نورنیوز-گروه سیاسی: در حاشیه جلسه امروز چهارشنبه 2 آبان ماه هیئت دولت وزرا در حیاط دولت حاضره شده و به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.
مهاجرانی: بدون آمادگی مردم، افزایش قیمت بنزین نخواهیم داشت
سخنگوی دولت گفت: همانطور که بارها تاکید شده مردم در مورد افزایش قیمت بنزین غافلگیر نخواهند شد.
فاطمه مهاجرانی اظهار کرد: همانطور که بارها تاکید شده مردم در مورد افزایش قیمت بنزین غافلگیر نخواهند شد.
وی افزود: حتماً اگر موضوع افزایش بنزین به جمعبندی بخواهد برسد با مردم مطرح می شود و بدون آمادگی مردم هیچگونه افزایش قیمت بنزین را نخواهیم داشت.
سخنگوی دولت یادآور شد: همه تلاشها هم بر این هست که علیرغم وجود فشارهایی که بر دولت وجود دارد کمترین فشار بر مردم تحمیل بشود.
واکنش وزیر کشور به نقش جریانات سیاسی در انتخاب استانداران
اسکندر مؤمنی گفت: برای انتخاب استانداران پیشنهادات همه جریانهای سیاسی بررسی میشود و این مختص یک جریان سیاسی نیست.
اسکندر مؤمنی وزیر کشور درباره نقش جریانات سیاسی در انتخاب استانداران عنوان کرد: برای انتخاب استانداران پیشنهادات همه جریانهای سیاسی بررسی میشود و این مختص یک جریان سیاسی نیست.
وی افزود: نهایتاً بر اساس شاخصهایی که مطرح میشود استاندار پیشنهادی در هیئت دولت حضور مییابد و پس از صحبت مخالفان و موافقان و دفاع وی از برنامههایش استاندار انتخاب میشود.
وزیر کشور ادامه داد: استانداران بر اساس سیاستهای رییسجمهور و وعدههای ایشان در انتخابات، با پیشنهاد وزارت کشور در هیئت دولت منتخب میشوند، جز یکی ـ دو مورد با اکثریت و اجماع رأی آوردهاند و اولینها در این دولت شکل گرفت که کار آسانی نبود.
مؤمنی گفت: اولین استاندار اهلسنت بعد از انقلاب را در این دولت انتخاب کردیم، همچنین اولین استاندار از قومیت عرب و اولین فرماندار خانم اهلسنت در این دولت منصوب شد، این کار بر اساس شعار وفاق ملی و تدابیر رییسجمهور صورت گرفته است.
وی درباره برنامه دولت برای ساماندهی اتباع غیرمجاز نیز گفت: یکی از اولویتهای ما دیپلماسی همسایگی و مرز دوطرفه است و هم ما و هم طرف مقابل باید مراقبت داشته باشیم که ورود غیرمجاز از قبیل قاچاق اسلحه و قاچاق انسان انجام نشود. همسایگان نیز باید از مرزهای خود مراقبت داشته و نسبت به آن کنترل داشته باشند.
وزیر کشور اظهار داشت: بناست یک نشست منطقهای با همسایگانمان و وزرای کشور همسایه درباره افزایش امنیت مرزها داشته باشیم. یک کشور بهتنهایی نمیتواند از مرزها مراقبت کند و این کار حتماً باید بهصورت دوجانبه انجام شود.
مومنی در ادامه با اشاره به قانون برنامه هفتم و توجه دوباره به موضوع مهاجرت، گفت: در قانون برنامه هفتم آمده است که سازمان ملی مهاجرت تشکیل شود؛ بر این اساس وزارت کشور با همکاری شورای عالی امنیت ملی لایحه تشکیل این سازمان را آماده کرد که تقدیم دولت شد. انشاءالله در موعد مقرر این لایحه تقدیم مجلس خواهد شد تا سازمان ملی مهاجرت به صورت یکپارچه با اختیارات جامع کار خود را آغاز کند.
وزیر کشور بیان کرد: البته ما منتظر آن لایحه نیستیم با همین قوانین و مقررات موجود کارمان را درخصوص اتباع بیگانه آغاز کردهایم، ما بارها اعلام کردهایم مهاجر ستیز نیستیم اما بیش از این امکان پذیرش اتباع را نداریم. مراجع بینالمللی ملزم هستند به کشورهایی که مهاجرپذیر هستند کمک کند اما هیچ کمکی به جمهوری اسلامی ایران صورت نمیگیرد، گریزی نداریم، جز اینکه موضوع بازگرداندن اتباع غیرمجاز در اولویتمان قرار بگیرد کار هم آغاز شده دستگاههای مربوطه و نیروی انتظامی محکم در این زمینه پای کار هستند.
مومنی درباره امنیت مرزنشینها نیز عنوان کرد: آییننامههای تسهیل امور مرزنشینها مراحل نهایی را سپری میکند، لذا وقتی از امنیت مرز با همکاری همه دستگاهها و مرزنشینها صحبت میکنیم و بخش عمدهای هم کولبرها هستند که آییننامههای تسهیل امورات آنها مراحل نهایی را سپری میکند.
نوریقزلجه: نه در تامین گوشت قرمز و نه در تامین ارز گوشت قرمز، مشکلی نداریم
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه برای تامین گوشت قرمز مشکلی نداریم، ادامه داد: نه در تامین گوشت قرمز و نه در تامین ارز گوشت قرمز، هیچ مشکلی نداریم. اتفاقا دام مازاد و آماده پروار برای کشتار در کشور داریم.
غلامرضا نوریقزلجه گفت: در دولت چهاردهم اولین کمیسیون مشترک با کشورهای آفریقایی را بعد از ۱۶ سال وقفه با کشور تانزانیا برگزار کردیم.
وی ادامه داد: ۱۱ قرارداد و تفاهمنامه امضاء شد. بخشی از این تفاهمنامهها از سوی نمایندگان بخش خصوصی حاضر در هیات همراه منعقد شد. طبق اسناد امضاء شده توافق شد لغو روادید و تسهیل صدور روادید برای بازرگانان هر دو کشور انجام شود، همچنین سفارت تانزانیا در ایران تاسیس میشود. علت امضای قرارداد با تانزانیا این بود که ۷-۸ کشور آفریقایی برای ارتباط با دنیا باید از دروازه این کشور عبور کنند به همین دلیل این کشور را در اولویت توافقاتمان قرار دادیم.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه برای تامین گوشت قرمز مشکلی نداریم، ادامه داد: نه در تامین گوشت قرمز و نه در تامین ارز گوشت قرمز، هیچ مشکلی نداریم. اتفاقا دام مازاد و آماده پروار برای کشتار در کشور داریم.
نوری قزلجه با اشاره به وضعیت تولید کالاهای اساسی و استراتژیک گفت: روند منظم تامین ارز و روند عادی تامین کالاهای اساسی در جریان است. در برخی اقلام مثل گندم تولید به اندازه کافی است و بقیه محصولات نیز تامین میشود. ذخایر استراتژیک کشور بیش از مصوبات است و بازار هم از آرامش متعادلی در این محصولات برخوردار است.
اسلامی: قابلیتهای دفاعی و امنیتی ما میتواند با هر تهدیدی مقابله کند
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: قابلیتهای دفاعی و امنیتی همیشه در ترازی بوده که با هوشیاری با هرگونه تهدیدی مقابله کند.
محمد اسلامی در پاسخ به پرسشی درباره تهدیدات دشمن علیه تاسیسات هستهای اظهار کرد: همیشه تهدیدات دشمن علیه کشور را داشته ایم، اما قابلیت های دفاعی و امنیتی همیشه در ترازی بوده که با هوشیاری با هرگونه تهدیدی مقابله کند و تاسیسات هستهای هم بخشی از این کشور است و در قالب همین تمهیدات از آن دفاع میشود.
سیمایی صراف: کنش گر سیاسی به هیچ عنوان در مدیریت دانشگاه جا ندارد
وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری تاکید کرد: اگر واقعا مشخص شود که فردی یک کنش گر سیاسی است و در مدیریت خود اعمال سیاست میکند، به هیچ عنوان در مدیریت دانشگاه جا ندارد.
حسین سیمایی صراف در پاسخ به این پرسش که چه میزان تحزب گرایی و شایسته سالاری در انتصاب روسای دانشگاه ها نقش داشته است، بیان کرد: تحزب گرایی نقشی در انتصاب روسای دانشگاه نداشته، بلکه اثر منفی دارد. یعنی اگر واقعا مشخص شود که فردی یک کنش گر سیاسی است و در مدیریت خود اعمال سیاست میکند به هیچ عنوان در مدیریت جا ندارد.
وی تاکید کرد :معیار ما در وهله اول قانون است. در وهله دوم نیز تاکید کردهایم که فردی می تواند رئیس دانشگاه شود که توان حداکثری برای ایجاد توافق داشته باشد و در مدیریت اعمال سیاست نکند.
وی در ادامه بیان کرد: از سوی دیگر ما از مراجع قانونی برای انتصاب روسای دانشگاه نیز استعلام میگیریم. زمانی که نتیجه استعلام مثبت بود ما تازه حکم سرپرستی را میزنیم. شاخصه ما برای انتصاب روسای دانشگاهها رعایت قانون و قدرت وفاق است. اینکه رئیس دانشگاه بتواند با همه جریانهای داخل دانشگاه در بین دانشجویان و استادان بیشترین توافق را داشته باشد.
وزیر علوم، تحقیقات وفناوری در ادامه تصریح کرد: معلوم است که صلاحیت حرفه ای نیز باید داشته باشد. از سوی دیگر باید در دانشگاه نیز از محبوبیت و مقبولیت برخوردار باشد. اگر یک مدیری همه شرایط را داشته باشد، اما از مقبولیت پایینی برخوردار باشد راحت نمیتواند مشکلات دانشگاه را برطرف کند. اما وقتی یک مدیری محبوبیت و مقوبلیت دارد خیلی از مشکلات به اعتبار محبوبیت وی حل می شود.
صالحی امیری : تغییرات در وزارت میراث، صنایع دستی و گردشگری کاملا تخصصی و فنی است
وزیر میراث، صنایع دستی و گردشگری تاکید کرد که تغییرات در دستگاه ما کاملا تخصصی و فنی است و مبتنی بر سلایق و رویکردهای احساسی قطعاً نخواهد بود.
صالحی امیری ، اظهار کرد: در نمایشگاه صنایع دستی و گردشگری در استان آذربایجان شرقی، 350 غرفه از 31 استان و 8 غرفه از 8 کشور همسایه شرکت داشتند که 100 هزار نفر از این نمایشگاه بازدید کردند. الان هم عازم نهاوند، ملایر و همدان هستم و هر هفته روند صنایع دستی، گردشگری هر استان را دنبال میکنم.
وی درباره تغییرات در وزارت میران فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: به طور طبیعی هر دستگاهی تغییرات خواهد داشت. ما هم در استانها و هم در ستاد تغییراتی داریم و تا الان هم تعدادی تغییر کردند و تعدادی هم در مسیر استعلام برای تغییرات هستند. اما این تغییرات در دستگاه ما کاملا تخصصی و فنی است و مبتنی بر سلایق و رویکردهای احساسی قطعاً نخواهد بود.تغییر ذات یک دستگاه است برای اینکه پویایی داشته باشه باشد.
وزیر بهداشت: دو سوم پذیرش برخی رشتههای دانشگاهی سهمیهای است
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به ماموریت رئیس جمهور به وزرای بهداشت و علوم برای بازنگری در سهمیههای پذیرش دانشگاهی اظهار داشت: دو سوم پذیرش برخی رشتههای دانشگاهی سهمیهای است.
محمدرضا در پاسخ به اینکه گفته شده دو سوم پذیرش دانشگاهها، سهمیهای است، اظهار داشت: بحث پذیرش دانشجویی چه در وزارت بهداشت و چه در وزارت علوم در شورای انقلاب فرهنگی مطرح شده و رئیس جمهور نیز روی آن نظر داشتند و قرار شد که با محوریت وزارت علوم و وزارت بهداشت این سهمیه ها بازبینی و بازنگری شود.
وی افزود: اعتقاد داریم این سهمیه ها در طول زمان، افزایشی بوده است و در برخی رشتهها، پذیرش سهمیهای، دو سوم بوده است.
وزیر بهداشت درپاسخ به سوالی درباره افزایش شهریه رشته های پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی نیز اظهار داشت: این سئوال را باید از دانشگاه آزاد پرسید؛ بودجه بندی آن مربوط به وزارت بهداشت نیست.
ظفرقندی در ادامه به مشکلات حوزه دارو اشاره کرد و گفت: مشکلاتی در بحث دارو و نقل و انتقالات آن وجود دارد ولی امیدواریم که تامین ارز دارو را به دست بگیریم.
وی به حضور شرکت های دانش بنیان در نمایشگاه تجهیزات پزشکی که به تازگی در تهران برگزار شد اشاره کرد و گفت: هفته گذشته نمایشگاه تجهیزات پزشکی و فراورده های پزشکی برگزار شد و نمونه دستاوردهایی که داخل کشور کار شده، به نمایش درآمد که هم در سطح ملی و هم در سطح صادرات، مفید خواهد بود.
دنیامالی: ورزشکاران در پویش «ایران همدل» حضور فعالی دارند
وزیر ورزش و جوانان با اشاره به پویش همدل گفت: همدردی با مردم فلسطین و غزه یکی از بحثهایی است که ورزشکاران و جامعه ورزش حضور فعالی در آن دارند.
احمد دنیامالی گفت: ورزشکاران و قهرمانان کشورمان برای ابراز همدردی با مردم مظلوم فلسطین و غزه در پویش ایران همدل حضور فعالی دارند.
وی در خصوص تعیین تکلیف شورای عالی جوانان نیز اظهار داشت: قرار است که خیلی زود با نشستی با حضور رئیس جمهور داشته باشیم.
دنیامالی در خصوص وام ازدواج نیز گفت: حدود ۳۰۰ هزار وام داده شده و در نوبت هم زیاد داریم و گشایش خیلی خوبی شده و در حال انجام است.
وزیر ارتباطات: رفع فیلترینگ با جدیت دنبال میشود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه دولت به جدیت موضوع رفع فیلترینگ را دنبال میکند، اعلام کرد: وضعیت موجود به صلاح نیست و طبیعتا باید به سمتی برویم که گشایشهایی در این زمینه اتفاق بیفتد.
ستار هاشمی گفت: گزارش وضعیت اینترنت در قالب گزارشی به شورای سران ارایه شده است و نگاه ما براساس واقعیتهایی است که وجود دارد.
وی گفت: وضعیت موجود به صلاح نیست و طبیعتا باید به سمتی برویم که ارتقا وضعیت موجود داشته باشیم، جمع بندی هم این بوده که ادامه وضعیت موجود به مصلحت نیست و باید به سمتی برویم که بازگشایی اتفاق بیفتد.
هاشمی افزود: دلایل به روایت آمار نشان میدهد که ادامه این روند به مصلحت نیست و چالشهای جدیدی برای کشور ایجاد کرده است، ما این موضوع را با جدیت دنبال می کنیم چرا که از طرفی وعده رئیس جمهور و دولت بوده است و از طرفی موضع رسمی دولت به حساب میآید.
وزیر ارتباطات در خصوص آخرین وضعیت شبکه ملی اطلاعات نیز گفت: بحث شبکه ملی اطلاعات تکلیف برنامه هفتم پیشرفت است و مانع دسترسی به منابع، اینترنت و ظرفیتهای بینالملل نیست.
وزیر فرهنگ: امیدوارم درباره رفع ممنوعالکاری هنرمندان خوشخبر باشم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص رفع ممنوع الکاری برخی هنرمندان گفت: کارهای خوبی صورت گرفته است و امیدوارم خبرهای خوبی داشته باشیم.
سیدعباس صالحی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در پایان نشست هیات دولت درباره ممنوع الکاری برخی هنرمندان اظهار داشت: من جلسه قبل هم عرض کردم، یک فرآیندی دارد که دوستان ما دارند بررسی می کنند.
وی افزود: برای کسانی که احیانا محرومیتهای کم یا زیادی اتفاق افتاده، کارهای خوبی صورت گرفته است، امیدوارم خبرهای خوبی هم داشته باشیم.
وزیر فرهنگ: به جد پیگیر مساله دو خبرنگار بازداشتی هستیم
صالحی درباره دو خبرنگار بازداشتی گفت: در فضای دولت، هم بنده و هم وزیر دادگستری، نامه ای که وکلای دو خبرنگار تهیه کرده بودند را به جناب آقای اژهای منتقل کردیم و پیگیر مساله آنها به طور جدی هستیم.
وزیر فرهنگ درباره اظهارات سخنگوی دولت در باب اهمیت کار فرهنگی در خصوص مساله حجاب تصریح کرد: در کلیه بحث های فرهنگی حجاب، دستگاه های مختلفی دخیل هستند. دستگاههای فرهنگی که در حوزه حجاب مسئولیت پیدا کردهاند، هم در قوانین سابق و حتی در قانون جدید، مجموعههای مختلفی هستند.
صالحی ادامه داد: طبیعتا بخش مهمی از فعالیت حوزههای فرهنگی به آن چیزی برمیگردد که میتواند تبیین، توجیه و توضیح فلسفه عفاف باشد.
زاکانی: اتوبوسهای برقی وارداتی در گمرگ است
شهردار تهران گفت: خودرو برقیهای وارداتی (اتوبوس) اکنون در گمرگ شهید رجایی در بندرعباس است و صحت و سقم این موضوع را مسوولان مربوطه در گمرگ پس از بررسیها تایید کردهاند.
علیرضا زاکانی اظهار کرد: اسناد و مدارک قرارداد خرید این اتوبوسها به نام شهرداری تهران نیست بلکه به نام شرکت متصدی واردات است که تعاملات خوبی با گمرک هم دارد.
وی افزود: قرارداد خرید این خودروها با شرکتی است که زیر مجموعه بانک شهر است که تفاهمشان با گمرک هم خوب است و در این زمینه تفاهمهایی نیز دارند.
شهردار تهران گفت: اگر همکاریها از جانب سایر دستگاهها صورت میگرفت، موضوع برقیسازی ناوگان عمومی پایتخت زودتر از اینها محقق میشد البته تفاهم با گمرک برای ترخیص اتوبوسهای برقی نیز در دست پیگیری است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره موضوع آلودگی هوا نیز گفت: واقع امر هیچ ساز و کاری جز تقویت زیرساختهای حملونقل عمومی نمیتواند به کنترل ترافیک و آلودگی هوا در تهران منجر شود ما تلاش کردیم در همین راستا اتوبوسهای جدیدی را با استانداردهای روز از شرکتهای خودروساز داخلی خریداری کنیم.
به گفته شهردار تهران، کمبود ناوگان حمل و نقل عمومی را از طریق واردات پیگیری خواهیم کرد چون هدف باز کردن گرههای زندگی مردم و ارتقای سطح خدمترسانی به شهروندان است.
شهردار تهران با بیان اینکه واردات خودروهای برقی برای تسهیل تردد شهروندان در پایتخت به مذاق بعضیها خوش نیامد، افزود: به هر حال شهرداری تهران برای تقویت ناوگان عمومی مصمم است البته اگر همکاری بیشتری از جانب دستگاههای دیگر صورت میگرفت، این مهم خیلی زودتر از اینها محقق میشد.
وی اضافه کرد: امیدواریم با عملیاتی شدن موضوع برقیسازی ناوگان حمل و نقل عمومی که تکلیف ماده ۴۶ قانون برنامه هم هست، گامی در راستای کنترل ترافیک و مدیریت آلودگی هوا برداشته باشیم.
زاکانی با تصریح بر اینکه ۲۳ دستگاه بر اساس قانون در زمینه آلودگی هوا مسوولیت دارند، یادآور شد: ما در تلاش هستیم تا وظایف خودمان را بعنوان شهرداری تهران به نحو احسن انجام دهیم.
نورنیوز