نورنیوز-گروه بینالملل: جنگ ویتنام در کنار آنکه یک رسوایی و شکست برای آمریکای مدعی برترین ارتش جهان بود، یادآور رنجها و جنایات بیشماری است که علیه ملتها به دست آمریکای به اصطلاح ناجی رقم زده شد. بر اساس برخی آمارها تعداد غیرنظامیان ویتنامی بیش از دو میلیون کشته برآورد میشود و ۱.۸ میلیون نفر دیگر در جریان جنگ کشته شدند.
در جنایتی وحشتناک حدود ۱۸.۲ میلیون گالن عامل سمی نارنجی از سال ۱۹۶۱ تا ۱۹۷۱ از هواپیماهای جنگنده آمریکایی شلیک شد که ۴۰۰ هزار نفر در اثر این مواد شیمیایی کشته شدهاند و ۵۰۰ هزار کودک با معلولیت مادرزادی متولد شدند و عوارض آن نیز همچنان ادامه دارد.
اما ابعاد جنایات آمریکاییها صرفا به نسلکشی و کشتار در ویتنام خلاصه نمیشود بلکه مردمان کشورهای همسایه آن نیز که نظامیان آمریکایی در آنها مستقر شدند نیز از این جنایات مصون نبودند. کشورهایی مانند تایلند که با تصور ناجی بودن آمریکا پذیرای نیروهای آمریکایی شدند تا عملیات های خود علیه ویتنام شمالی را از آنجا انجام دهند اما ماهیت جنایکارانه آمریکاییها، فجایعی همچون تجاوز به زنان، تبدیل کردن تایلند به مرکز فساد و فحشا و... را رقم زد. یانوس زیلبربرگ، استاد دانشگاه بریستول، میگوید ساخته شدن محلات چراغ قرمز، (رد لایت)، اطراف پایگاههای هوایی آمریکا، نتیجه مستقیم حضور نظامی این کشور در تایلند در جریان جنگ ویتنام است». مراکز فساد و فحشایی که تابلند تا به امروز با آن دست به گریبان است.
نتیجه دیگر ماهیت جنایتکارانه آمریکاییها، هزاران کودکی است که در نتیجه تجاوز نظامیان آمریکایی به زنان تایلندی و یا زنانی که به خاطر فقر و ترس از جانشان به زندگی موقت با این نظامیان تن در دادهاند، در حالی که در نهایت نیز در بدترین شرایط با فرزندانشان به حال خود رها شدند.
نکته قابل توجه آنکه همزمان با شدت گرفتن موج ضد آمریکایی در جهان و شکایات قربانیان اشغالگریها و تجاوزگریهای این کشور در مناطق مختلف جهان از جمله در تایلند رسانههای غربی با داستان سرایی برآن شدهاند تا ضمن تطهیر و توجیه جنایات غربیها از آنها چهره یک ناجی بسازند که جنایات و فسادشان به رونق کشورها منجر شده است.
به عنوان نمونه بی بی سی در گزارشی با عنوان «پدرم حتی اسم مادرم را نمیدانست؛ کودکان ناخواسته جنگ ویتنام» با داستان سرایی درباره کودکان تایلندی به تطهیر و توجیه جنایات آمریکاییها در ویتنام و تایلند پرداخته است در حالی که در نهایت برآن است تا جنایت غرب در کشورهای دیگر را امری مجاز و مشروع جلوه دهد.
در همین حال بی بی سی در توجیه جنایات آمریکاییها در ویتنام روس هراسی را در پیش میگیرد و مدعی میشود: « در فاصله سالهای ۱۹۶۵ تا ۱۹۷۳، هر سال صدها هزار سرباز آمریکا با هدف مبارزه با رژیم کمونیستی در ویتنام شمالی به این منطقه اعزام میشدند.ایالات متحده در آن زمان در اوج رقابتهای جنگ سرد با شوروی بود اگر یک کشور آسیایی به دامن ایدئولوژی چپگرایانه بیفتد، دیگر کشورها هم دومینووار، یکی بعد از دیگری، کمونیست خواهند شد.»
جالب توجه آنکه رسانههای غربی نه تنها به تطهیر جنایات نظامیان آمریکایی میپردازند بلکه پنهان سازی شکست آمریکا را نیز در دستور کار دارند و فرارشان از ویتنام را نه یک شکست بلکه برگرفته از هزینهها مینامند در عین آنکه همزمان تلاش کردهاند تا توجیهی برای ادامه جنگ افروزی غرب در کشوری همچون اوکراین و حفظ پایگاههای نظامی غرب در سایر کشورها بپردازند چنانکه بی بی سی در ادامه همان گزارش مدعی میشود: «هزینههای جانی و مالی جنگ برای آمریکا به نقطهای رسید که این کشور دیگر توان تامین آن را نداشت. آنها در سال ۱۹۷۳ نیروهایشان را خارج کردند و دو سال بعد، حکومت غیرکمونیستی ویتنام جنوبی با هجوم همهجانبه و اشغال کامل از طرف کمونیستها در شمال روبهرو شد.»
وقاحت و بیشرمی رسانههای غربی در تطهیر جنایات آمریکاییها در ویتنام و تایلند تا بدانجاست که آنها این جنایات را زمینهساز معروفیت معرفی میکنند چنانکه در گزارش بی بی سی چنان عنوان میشود:« حضور آمریکاییها در تایلند موجب شد تا بعد از جنگ، تصور بینالمللی از تایلند بسیار تغییر کند و در نتیجه عده گردشگران از این کشور بهشدت بیشتر شود.شمار بازدیدکنندگان خارجی از تایلند در سال ۱۹۶۰، فقط حدود ۲۰۰ هزار نفر بود. این آمار در سال ۱۹۸۰ به پنج میلیون نفر در سال رسید. حالا، ۵۰ سال بعد از جنگ ویتنام، تایلند هنوز مقصد منحصربهفرد برای گردشگران است».
رسانههای غربی با واژگانی همچون کودکان ناخواسته، کودکان جنگ، زنان محلی صاحب فرزند شده از آمریکاییها، فرزندان دور مانده از پدر، فرزندانی که با دی ان ای پدرانشان را شناختند و.. در حالی به تطهیر و عادی انگاری و مشروعیت بخشی به جنایات آمریکا در ویتنام و تایلند و به تبع آن در سایر کشورها میپردازند که این جنایات چنان وحشتناک است که رسانههای حاکمیتی غرب نیز توان کتمان آن را ندارند چنانکه بی بی سی نیز در نهایت مجبور میشود به نقل موسسه پرل اس باک به گوشه کوچکی از این جنایت اذعان کند:« تا سال ۱۹۶۸، بسیار بیشتر از دو هزار کودک نیمهتایلندی، نیمهآمریکایی به دنیا آمدند.برای آنها حتی یک اصطلاح خاص هم ساخته شد و بعضی اسم این کودکان را «آمریکاسیایی» گذاشتند.بنیاد حمایت از این کودکان گفته که تنها پنج درصد از پدران آمریکایی که به کشورشان بازگشتند، از کودکانشان در تایلند حمایت مالی کردند. حتی کسانی که به تایلند پول میفرستادند، بعد از یک سال این کار را متوقف کردند.»
نگاهی به کارنامه آمریکا در قالب رفتارهای یک جانبه و ناتو گواه این حقیقت هولناک است که این جنایات صرفا معطوف به جنگ ویتنام نبوده است چنانکه ادامه این روند را در جنگهای بوسنی و جنایت علیه زنان سربرنیتسا توسط صربهای تحت حمایت آمریکا و نیز نیروهای به اصطلاح حافظ صلح ناتو، در افغانستان و عراق و... دهها تجاوزگری نظامی آمریکا در اقصی نقاط جهان میتوان مشاهده کرد. رفتاری که مشابه جنایاتی است که گروههای تروریستی ساخته و پرداخته آمریکا همچون داعش در عراق و سوریه رقم زدند که خود سندی بر ماهیت آمریکایی این تروریستهاست.
در طول ۱۰ ماه اخیر نیز در حالی رژیم صهیونیستی در حال نسل کشی و جنایت علیه بشریت در غزه است و گزارشهای متعدد از تجاوز و تعهدی نظامیان این رژیم به بیماران بستری در بیمارستانها، اسرای فلسطینی در بند این رژیم منتشر میشود، آمریکا حمایتی تمام قد از این رژیم دارد و مانع از بازخواست جهانی آن میشود.
با توجه به این حقایق هولناک به صراحت میتوان گفت که آمریکا نه تنها لیاقت ادعای ناجی بودن را ندارد بلکه باید به عنوان جنایتکار و متهم ردیف اول نقض تمامی قوانین بشری و انسان دوستانه مورد بازخواست و مجازات قرار گیرد. جنگ ویتنام و آنچه در باب جنایات آمریکا در تایلند منتشر شده، تنها گوشهای از ماهیت ضد بشری دولتمردان آمریکاست، درس عبرتی برای آنانی است که همچنان در توهم ناجی بودن آمریکا هستند. حضوری که در کنار از دست دادن استقلال سیاسی و نظامی و اقتصادی، زمینه ساز تعهدی و تجاوزگری علیه ساکنان آن سرزمین خواهد شد چنانکه امروز این فاجعه انسانی را در ژاپن میتوان مشاهده کرد بگونهای که روزنامه ماینیچی اخیرا در گزارشی عنوان میکند که بر اساس دادههای پلیس اوکیناوا، از سال ۱۹۷۲ تا سال ۲۰۲۲، ۶ هزار و ۱۶۳ مورد پرونده جنایی مربوط به پرسنل نظامی ایالات متحده به ثبت رسیده که شامل ۱۳۴ مورد تجاوز جنسی و ۲۷ مورد قتل بوده است.
ناجینبودن آمریکا حقیقتی است که امروز بسیاری از کشورها به آن پیبردهاند که رویکرد کشورهای آفریقایی همچون چاد و نیجر به اخراج آمریکا و نیز رویکرد ملتهای غرب اسیا به مقاومت به جای دلبستن به سازشکاری را میتوان نتیجه این حقیقت دانست.
نورنیوز