نورنیوز-گروه اقتصادی: مجتبی جباریپور معاون توسعه نوآوری پارک پردیس در ابتدای این مراسم گفت: المپیک فناوری با شعار رقابت برای تعالی اجرا میشود. چند ویژگی دارد یکی این که در داخل کشور رقابت فناوری در این سطح کمنظیر است و دیگر این که اولویتگذاریها بر اساس فناوریهای آینده جوامع را شکل و توسعه میدهند.
به گفته جباریپور یکی دیگر از ویژگیهای این رویداد ورود به حوزههای به اصطلاح فناوریهای برافکن و آینده ساز جوامع است و شرکتکنندگان آن نیز در حوزههای فناوری با یکدیگر رقابت میکنند.
وی افزود: طبق آمار حدود ۷ هزار نفر در مراحل اولیه شرکت کردند و در مراحل نهایی هم حدود ۲ هزار نفر حضور دارند. بیشترین مخاطب ما شرکتهای دانشبنیان هستند و مخاطب اصلی این رویداد استعدادها هستند.
جباریپور عنوان کرد: این المپیک دو نیاز ما را برآورده میکند یکی عملکرد پارک و دیگری استراتژی. عنصر اصلی که روی آن باید تمرکز کنیم استعدادها هستند که در شرکتهای دانشبنیان عنصر مهمی است.
وی افزود: کشورهایی که بتوانند از استعدادها استفاده کنند پیشرو خواهند بود. این دلایل ما را به سمت توسعه فناوری و توسعه اقتصاد دانشبنیان میبرد. در بهکارگیری استعدادها مسیرهای مختلفی مثل فریلنسری، کارآفرینی و توسعه شغلی است.
مسابقات خودروهای خودران در دو بخش دانشآموزی و دانشجویی
در ادامه این مراسم سروش صادقنژاد دبیر اجرایی بخش رباتیک و پهپادی گفت: از سال ۹۲ این بخش ایران به فدراسیون فیرا پیوست. ترویج علم رباتیک اولین موردی است که این فدراسیون دنبال میکند.صادقنژاد اظهار کرد: فیرا یک سازمان بینالمللی است که از سال ۱۹۹۵ میلادی فعالیتهای خود را در کشورهای دنیا آغاز کرد و ایران از سال ۱۳۹۲ به این سازمان پیوست.
وی افزود: موضوع بعدی آموزش است که سعی میکنیم با شبکهسازی از حضور محققین استفاده شود. سوم توسعه کسبوکارها و چهارم برگزاری رویدادهای مختلف مثل المپیک فناوری است.
صادقنژاد اظهار کرد: روز پنجشنبه ۳ آبان رقابت ۱۴ لیگ بخش رباتیک و ۳ لیگ پهپادی آغاز میشود و در طی آن تیمهای دانشآموزی و دانشجویی آخرین توانمندیهای خود را به نمایش خواهند گذاشت.
وی افزود: در بخش رباتیک این مسابقات در دو حوزه دانشآموزی و دانشجویی در بخشهای مختلفی برگزار میشود.
صادقنژاد عنوان کرد: مسابقات در بحث خودروهای خودران نیز در دو بخش دانشآموزی و دانشجویی برگزار میشود.
وی افزود: نوآوری و کسبوکار و نوآوری و خلاقیت بر اساس نیازسنجی بازار انجام شده و سعی میشود محصولات حاصل به محصولات واقعی مورد نیاز بازار تبدیل شود.
صادقنژاد عنوان کرد: در بخش پهپادها سرعت رباتها و امداد در رباتهای پرنده است. بحث شبیهسازی را نیز در این رقابتها خواهیم داشت.
وی افزود: از علاقهمندان درخواست کرده بودیم مدارک ارسال کنند. ۱۱۶ تیم ارسال کردند. در نهایت ۱۱۰ گروه انتخاب شد حدود ۲۷۶ نفر هستند. در بخش پهپادی ۱۰ گروه حاضر هستند.
صادقنژاد خاطرنشان کرد: دو روز رقابت مقدماتی بعد نیمهنهایی و در نهایت رقابت فینال را خواهیم داشت و سه تیم برتر انتخاب خواهد داشت.
تیمها باید به زیرساختهای تیمهای دیگر حمله کنند
مصطفوی دبیر برگزاری رقابت امنیت سایبری در ادامه این مراسم گفت: ۳۹۲ تیم در این حوزه حاضر بودند که رکورد جدید در کشور در مسائل هکری و امنیتی محسوب میشود.
وی افزود: ۱۶۴ تیم توانست چالش حل کند و امتیاز بگیرد. یعنی تنها ۱۶ درصد موفق بودند.
مصطفوی اظهار کرد: ۱۰ تیم انتخاب میشوند و تیمها باید به زیرساختهای تیمهای دیگر حمله کنند و هرتیم که موفق شود برنده است.
یزدانی دبیر برگزاری رقابت ربات جنگجو، در ادامه مراسم گفت: در طول سال مسابقات مختلفی در حوزههای مختلف فناوری برگزار میشود تفاوت این رویداد این است که یک چکیده از تمام افرادی است بهتربنهای فناورانه در این رویداد حضور دارند و برگزارکننده هستند.
وی افزود: در ارتباط با لیگ رباتهای جنگجو رویداد بسیار مهیج رباتیک را شاهد خواهیم بود. بالغ بر ۱۰ سال است مسابقات رباتهای جنگجو را برگزار میکنیم. اولین مسابقه ملی سال ۸۲ کلید خورده است و سال ۹۱ آغاز شده است.
مصطفوی در ادامه گفت: مسابقات در سه لیگ دانشآموزی، سبکوزن و سنگینوزن برگزار میشود. تفاوت با سایر رقابتهای این حوزه المانهای مختلفی است که در این زمین تعبیه شده است. هرچه در مسابقات مطرح جهانی میبینیم در این رویداد در نظر گرفته شده است.
وی خاطرنشان کرد: در سه لیگ ذکر شده ما منتخب خواهیم داشت. در لیگ دانشآموزی ۱۵ تیم در سبکوزن ۱۵ تیم و در سنگینوزن ۴ تیم حضور دارند که بالغ بر ۷۰ تیم پایش شدند.
سئوالات برنامهنویسی و هوش مصنوعی، عملی است
تبریزی دبیر برگزاری رقابتهای برنامهنویسی و هوش مصنوعی در بخشی این مراسم گفت: ما در نیروهای کار حوزه آی تی در آینده به دلیل بحران جمعیت چالشهای زیادی خواهیم داشت.
وی افزود: ما دو بخش هوش مصنوعی و برنامهنویسی را به عهده گرفتیم. بخشهای مختلفی دارد. در مسابقات برنامهنویسی چهار رشته داشتیم.
تبریزی عنوان کرد: سمت هوش مصنوعی در چهار حوزه مختلف تعدادی شرکتکننده داشتیم. ۲۰۰ نفر برتر از هر حوزه انتخاب شدند.سئوالات تستی و تشریحی نیست و عملی است و سپس بتاتست میشود و بعد از آن داورهای حرفهای انتخاب میکنند.
نورنیوز