنون نمیتواند از این پاسخ در امان باشد. اینکه متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا باردیگر ادعا کرد: پیام ما مانند هفته گذشته این است که ایران نباید پاسخ دهد و تنش ها را تشدید کند و یا اینکه پت رایدر سخنگوی پنتاگون مدعی میشود ایران از پاسخ به حمله اسرائیل خودداری کنید و نیز تکرار این ادعاها از سوی اروپاییها تاثیری در تصمیم و اراده ایران برای پاسخگو ساختن رژیم صهیونیستی و حامیانش ندارد چرا که ایران برسر امنیت خود و منطقه و تمامیت ارضیاش نه توصیه میپذرد و هراسی به خود راه میدهد لذا تروریسم تحریمی اروپا علیه خطوط هوایی ایران نمیتواند تاثیری در تصمیم ایران داشته باشد. ثانیا برخلاف ادعای غربیها جهانیان به حمایت از حقانیت مواضع ایران اذعان کردهاند چنانکه:« ۱۲۱ کشور عضو جنبش عدم تعهد در بیانیهای اعلام کرد: به شدیدترین وجه ممکن اقدام عمدی تجاوزکارانه رژیم اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران را که نقض جدی حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود و به از دست رفتن جان چهار نیروی نظامی ایرانی و یک غیرنظامی انجامید، محکوم میکند.۱۲۱ کشور عضو جنبش عدم تعهد تاکید کردند که جنبش ضمن پاسخگو دانستن اسرائیل در قبال این تجاوز و پیامدهای آن که تهدیدی برای صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی به شمار میرود،حق ذاتی جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورهای آسیبدیده را طبق حقوق بینالملل و منشور سازمانملل برای حفاظت از حاکمیت، تمامیت ارضی، امنیت و مردم خود تأیید میکند. »
با عنایت به اذعان جهانی به ماهیت تروریستی و تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی رویکرد باجخواهانه و غیر اصولی غرب برای پاسخ ندادن ایران رفتاری مغایر با قوانین بینالمللی و خواست جهانی میباشد که صرفا میتواند نشات گرفته از همراهی غرب با تروریسم آپارتاید صهیونیستی باشد. ثالثا رفتارهای صهیونیستها در قرار دادن شروطی غیر قابل پذیرش برای آتشبس غزه و لبنان، توهمی بودن ادعاهای غرب مبنی بر اعمال فشار و تحریم علیه ایران برای آنچه صلح و امنیت در منطقه مینامند را آشکار ساخته و لغو این اقدامات خودخواهانه و غیر انسانی را الزام آور می سازد در عین آنکه شکست صهیونیستها در غزه و لبنان چنان گسترده است که غرب با چنین رفتارهایی نمیتواند بر آن سرپوش گذارد.
چهارم آنکه اقدام اروپاییها در اعمال تحریم علیه خطوط هوایی ایران اگر با تصور جلب توجه و خواست آمریکا برای حمایت از آنچه امنیت اروپا مینامد صورت گرفته باشد نیز این ادعا اکنون رسما فروپاشیده است و حتی بسیاری از اروپاییها نیز بر لزوم استقلال واقعی این اتحادیه برای رسیدن به امنیت تاکید کردهاند چنانکه دونالد تاسک نخست وزیر لهستان در اظهاراتی با بیان اینکه دوران سپردن امنیت اتحادیه اروپا به آمریکا به پایان رسیده است، هشدار داد که اتحادیه اروپا نباید نگران نتیجه انتخابات ایالات متحده باشد بلکه باید امور را در دست خود بگیرد. اتحادیه تنها زمانی قادر خواهد بود که همه امور را در دست خود بگیرد که بالاخره بزرگ شود و به قدرت خود ایمان داشته باشد.
در این شرایط به نظر میرسد که اروپاییها به جای آنکه برای ادامه جنگ اوکراین و آنچه امنیت خود می نامند برای جلب رضایت آمریکا به رفتارهای غیر انسانی همچون تحریم خطوط هوایی ایران و یا سرکوب حامیان فلسطین بپردازند، بهتر است رویه رسیدن به استقلال واقعی در برابر آمریکا را در پیش گیرند تا بیش از این لازم نباشد تا هزینههای وابستگی به آمریکا را بپردازند بویژه آنکه ساختار جدید نظام بینالملل در حال عبور از یک جانبهگرایی آمریکایی به چند جانبهگرایی است.
به هر تقدیر در مجموع میتوان گفت که اروپاییها با هر تصور و توهمی اعمال تحریم علیه خطوط هوایی ایران را اجرا کردهاند، تفاوتی در اصل موضوع یعنی تروریسم و گروگانگیری از مردم عادی ایران و سایر کشورها ایجاد نمیکند و یک رسوایی حقوق بشری برای غرب است. در عین آنکه اجماع ملی ایرانیان در استکبار ستیزی، اعتراف زلنسکی به نبودن موشک ایرانی در اختیار روسیه، تحولات غرب اسیا از توحش صهیونیستی گرفته تا شکست این رژیم در برابر مقاومت غزه و لبنان و در نهایت وضعیت نابسامان داخلی و جهانی آمریکا که لزوم توجه غرب برای استقلال واقعی را بیش از پیش نشان میدهد، تغییر در تصمیم غیر اصولی و غیر اخلاقی اتحادیه در تحریم خطوط هوایی ایران و پایان دادن به این طنز تهوع آور را برای گرفتار نشدن بیشتر اروپا در انزوای جهانی الزام آور میسازد.