نورنیوز-گروه سیاسی: در جلسه علنی روز یکشنبه (۲۸ مردادماه)، مجلس شورای اسلامی، بررسی صلاحیت و برنامههای حجت الاسلام اسماعیل خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات در دستور کار قرار گرفت.
سرویسهای اطلاعاتی۵۳ کشور، میز ایران دارند؛ شکست غالب برنامههای دشمنان در دوره اخیر
وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: وزارت اطلاعات در دوره اخیر با مجموعهای از عملیات ضد تروریستی و ضد اطلاعاتی غالب برنامههای دشمنان را با شکست مواجه کرده است.
حجت الاسلام والمسلمین سید اسماعیل خطیب در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس در دفاع از برنامه های خود گفت: امید است نمایندگان محترم بر اساس وظیفه قانونی خود حمایت همه جانبه را از دولت داشته باشند، در مسیر خط پر افتخار علوی و ولایی امروز در نقطه ای ایستاده ایم که امنیت و اقتدار کشور مورد توجه اندیشمندان و سیاستمداران جهان و مورد اعتراف دوست و دشمن است.
او ادامه داد: از یک سو در منطقه ای قرار داریم که با جنگ ها و تنش های متعدد مواجهیم از جمله خلق درنده ترین مصداق تروریسم تکفیری تحت عنوان داعش و از سوی دیگر رونمایی از تروریسم دولتی با گسیختن افسار وحشی ترین باند نژادپرست صهیونیست و تولید بی سابقه ترین قتلگاه زنان و کودکان و سالخوردگان در منظر و مرآی جهانیان مواجه است.
خطیب خاطر نشان کرد: رویارویی دشمن با نظام اسلامی از ابتدای انقلاب تا امروز همواره وجود داشته و امروز دشمن جنگ ترکیبی را با ابزار جنگ شناختی در دستور کار خود قرار داده است، دشمن با طراحی اقدامات، تضعیف ساخت درونی را هدف گرفته است.
او افزود: امروز سرویس های اطلاعاتی ۵۳ کشور، میز ایران دارند و بسیاری از پروژه های ضد امنیتی با مشارکت بازیگران مختلف و تقسیم کار صورت می پذیرد.
وزیر پیشنهادی اطلاعات ادامه داد: با این همه، جمهوری اسلامی ایران با لطف خدا و تدابیر رهبر انقلاب و حضور مردم و مجاهدت سربازان گمنام امام زمان (عج) در مسیر پیشرفت برای امنیت در حرکت است، دستگاه های امنیتی و نیروهای مسلح کشور توانسته اند قدرتمندانه بر توطئه ها قائق آیند و امنیت و یکپاچگی را تأمین کنند.
اولویت اقدامات پیشگیرانه و پیشدستانه به جای اقدامات تدافعی است
وزیر پیشنهادی اطلاعات ادامه داد: محیط امنیت ملی اکنون دستخوش تغییرات شگرفی شده که مواجهه با آن مستلزم نگاه و اتخاذ رویکردی تحولی عالمه و تخصصی است که وزارت اطلاعات عملا این بازخوانی را پیشه کرده است و رهیافتهای جدیدی را اجرا کرده است.
او افزود: اولویت اقدامات پیشگیرانه و پیشدستانه به جای اقدامات تدافعی و پسینی تثبیت و تقویت موازین دینی، قانونی و اخلاقی در تعیین صلاحیت ها و همه فعالیتهای اطلاعاتی تقدم رویکرد صیانتی نسبت به همه آحاد جامعه بر رویکرد برخوردهای امنیتی، توسعه اطلاعات مردمی و مردمپایه کردن اطلاعات ، بهرهبرداری حداکثری از فناوریهای نوین ، تمرکز ویژه بر جنگ شناختی و نبرد روایتها، مبارزه با کنشگران و کنشهای ضدامنیتی، تقویت جریان مقاومت و سرویسهای اطلاعاتی همسو از جمله این رهیافتها به شمار میرود.
وزیر پیشنهادی اطلاعات ادامه داد: وزارت اطلاعات به عنوان دستگاه مادراطلاعاتی کشور در برابر صف آرایی همه جانبه دشمن در قالب یک قرارگاه اطلاعاتی توانسته با همافزایی با جامعه اطلاعاتی و امنیتی گامهای بلندی در جهت خنثیسازی اقدامات دشمنان بردارد.
همه توان خود را برای تعالی امنیت کشور به کار خواهم بست
او ادامه داد: در صورت استمرار توفیق خدمت، در پیشگاه خداوند، رهبری انقلاب و مردم ایران همه توان خود را برای ارتقا و تعالی امنیت کشور به کار خواهم بست تا به مدد حضرت حجت بن الحسن (عج) پیشران مؤثری در اعتلای آرمان های جبهه انقلاب اسلامی و توسعه و پیشرفت کشور عزیزمان ایران باشم.
وزیر پیشنهادی اطلاعات افزود: تلاش در جهت خنثیسازی تحریمها و جنگ اقتصادی دشمن، مبارزه با مفاسد کلان اقتصادی و پشتیبانی از حکمرانی اقتصادی کشور بخشی از اقدامات تشکیلات اطلاعاتی در جهت ارتقای امنیت اقتصادی و کارایی حکمرانی ملی بوده است.
خطیب ادامه داد: جلب یاری مردم در کشف توطئههای دشمن و توفیق وزارت در به ثمر رسیدن برخی از موارد حساس اخیر با مساعدت مردمی نمونههای روشنی از این رویکرد است و جز با اتکا به ظرفیت مردم نمیتوان بر این حجم از تهدیدات فائق آمد.
او خاطر نشان کرد: تعامل و تبادل اطلاعات با سرویسهای اطلاعاتی و حمایت از دیپلماسی کشور با استفاده از ظرفیت دیپلماسی پنهان و امنیتی، تقویت شده و نقش آفرینی موثرتری در آن داشته که دوره جدید نیز با جدیت بر پویایی آن خواهیم افزود.
نقش اطلاعات را متناسب با اقتضاعات امروز جهان بازتعریف کردیم
او افزود: در هر سه حوزه تولید شناخت، صیانت و سالم سازی و ارتقای کیفیت حکمرانی براساس بازتعریف نقش اطلاعات متناسب با اقتضاعات عصر کنونی صورتبندی و اجرایی شده است.
خطیب گفت: در حوزه توجیه و آگاه سازی هم برای نخبگان و هم برای عموم جامعه، با تولید محصولات متنوع و کیفی مطلوب، برگزاری جلسات و همایشهای مختلف با جامعه هدف، موجب صیانت از جمع کثیری گردیده است.
او یادآور شد: توسعه و تقویت حراستها از رهگذر تغییر فرآیندها و روشها، هوشمندسازی مدیریت، توانمندسازی منابع انسانی و حاکمیت نگاه حرفهای بر آنها و تعامل سازنده آنها با دستگاههای مختلف در این حوزه نیازمند به عنایت هر چه بیشتر مجلس شورای اسلامی دارد که در همینجا بر این تقاضا تاکید میگردد.
تقویت وفاق ملی و انسجام داخلی سرلوحه برنامههای وزارت اطلاعات در دولت جدید خواهد بود
وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: اهتمام به شناسایی و بهرهبرداری از فناوری های نوظهور از قبیل هوش مصنوعی و علوم شناختی در متن فعالیتهای تحولات چشمگیری را در حوزه جمع آوری و تحلیل اطلاعات رقم زده و نیل به اهداف بزرگ را دسترسپذیر کرده است.
او گفت: سرمایه گذاری در این حوزه و بهرهبرداری از نیروی انسانی نخبه در آینده با استمرار ادامه خواهد یافت، نگاه همدلانه و دلسوزانه تشکیلات اطلاعاتی به افراد همواره مبنای مهم در مسیر حرکت اطلاعاتی بوده است.
وزیر پیشنهادی اطلاعات افزود: اگر دستگاه اطلاعاتی در مقابل دشمنان و خائنین به ملت با سرسختی و مقتدرانه ایستادگی میکند، با خطای فریبخوردگان و ناآگاهان صبورانه و حمایتگرانه برخورد میکند.
خطیب گفت: تعداد قابل توجهی از افراد به جای دستگیری و احضار صرفا مورد تذکر قرار گرفتند، یا در جلسات گفتوگو و توجیه دلسوزانه اقناع و راهنمایی شدند.
او اضافه کرد: یکی از وجوهی که کمتر عیان است اهتمام و تمرکز وزارت اطلاعات بر حوزه پژوهشی است، که تشکیلات اطلاعاتی با برخورداری از دانشگاه و پژوهشکده و اندیشکده و موسسات کارنامه درخشانی در انجام پروژههای تحقیقاتی و عالمانه دارد.
او اظهار داشت: بر مبنای منویات ریاست محترم جمهوری تقویت وفاق ملی و انسجام داخلی سرلوحه برنامههای وزارت اطلاعات در دولت جدید خواهد بود، امنیت پایدار، افزایش سرمایه اجتماعی، قدرت ملی، پیشرفت کشور در گرو نگاه همدلانه اضلاع مختلف سیاسی و اجتماعی و کاهش همه شکافهاست.
وزیر پیشنهادی اطلاعات ادامه داد: تشکیلات اطلاعاتی متأثر از رویکرد خردمندانه دولت همه ظرفیتهای خود را در مسیر تقویت و بالندگی جبهه انقلاب به کار خواهد بست.
نمایندگان موافق وزیر پیشنهادی اطلاعات چه گفتند؟
نمایندگان موافق وزیر پیشنهادی اطلاعات کارآمدی، مبارزه با فساد، نفوذ و آسیبهای اجتماعی را از جمله دلایل تایید او برای سکانداری این وزارتخانه عنوان کردند.
موافقان وزیر پیشنهادی اطلاعات کارآمدی، مبارزه با فساد، نفوذ و آسیبهای اجتماعی را از جمله دلایل تایید او عنوان کردند.
خطیب شخصیت فراجناحی است/او قادر به وفاق ملی در چهارچوب سیاستهای رهبری است
نماینده مردم بستک و بندرلنگه در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: در این زمان حساس از شرایط کشور و مقابله با استکبار جهانی، از وزیری دفاع می کنیم که از کف سیستم اطلاعاتی کار خود را آغاز کرده و در سطوح مدیریتی هم فعال بوده است.
احمد جباری افزود: حجت الاسلام خطیب در دولت قبل هم وزیر اطلاعات بوده و از آنجا که با ملاک های مدنظر رهبر معظم انقلاب همسو هستند، در دولت چهاردهم هم برای این وزارتخانه بار دیگر پیشنهاد شده است.
او اضافه کرد: باورمندی به اصول ارزشهای انقلاب اسلامی، تاکید به اجرای قانون اساسی و وفاداری به امامین انقلاب از جمله دلایل پیشنهاد دوباره وی برای وزارت اطلاعات است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خطیب از جانبازان دفاع مقدس است، تصریح کرد: همچنین برادر ایشان از شهدای دفاع مقدس بودند حجت الاسلام خطیب در دوران مدیریتی خود وظیفه سازمان حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه را هم بر عهده داشت.
جباری با بیان اینکه حجت الاسلام خطیب شخصیت فراجناحی بوده و به هیچ حزبی وابستگی ندارد، یادآور شد: همچنین همه جناح های سیاسی از اصولگرا و اصلاح طلب گرفته تا سایر جناح های سیاسی از عملکرد و برنامه های ایشان دفاع کرده اند.
او خاطرنشان کرد: وزیر پیشنهادی اطلاعات با نگاه مثبت همیشه به دنبال رشد اقوام بوده و قادر به وفاق ملی در چهارچوب سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب است.
نماینده مخالف وزیر پیشنهادی اطلاعات چه گفت؟
در این نشست مجتبی زارعی نماینده مردم تهران به عنوان تنها مخالف صلاحیت و برنامههای او به تشریح دیدگاههای خود پرداخت.
پزشکیان بر ساخت جامعه مدنی علوی تاکید دارد
مجتبی زارعی نماینده مردم تهران در مجلس در مخالفت با برنامه های وزیر پیشنهادی اطلاعات با بیان اینکه «من به وزیر پیشنهادی اطلاعات رای منفی میدهم اما رای من نمادین است»، عنوان کرد: من اینجا نمیخواهم درباره عظمت دستگاه اطلاعاتی صحبت کنم اما امروز یک جهاد تبیین دارم؛ ضمناً هیچ یک از نمایندگان را دعوت به رای ندادن به آقای خطیب نمیکنم.
زارعی با اشاره به انتقادات به تشکیل کابینه دولت چهاردهم گفت: از مسعود پزشکیان به عنوان رئیس جمهور صادق تشکر میکنم. پزشکیان شعار دموکراسی و سکولار سر نداد؛ رئیس جمهور اصلاح طلب و صادق ما به اصلاح طلبان تشکیلاتی بدهکار نیست بلکه به امیرالمومنین (ع) بدهکار است؛ نه در شعار و نه در سبد رای به اصلاح طلبان تشکیلاتی بدهکار نیست.
او اضافه کرد: دکتر پزشکیان گفته من اصولگرا هستم اصولی که به حق و عدل ختم میشود؛ او نه برای ساخت جامعه مدنی، به جامعه مدنی غربی بلکه به جامعه مدنی علوی ارجاع کرده است.
نماینده مردم تهران با بیان اینکه با توزیع رانت نمیشود جامعه علوی درست کرد، اضافه کرد: رئیس جمهور به حق و عدل ارجاع داده است؛ مقام و جناح در تفکر آقای پزشکیان اثر نداشته است. درود بر پزشکیان که دکتر محمدرضا عارف را به عنوان معاون اول رئیس جمهوری معرفی کرد؛
زارعی همچنین با اشاره به برخی انتصابات رئیس جمهور گفت: رئیس جمهور اول به خودش خدمت کرده که به رادیکالها پست نداد و ثانیاً به ایران خدمت کرده است.
این نماینده مجلس با طرح این پرسش که آیا دستگاه اطلاعاتی شکست نداشته؟ عنوان کرد: داشته اما پیروزیهای دستگاه اطلاعاتی بر ناکامیها و شکستهای آن غلبه دارد.
زارعی عنوان کرد: امام خامنهای ۱۲ معیار برای کابینه دادند و سیاست اقدام این ۱۲ معیار را نیز اعلام کردند؛ ایشان فرمودند که مجلس با دولت همکاری کند و دولت حساسیتهای مجلس را در نظر بگیرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به حضور یکی از وزرای پیشنهادی در جلسات کمیسیونهای تخصصی گفت: فردی که هنوز بعد از ۱۵ سال با وجود درخواستهای متوازن شما در کمیسیون از یک اشتباه و خلاف تاریخی خود یک عذرخواهی ساده نمیکند و خیال میکند که به رئیس جمهور محترم و صادق ما لطف کرده که داخل کابینه شده است، او فردا به آقای رئیس جمهور نیز در روز واقعه گوش نخواهد کرد. ما در حال صحبت کردن به نفع آقای پزشکیان هستیم چرا که دولت او دولت کار، دولت وحدت و همبستگی ملی است؛ بیاییم به آقای پزشکیان با اجرای قانون کمک کنیم.
کمیسیون امور داخلی کشور با برنامه های وزیر پیشنهادی اطلاعات موافقت کرد
کمیسیون امور داخلی کشور با برنامه های سید اسماعیل خطیب، وزیر پیشنهادی اطلاعات موافقت کرد.
در این نشست گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد صلاحیت سید اسماعیل خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات در صحن علنی مجلس قرائت شد و این کمیسیون با برنامه های وزیر پیشنهادی موافقت کرد.
در این گزارش آمده است : ایشان از نظر کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها صلاحیت تصدی وزرات اطلاعات را دارد، حجت الاسلام خطیب از سال ۱۳۶۴ وارد وزارت اطلاعات شده است
بر اساس این گزارش، خطیب از سال ۱۳۹۱ مسئول حفاظت اطلاعات قوه قضائیه و از سال ۱۴۰۰ در دولت سیزدهم وزیر اطلاعات شد.
در این گزارش آمده است: سید اسماعیل خطیب در جلسات کمیسیون شوراهای مجلس حاضر شد و برنامه خود را مقابله جدی با گلوگاه های شریان اصلی فساد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و همچنین همکاری با دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی کشور، همکاری لازم برای قانونمند شدن حضور اتباع خارجی و مقابله هوشمند با جریان نفوذ اعلام کرد
این گزارش می افزاید: برنامه وزیر پیشنهادی اطلاعات مبتنی بر ادامه مسیر تحولی در ساختار مدیریت اطلاعاتی برای بسیج همه توانایی ها و ظرفیت های آشکار و نهفته در کادر و نیروهای وزارت اطلاعات اعلام شده است
بر اساس این گزارش، کمیسیون شوراها با توجه به تحصیلات حوزوی حجت الاسلام خطیب و به کارگیری مدیران صالح و شیوه حکمرانی انقلابی و مرزبندی با دشمن و مردمگرایی وی، وزیر پیشنهادی اطلاعات را به طور کامل واجد شایستگی های لازم می داند.
این گزارش می افزاید: جمع بندی کمیسیون شوراهای مجلس در خصوص تطابق برنامه های وزیر پیشنهادی اطلاعات با اسناد بالادستی این بود که حجت الاسلام خطیب فردی شایسته توانمند و مطلوب برای تصدی وزرات اطلاعات تشخیص داده می شود.
کمیسیون امنیت ملی مجلس برنامههای وزیر پیشنهادی اطلاعات را تایید کرد
کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی برنامهها و اهداف وزیر پیشنهادی اطلاعات را تایید کرد.
ابراهیم رضایی در قرائت گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: در جلسات کمسیون امنیت ملی، وزیر پیشنهادی اطلاعات سوابق کاری، طرحها، برنامهها و راهکارهای خود را برای این وزارتخانه ارائه کرد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: آقای خطیب در دولت سیزدهم وزیر اطلاعات بوده و حائز صلاحیتهای قانونی تصدی این پست شناخته شده و استعلامات مربوطه در آن مقطع احراز شده است. وی در سال ۱۳۵۴ وارد حوزه علمیه قم شده و در سال ۱۳۵۹ با آغاز جنگ تحمیلی به اطلاعات عملیات سپاه جنوب کشور و تحت فرماندهی سردار شهید حسن باقری وارد شده و سال ۱۳۶۰ با مجروحیت شدید در جبهه و کسب افتخار جانبازی، مجددا به انجام امور تبلیغی پرداخت.
او ادامه داد: وی در سال ۱۳۶۴ وارد وزارت اطلاعات شد. سال ۱۳۸۹ در دفتر مقام معظم رهبری از سال ۱۳۹۱ در حفاظت اطلاعات قوه قضائیه و از سال ۱۳۹۸ نیز در آستان قدس رضوی حضور و مسئولیت داشته است.
رضایی درباره برنامه های ارائه شده از سوی وزیر پیشنهادی اظهار داشت: برنامههای حجت الاسلام خطیب عموما با نیازهای اطلاعاتی فعلی کشور مطابقت دارد. چهارچوب های مطرح شده کلان از طرف رهبر معظم انقلاب، شرایط خاص جهانی و داخلی، تمهیدات، فرصتها، منافع ملی، ارزشهای انقلابی و دینی مورد توجه وی است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: تمرکز عمده پیرامون تقویت ساختار و افزایش نیروی انسانی کارآمد، جوان گرایی، رسیدگی به وضعیت معیشتی کارکنان، تقویت حوزه فنی، استفاده از شیوههای جدید، کمک به محور مقاومت، مقابله با نفوذ دشمنان و تقویت جایگاه ملی و جهانی تشکیلات اطلاعاتی از اهم موضوعات مورد تأکید حجت الاسلام خطیب بوده است.
رضایی تاکید کرد: برنامه های وزیر پیشنهادی برگرفته از اسناد بالادستی مشتمل بر قانون اساسی، سیاستهای کلان تبیین شده رهبر معظم انقلاب، قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی، برنامه هفتم توسعه و بیانیه گام دوم انقلاب است.
او اضافه کرد: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی پس از بررسی سوابق و برنامههای وزیر پیشنهادی و استماع پاسخهای وی به سوالات اعضای کمیسیون، حجت الاسلام و المسلمین سیداسماعیلی واعظی با شهرت خطیب را واجد صلاحیت برای تصدی وزارت اطلاعات میداند. این کمیسیون ضمن بررسی برنامهها و رویکرد وزیر پیشنهادی بر حمایت و همراهی برای کمک به وی در پیشبرد برنامه های اطلاعاتی، در مرحله حساس فعلی تأکید دارد.
این نماینده مجلس ادامه داد: در چهارچوب وظایف نمایندگی به ویژه در حوزه تخصصی به عنوان کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی عملکرد دستگاه اطلاعاتی را در حوزه های مختلف وزارتی از نزدیک مورد نظارت قرار داده و تلاش خواهد کرد با استفاده از ابزارهای نظارتی از جمله سؤال و تذکر، وزیر اطلاعات را نسبت به عملکرد خود پاسخگو کند. همچنین کمیسیون به وزیر پیشنهادی اطلاعات، ضرورت انتصاب معاونان و مدیران انقلابی، ولایی، توانمند و شجاع، تغییر رویکردها، تربیت نیروی انسانی کارآمد، جوان گرایی، توجه ویژه به حفظ کرامت افراد در بررسی صلاحیت ها، آینده پژوهی در برنامه ها و شناخت تهدیدات و فرصت ها و لزوم پاسخگویی به مجلس و کمیسیون را یادآوری و مورد تأکید مجدد قرار داد و آمادگی خود را برای کمک به تصویب قوانین مرتبط اعلام کرد.
رضایی خاطرنشان کرد: اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با استماع و ارزیابی مجموعه برنامه ها و سیاست ها و بررسی سابقه عملکردی و مسئولیتی و سطوح علمی، با اکثریت آرا، حجت الاسلام و المسلمین خطیب را واجد شرایط تصدی وزارت اطلاعات دانسته و از نمایندگان تقاضای رأی اعتماد به وی را دارد.
نورنیوز