نورنیوز ـ گروه سیاسی: نمایندگان مجلس شورای اسلامی که صبح شنبه - ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ خط مشی و اصول کلی دولت چهاردهم را بررسی کرده بودند، در جلسه نوبت صبح امروز یکشنبه-۲۸ مرداد ۱۴۰۳ به بررسی صلاحیت محمدرضا ظفرقندی، وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پرداختند.
کمیسیون بهداشت مجلس با صلاحیت ظفرقندی موافقت کرد
سلمان اسحاقی در جلسه علنی عصر امروز (یکشنبه ۲۸ مرداد ماه) گزارش کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجلس شورای اسلامی درباره برنامهها و صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را قرائت کرد.
نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی پس از بررسی سابق و برنامههای محمدرضا ظفرقندی وی را فردی مناسب برای تصدی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دانستند.
موافقت کمیسیون آموزش مجلس با صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت
احسان عظیمیراد در جلسه علنی عصر امروز (یکشنبه ۲۸ مرداد ماه) گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی درباره برنامهها و صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را قرائت کرد.
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اعضای کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی پس از بررسی سابق و برنامههای محمدرضا ظفرقندی، وی را فردی حائز شرایط لازم برای تصدی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دانستند.
عباسپور: آقای ظفرقندی به جای اینکه به دنبال طبابت باشد، بیانیه صادر کرده است
روح الله عباسپور به عنوان نخستین مخالف وزیر پیشنهادی بهداشت اظهار داشت: ما چالشهای اساسی در حوزه بهداشت و درمان و آموزش پزشکی داریم؛ تا جایی که اقدامات گذشته سبب شده تا امروز مسائل بهداشتی و درمانی کشور، مسائل امنیتی را ایجاد کند.
وی یکی از دلایل مخالفت خود با وزیر پیشنهادی بهداشت را نقد وی به افزایش ظرفیت پزشکی دانست و اظهار داشت: رئیس جمهور پرهیز از تعارض منافع در حوزه پزشکی را مورد تایید قرار دادهاند در حالی که آقای ظفرقندی در طول مدت فعالیت خود در سالهای گذشته مطب داشته است.
عباسپور افزایش تعرفههای پزشکی را یکی دیگر از دلایل مخالفت خود بیان کرد و گفت: این افزایش سبب مهاجرت پزشکان به بخش خصوصی میشود که با برنامههای دولت پزشکیان همخوانی ندارد.
این نماینده مجلس به رویکرد سیاسی وزیر پیشنهادی بهداشت اشاره کرد و افزود: آقای ظفرقندی به جای اینکه به دنبال طبابت باشد، قلم به دست بوده و بیانیه صادر کرده است.
شریعتی: مقام وزارت بهداشت مقام حاکمیتی در جمهوری اسلامی است
مالک شریعتی نماینده مردم تهران در مجلس نیز دلایل سیاسی را علت مخالفت خود با وزیر پیشنهادی بهداشت عنوان کرد و گفت: فتنه ۸۸ سبب شد تا مشارکت ۸۵ درصدی مردم ضایع شود و حتی سبب اعمال تحریمها شد.
وی افزود: او میخواهد از مجلسی رای اعتماد بگیرد که چندی پیش درباره انتخابات آن گفته بود این انتخابات مهندسی شده است.
شریعتی ادامه داد: مقام وزارت بهداشت مقام حاکمیتی در جمهوری اسلامی است.
سنگدوینی: حوزه سلامتی را نباید سیاسی کنیم
سنگدوینی در موافقت با برنامههای ظفرقندی گفت: این فرصت را غنیمت بشمارید، آیا واقعاً عزیزانی که در کابینه به عنوان وزیر پیشنهادی معرفی شدنداز مراجع امنیتی تایید صلاحیت نگرفتند؟ آیا از وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه اینها را نخواستند و با اینها صحبت نکردند؟ تاییدیه مگر نگرفتند؟
این نماینده موافق گفت: ظفرقندی حتماً میآید و حال حاضر خودش را برای نمایندگان مجلس توضیح میدهد، حال حاضر افراد مهم است. جامعه پزشکی و نخبگان ایشان را تایید کرده است. آقای دکتر مرندی خانم دکتر وحیده دستجردی و آقای دکتر هاشمی ایشان را تایید کردند.
سنگدوینی گفت: نارضایتی در بین مردم و جامعه پزشکی از شرایطی که الان در جامعه وجود دارد باید اصلاح شود. دکتر ظفرقندی وقتی به کمیسیون ما آمد اعلام کرد برای این موضوع آمدهام که اصلاح کنم.
بیگدلی: ظفرقندی از تجربیات گران بهایی برخوردار است
بیگدلی در موافقت با برنامههای وزیر پیشنهادی بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: دکتر ظفرقندی میدانند چگونه دانشجو تربیت کنند. بالای ۴۰۰ دانشجوی متخصص را برای ما تربیت کردند. یعنی نگذاشتند ارز از این مملکت خارج شود. در همین استانبول فقط ما بالای ۲۵ هزار دانشجو داریم که در آنجا تحصیل میکنند که هر دانشجو ۲ میلیارد هزینه آن است و ایشان نگذاشتند میلیاردها پول از مملکت به خارج رود.
پاکمهر: سکان اداره وزارت بهداشت را باید فردی غیر سیاسی دست بگیرد
پاکمهر در مخالفت با وزیر بهداشت، درمان و علوم پزشکی گفت: سکان اداره وزارت بهداشت را باید فردی غیر سیاسی دست بگیرد.
رضازاده: ۷ وزیر قبلی بهداشت از ظفرقندی حمایت کردند
بابک رضازاده در جریان بررسی برنامههای محمدرضا ظفرقندی وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان به عنوان موافق اظهار کرد: هفت وزیر قبلی بهداشت و درمان از او حمایت کردند که این نشاندهنده سابقه علمی و مدیریتی ایشان است. این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: آقای ظفرقندی با خارج شدن دکترها و پرستارها و نوابغ از کشور مخالف است که نباید اجازه این اتفاق را بدهیم، باید ریشه این موضوع را درمان کرد نه اینکه دانشجوی زیاد تولید کنیم.
مردم جز رنج بیماری نباید رنج دیگری را تحمل کنند
وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: آمادهام با تمام توان، ظرفیت و تجربه و حمایت گسترده جامعه سلامت کشور تلاش کنم تا مردم به جز رنج بیماری رنج دیگری را تحمل نکنند و این جمله عصاره همه برنامههای حوزه سلامت است.
وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: امروز آمادهام با تمام توان، ظرفیت و تجربه و حمایت گسترده جامعه سلامت کشور تلاش کنم تا مردم به جز رنج بیماری رنج دیگری را تحمل نکنند و این جمله عصاره همه برنامههای حوزه سلامت و محصول نهایی سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری و برنامههای سلامت این است که مردم به جز رنج بیماری رنج دیگری را تحمل نکنند.
ظفرقندی گفت: لازم میدانم از تمام کارکنان حوزه سلامت از دور افتادهترین شهرها و روستاها تا بیمارستانها که مشغول خدمت به مردم هستند، تشکر و تعظیم کنم.
وی خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت از یک طرف نماینده ۶۷ دانشگاه و دانشگاه علوم پزشکی، ۲۵۰ هزار نفر دانش آموخته علوم پزشکی، ۲۳۰ هزار نفر گروه پرستاری، ۲۵۰ هزار دانشجوی علوم پزشکی، ۲۵۰ هزار سایر کارکنان حوزه سلامت و از طرفی دیگر خدمتگزار ۸۷ میلیون ایرانی دریافت کننده خدمات سلامت در نقاط مختلف کشور است،
وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: به عنوان یک پزشک یاد گرفتم که حامی مردم باشم؛ مردمی که با وجود تمامی پیشرفتهای به دست آمده در حوزه سلامت همچنان در برخی از نقاط کشور با کمبودها و محدودیتهای جدی مواجه هستند و ۴۰ سال است که بین همکارانم زندگی میکنم و با کادر درمان و بهداشت در ارتباط هستم.
۷۰ درصد سلامت مردم تحت تاثیر عوامل اجتماعی موثر بر سلامت است
وی، چالش اول را تولیت نظام سلامت دانست و گفت: تولیت بر عهده وزارت بهداشت است اما تحقق آن بدون در اختیار داشتن ابزارهای لازم ممکن نیست. ۷۰ درصد سلامت مردم تحت تاثیر عوامل اجتماعی موثر بر سلامت است که مدیریت آن خارج از حوزه بهداشت است.
به گفته ظفرقندی، بیشترین عمر از دست رفته مردم ایران مربوط به تروما، حوادث و سوانح است که بخش عمده آن مربوط به جادهها و خودروهاست.
وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: چالش دوم که در چند سال اخیر نمایان شد، بحران نیروی انسانی است؛ مسائلی چون مهاجرت، خروج از چرخه خدمت، تغییر شکل و عدم اقبال به ادامه تحصیل بخصوص در دوره های دستیاری از سنجه های این چالش هستند. موضوع مهاجرت همین امروز در بخش پرستاری و پزشکی به صورت معضل جدی خود را نشان داده است؛ می توانیم این معاجرت را کم و در نهایتا معکوس کنیم.
ظفرقندی چالش سوم حوزه سلامت را بحران دارو و تجهیزات پزشکی دانست و افزود: هر یک از مراحل تامین، توزیع و دسترسی و قیمت دارو با مشکلات متعدد روبروست که برای حل آنها راهکارهای فوری و تصمیمات جدی لازم است.
وی اضافه کرد: در همین دو روز گذشته خدمت دکتر عارف رسیدم و از ایشان خواستم به صورت فوری بتوانیم ۳۰۰ قلم کمبود دارو را با یک تزریق منابع فوری جبران کنیم، پذیرفتن این مسئولیت در شرایط فعلی کشور تفاوتی زیادی با حضور در جنگ تحمیلی ندارد زیرا تلاش و خدمت به مردم مهم است برای حفظ کشور از هر گزند و آسیبی متعهد هستم.
وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: چالش چهارم فرسودگی و کمبود زیرساختها در بخشهای مختلف است. فرسودگی امکانات بستری و کمبود امکانات سرپایی دولتی از یک سو و فرسودگی تجهیزات با فناوری پیشرفته (مانند امآرآی- سی تی اسکن- آنژیوگرافی) و عدم توازن تعرفه با هزینههای نوسازی از سوی دیگر، باعث افت کیفیت و کمیت ارائه خدمات درمانی در بخش دولتی است.
ظفرقندی اظهار داشت: علاوه بر چالشهای فوق، موضوعات جدید دیگری هم در زمان حاضر پا به عرصه گذاشته اند که بدون توجه به آنها نمی توان برنامه مناسبی برای حل مشکلات تدوین کرد. تغییر نسلی که در مدیریت نیروی انسانی نقش بسیار پر رنگی دارد، فناوری اطلاعات که اساس هر تغییر و تحولی در نظام سلامت امروز است و هوش مصنوعی که میرود تا در تمام شئون زندگی بشری نقش جدی ایفا کند از جمله این موارد است.
نورنیوز