نورنیوز-گروه سیاسی: صبر استراتژیک، عملیات وعده صادق2، سفر رئیسجمهور به قط، اقامه نماز جمعه به امامت رهبر معظم انقلاب و در نهایت سفر وزیر امور خارجه به لبنان، قطعاتی از پازلی است که تصویری اطمینانبخش از نحوه کنشگری جمهوری اسلامی ایران در ماهها و هفتههای اخیر میسازد.
بامداد دهم مرداد سال جاری و ساعاتی پس از تحلیف رئیسجمهور جدید در ایران، رژیم اسرائیل، «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس را در تهران ترور کرد. هنیه مهمان جمهوری اسلامی ایران در مراسم تحلیف بود. ترور هنیه با هدف کشاندن پای ایران و دولت تازهمستقر آن به معرکه جنگ بود و با درک چنین تلهای تهران از پای گذاشتن در آن اجتناب کرد و صبری راهبردی پیش گرفت.
ثمره محسوس این صبر در دو ماه گذشته حقی است که بسیاری از کشورهای جهان، حتی غرب برای ایران در عملیات وعده صادق قائل بودند. واقعیت آن است که عدم شتابزدگی در آن مقطع، سبب شد که افکار عمومی جهان و منطقه تهران را مُحق در پاسخ نظامی به اسرائیل بدانند.
صبوری تهران تا بامداد جمعه ششم مهرماه ادامه یافت اما با ترور سیدحسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان، این صبوری آسیبرسان منافع ملی تحلیل شد و مجموعه نهادهای عالی تصمیمگیر پاسخ به این اقدام را ضروری ارزیابی کردند. عملیات وعده صادق2 با شامگاه سهشنبه دهم مهرماه با شلیک نزدیک به 200 موشک از سوی ایران به قلب سرزمینهای اشغالی انجام شد. فردای این عملیات بزرگ و حساس، مسعود پزشکیان رئیسجمهور ایران در صدر هیاتی بلندپایه به منظور شرکت در نشست مجمع گفتوگوی آسیا به دوحه قطر رفت.
عباس عراقچی وزیر امورخارجه هم به فاصله چند ساعت پس از بمباران فرودگاه بیروت، روی باند این فرودگاه تصریح کرد که برای گفتوگو و ارائه کمکهای انساندوستانه ایران به لبنان به این کشور سفر کرده است. در نهایت در روزهایی که رژیم صهیونیستی و دستگاه روانی-رسانهای این رژیم در تقلایی پایانناپذیر مقامات عالی ایران را تهدید به ترور میکردند، رهبر معظم انقلاب نماز جمعه سیزدهم مهر ماه را در حضور میلیونها تهرانی و در نهایت صلابت و آرامش اقامه کردند.
مرور این رویدادها، به منظور رسیدن به درکی از چرایی اقدامات ایران در ماههای اخیر ضرورت دارد و در بستر و زمینه این نگاه است که میتوان اهمیت سفر عباس عراقچی در قامت وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به مکانی در نزدیکترین فاصله به دشمن پی برد.
سفری که در شبکههای اجتماعی بسیاری بازتاب یافت و حتی مورد استقبال منتقدان وزیر امورخارجه هم قرار گرفت. شجاعت عراقچی به دلیل حضور در آن زمان و مکان، ستودنی و از یکسو نشاندهنده دلبستگی وزیر امورخارجه به منافع ملی و از سوی دیگر نمودار اهمیت محور مقاومت برای ایران است.
هواپیمای جمهوری اسلامی ایران درحالی صبح امروز در فرودگاه بیروت به زمین نشست که دانیل هاگاری سخنگوی ارتش اسرائیل تهدید کرده بود هر پروازی به سمت بیروت را هدف قرار خواهد داد. تلآویو پس از حملات سنگین به جنوب بیروت و اعلان جنگی عمومی با لبنان درصدد است تا تمام راههای ارتباطی این کشور با خارج و به ویژه جمهوری اسلامی ایران را مسدود و محدود کند و سفر عراقچی به نوعی این هدف را ناکام گذاشته و مسیر را برای ارتباط با لبنان باز نگه داشته است.
سفر به بیروت در جنگیترین روزهای خاورمیانه و در حالی که بسیاری از مسئولان و حتی فرماندهان اسرائیل همچنان در پناهگاههای امن خود به سر میبرند، نشانه آشکار این مهم است که این جغرافیا، خانه ایران است و زمان و مکان حضور در بخشهای مختلف این خانه به تصمیم ایران بستگی دارد. همزمانی این سفر با اقامه نماز جمعه به امامت رهبر معظم انقلاب و تاکید ایشان بر تداوم حمایت ایران از مقاومت، مردم لبنان و مردم غزه، نشان داد که تهران هم در سخن و هم در عمل به پیمان خود با آرمان آزادی متعهد است.

جمهوری اسلامی ایران از همان زمان آغاز تنشها در منطقه و حتی زمانی که برخی فرماندهان ارشد خود را در جریان حمله به کنسولگری دمشق از دست داد، از هرگونه درگیری مستقیم نظامی و جنگ اجتناب و بارها تاکید کرده بود که در پی افزایش تنش نیست. درپی عملیات وعده صادق2، تاکتیکهایی نیاز بود تا از یکسو اوهام نتانیاهو درباره عدم واکنش ایران به هر نوعی از جنایت، رفع شود و از سوی دیگر کشورهای منطقه به این اطمینان برسند که در صورتی که طرف ثالثی در تنش میان اسرائیل و ایران نباشند، تهران هیچ علاقهای به تنش باآنها ندارد و به تصریح و تاکید رهبر معظم انقلاب؛ ایران در دفاع از منافع ملی خود که محور مقاومت هم بخشی از آن است نه شتابزده و نه معطل خواهد بود.
نور نیوز