نورنیوز ـ گروه بینالملل: ادعاهایی که از حوزه هستهای، موشکی -پهپادی، منطقهای اکنون به عرصه انتخابات آمریکا نیز رسیده است. به عنوان نمونه در حوز هستهای مایک ترنر رئیس کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا درباره برنامه هستهای ایران گفت: «با توجه به گزارشها و اخبار، آنچه شاهد آن هستیم این است که ایران میتواند تا پایان سال جاری، دستیابی به سلاح هستهای را اعلام کند.»
در حوزه موشکی و پهپادی نیز اخیرا رویترز به نقل از چند منبع آگاه از جمله 2 افسر اطلاعاتی در اروپا مدعی شد قرار است ایران صدها موشک بالستیک کوتاه برد از نوع "فتح 360" را تحویل روسیه دهد. قبل از این هم کاخ سفید بارها درباره افزایش شراکت امنیتی میان ایران و روسیه هشدار داده بود و مدعی شده بود که ایران در حملات پهپادی روسیه به اوکراین از پهپادهای ایرانی استفاده میکند.
در حوزه منطقهای و متهمسازی ایران به عامل به نتیجه نرسیدن راهکار سیاسی نیز به عنوان نمونه الجزیره انگلیسی به نقل از مقام آمریکایی که نامی از او ارائه نشده در خصوص مذاکرات آتش بس در غزه گفت: همه مذاکره کنندگان میل شدیدی برای «به نتیجه رساندن این موضوع» دارند و تنها مانعی باقی مانده نوعی حمله تلافی جویانه احتمالی از سوی ایران است. وزرای خارجه فرانسه و انگلیس نیز در بیانیهای مشترک بدون اشاره به جنایتهای رژیم صهیونیستی و نقض حاکمیت ایران در انجام اقدام تروریستی و به شهادت رساندن اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس افزودند: ما از ایران و نیروهای وابسته به آن خواستهایم که تهدیدات حمله نظامی علیه اسرائیل را کنار بگذارند. پیش از این نیز آمریکاییها مدعی ارسال تسلیحات از ایران برای یمن شده بودند.
در جدیدترین اتهامزنی ضد ایرانی سرویسهای اطلاعاتی ایالات متحده در بیانیهای بدون ارائه شواهد مدعی شدند که اطمینان دارند ایران مسئول هک ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوریخواه و رئیسجمهور پیشین آمریکا است و گفتند این نفوذ سایبری را بخشی از تلاش گستردهتر تهران برای مداخله در سیاست آمریکا و بهطور بالقوه شکل دادن به نتیجه انتخابات میدانند.این مقامات علاوه بر حمله به کارزار ترامپ ادعا میکنند که ایران تلاش کرده است تا ستاد انتخاباتی کامالا هریس، نامزد حزب دموکرات در انتخابات نوامبر آمریکا را نیز هک کند. افبیآی، دفتر مدیر اطلاعات ملی و امنیت سایبری و آژانس امنیت زیرساخت در بیانیه مشترک خود مدعی شدند: ما شاهد فعالیتهای تهاجمی فزاینده ایران در این دوره از انتخابات بودهایم که بهویژه، عملیاتهای نفوذی که عموم مردم آمریکا را هدف قرار میدهد و عملیات سایبری که کارزارهای انتخابات ریاستجمهوری را هدف میگیرند، در برمیگیرد.
ادعاهایی با یک نقطه مشترک
این ادعاها و اتهام زنیها علیه ایران در حالی صورت میگیرد که در تمام این موارد یک نقطه مشترک مشاهده میشود و آن اینکه آمریکاییها هرگز سند و مدرکی ارائه نکردهاند و صرفا با هوچیگری رسانهای به دنبا القای این ادعاها علیه ایران بودهاند. در حوزه هستهای در طول دو دهه گذشته آژانس بارها و بارها بر صلح آمیز بودن فعالیت هستهای ایران تاکید کرده است حال آنکه آمریکا و شرکای غربی آن بدون ارائه هیچ سندی ادعای رویکرد ایران به بمب هستهای را مطرح میسازند و با این ادعا خواستار فشار بر ایران میشوند. در حوزه پهپادی و موشکی نیز نه آمریکا که حتی اوکراین نیز در حالی مدعی شدهاند که صدها پهپاد ایرانی را هدف قرار دادهاند که تا به امروز حتی یک قطعه از این پهپادهای ادعایی را ارائه نکردهاند و حتی در نشست مقامات ایرانی و اوکراینی ادعاهای لفظی را تکرار و از ارائه مدرک ناتوان بودهاند. در حوزه تحولات منطقه نیز غربیها تاکنون هیچ سندی و مدرکی در باب ادعاهای نظامی علیه ایران ارائه نکردهاند و در باب یمن نیز در حالی مدعی مصادره تسلیحات ایرانی شدهاند که هرگز این تسلیحات به اثبات نرسیده است. در باب ادعاهای انتخاباتی نیز تاکنون هیچ سندی ارائه نشده است چنانکه در واکنش به این ادعا دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل در نیویورک اعلام کرد ایران هیچ هدف و انگیزهای برای دخالت در انتخابات آمریکا ندارد. اگر دولت آمریکا در این ادعا صادق باشد، اسناد خود را در اختیار ما قرار دهد تا پاسخ ما را دریافت کنند.
آمریکا با دروغ پردازی به دنبال چیست؟
حال این سوال مطرح است که امریکاییها از آغاز دور جدید دروغپردازی چند لایه به دنبال چه هستند. نگاهی بر عملکرد آمریکاییها نشان میدهد که این دروغ پردازی و هزیانگویی علیه ایران برای آنها از دو جنبه راهبرد امنیت ملی در سطح کلان و نیز اهداف شخصی در خرد، دارای اهمیت میباشد. در کلان آنکه ساختار حام بر آمریکا ایران را در کنار چین، روسیه و کره شمالی در جمع تهدیدات امنیت ملی معرفی کرده است لذا میتوان گفت که در میان انتخابات آمریکا، ساختار حاکم با ادعاهای ایران هراسانه چند لایه بر آن است تا خط مشی یکسانی را برای دولت اینده امریکا در قبال ایران ایجاد و افکار عمومی را برای توجیه استمرار سیاستهای خصمانه واشنینگتن آماده سازد. یکسانی این مواضع ضد ایرانی از اردوگاه انتخاباتی دموکراتها و جمهوریخواهان نشان میدهد که هیچ تفاوتی میان هریس و ترامپ در قبال ایران وجود ندارد و هر کدام که بر مسند قدرت رسند در چارچوب راهبرد امنیت ملی آمریکا، نگاهی تهدید امیز علیه تهران خواهند داشت حال با ادعای هستهای، توهم دخالت ایران در جنگ اوکراین، دخالت ایران در معادلات منفی غرب آسیا. به عبارتی دیگر این رفتارها نشان میدهد که سیاست آمریکا از دوران بوش پسر تا به امروز هیچ تغییری نداشته و نابودی دستاوردهای هستهای، موشکی و پهپادی و موقعیت منطقهای ایران هدف نهایی آمریکا را تشکیل می دهد و تفاوت صرفا در تاکتیک است و استراتژی یکسان است.
در همین حال آمریکاییها با جوسازی چند لایه ضد ایرانی برآنند تا در حوزه هستهای پنهانکاری و نوسازی نسل جدید تسلیحات هستهای خود و رژیم صهیونیستی را توجیه نمایند در باب موشکی و پهپادی نیز برآنند تا استمرار حمایتهای تسلیحاتی از اوکراین و حتی مجوز استفاده از این تسلیحات در خاک روسیه را اجرایی سازند و در عرصه منطقهای نیز رفتارشان بهانهجویی برای مشارکت در نسل کشی غزه توسط رژیم صهیونیستی است. به عبارتی دیگر میتوان گفت که آمریکاییها با سه ادعای دروغین برآنند تا رفتارهای بحران ساز جهانی خویش را توجیه نمایند. اما در باب ادعای دروغین دخالت ایران در انتخابات آمریکا در کنار اجرای راهبرد امنیت ملی آمریکا، اهدافی شخصی از سوی سیاستمداران آمریکایی دنبال میشود و آن فریب افکار عمومی آمریکا از عملکردهای انتخاباتی جمهوریخواه و دموکرات است. شواهد نشان میدهد که هر دو حزب و شخص ترامپ و هریس دارای ابهامات مالی انتخاباتی میباشند و برانند تا از شفافسازی عملکردهای مالی خود و حزبشان جلوگیری نمایند.
در همین حال رفتار شناسی انتخابات آمریکا حکایت از رویکرد طرفین به تقلب انتخاباتی دارد که در شرایط معمولی توان اجرای آن با دشواریهایی همراه است. اکنون این سناریو مطرح است که جمهوریخواهان و دموکراتها با ادعای نفوذ اطلاعاتی ایران در انتخابات برآنند تا ترازها و عملکردهای مالی و انتخاباتی خود را از دسترس افکار عمومی آمریکا پنهان سازند و در زمان برگزاری انتخابات نیز با پنهانکاری به اصطلاح حفاظتی تخلفات و تقلب انتخاباتیشان را پنهان نمایند. در اصل میتوان گفت که دخالت و اعمال نفوذ در انتخابات آمریکا نه از سوی ایران بلکه رسما از سوی دموکراتها و جمهوریخواهان در جریان است که هدف آن نیز مهندسی انتخابات به نفع خویش و فریب افکار عمومی از تخلفات و تقلبهای انتخاباتی آنها میباشد. آنها مدعیانی هستند که با ادعاهای واهی علیه سایر کشورها از جمله ایران به دنبال تبرئه خود از اتهام تخلفات انتخاباتی هستند.
نورنیوز