نورنیوز ـ گروه اقتصاد: شرکت ایران خودرو در اطلاعیه شماره ۴ خود و در پی ورود سازمان بازرسی کل کشور به پرونده ابهامات پیشفروش و قرعهکشی این شرکت، اعلام کرده بود که قرعهکشی اولین لاتاری بزرگ خودرویی این شرکت در سال 1403، روز سهشنبه 6 شهریور انجام میشود اما خبرها از لغو این قرعهکشی در تاریخ مذکور حکایت دارد.
ماجرا از این قرار است که با پایان مهلت مقرر ثبتنام در طرح پیشفروش ایران خودرو (از 24 مرداد تا یکم شهریور) و با توجه به ورودِ سازمان بازرسی کل کشور به ابعاد مختلف این طرح لاتاری گونه از جمله روشن نبودن نحوه فروش، قیمت تمام شده کارخانه و نحوه قرعهکشی، ایران خودرو با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد که خوردوهای ثبتنامی به دو روش فروش فوقالعاده (فوری) و پیشفروش عرضه خواهند شد.
این شرکت همچنین اعلام کرد که قرعهکشی خودرویی در روز سهشنبه 6 شهریورماه انجام خواهند شد و حال به نظر میرسد با توجه به تعیین مهلت شش روزه برای تعیین «روش فروش» از سوی خریداران که از روز گذشته آغاز شده است، تاریخ قرعهکشی به اواسط هفته آینده موکول خواهد شد. با این حال ایرانخودرو هنوز به صورت رسمی تاریخ جدیدی برای قرعهکشی اعلام نکرده است.
تمامی افرادی که برای ثبت درخواست خرید خودرو اقدام کردهاند موظفاند از دوشنبه پنجم شهریور به مدت 6 روز برای انتخاب روش فروش به سایت فروش (ikcosales.ir) مراجعه و نسبت به تعیین روش به صورت «فوقالعاده» یا «پیشفروش» اقدام کنند.
اما از ویژگی های فروش فوق العاده (فوری) این است که قیمت ها قطعی است و متقاضیان باید تمام هزینه خودرو را در تاریخ مقرر و با فراخوانی که ایران خودرو اعلام میکند، پرداخت کنند و تحویل نیز 90 روزه است.
همچنین نگاهی به قرعهکشیهای قبلی ایران خودرو نشان میدهد که متقاضیان پیشفروش خودرو نیز باید بخشی از هزینه خودروی مورد نظر خود را پرداخت کنند و تحویل خودروی آنان نیز از چهار تا ۶ ماه زمان میبرد.
در این روش فروش، خودرو با قیمت روز تحویل داده میشود که این بدان معناست که ممکن است خودرو مشمول افزایش قیمت شود و خودروساز می تواند مابهتفاوت آن را از مشتریان خود اخذ کند.
به هر ترتیب به نظر میرسد که آخرین قرعهکشی خودرویی ایران خودرو نیز در حال پیمودن آخرین قدمهای خود برای رسیدن به خط پایان است؛ طرحی که معاون اول رئیسجمهور نیز مخالفت دولت چهاردهم با اجرای آنرا اعلام و تصریح کرد: باید بساط پیشفروش و قرعهکشی خودرو جمع شود.
روشی که از یک سو اجحاف بزرگی در حق مصرف کنندگان است و از سوی دیگر زمینه را برای رونق دلالی و سوداگری و افزایش بیش از پیش فاصله بین قیمت کارخانه و بازار فراهم میکند.
نورنیوز