نورنیوز-گروه اقتصادی: عباس علی آبادی امروز در همایش روز ملی صنعت و معدن که در سالن اجلاس سران برگزار شد، افزود: باید تخصیص ارز تنها به خودروهای لوکس و گرانقیمت اختصاص نیابد بلکه نیاز است تا خودروهای ارزان قیمت وارد شود و خودروهایی وارد شود که مشابه آن در داخل تولید می شود تا باعث ایجاد رقابت های سازنده با خودروهای داخلی شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود : خودروسازان باید انتقاد سازنده را بپذیرند و انتقاد پذیر باشند در غیر این صورت در همین جا متوقف خواهند شد.
او با اشاره به گزاره های موثر تاثیر گذار در حوزه صنعت، معدن و تجارت بیان داشت: یکی از این گزاره ها کیفیت و کمیت است و برای اینکه به این هدف مهم دست یابیم باید تولید را جذاب کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: گزاره بعدی توسعه و گسترش قدرت طراحی است. وقتی من به صنایع مختلف مراجعه می کنم صنایع مختلف می گویند تولید ما به ۱۰۰ درصد رسیده و خیلی پیشرفت کرده ایم و همه چیز را خودمان تولید می کنیم ولی سوال این است که آیا این درست است؟
او بیان داشت: من فکر می کنم اگر ما ۸۰ درصد ماشین را بسازیم ولی موتور آن را نسازیم و حتی اگر موتور خودرو را بسازیم اما آن را طراحی نکرده باشیم کار ما کامل نیست. لذا در این دوره تلاش کرده ایم تا ریل گذاری را طوری انجام دهیم که با ارتقا سطح فناوری کشور به سطوح عالی و همترازی با دنیا برسیم و از طریق تحقیق و توسعه ظرفیت های علمی کشور به سمت یک صنعت دانش بنیان حرکت کنیم.
علی آبادی افزود: بنابراین اگر موفق شدیم در نتیجه کیفیت و ارزش افزوده بالاتر به دست می آید و آن موقع است که گلوگاه های آزار دهنده در تولید از بین می رود و بازارهای جهانی به روی ما باز می شود و نخبگان ما فرصت حضور در صنعت کشور را خواهند داشت و مهاجرت نمی کنند.
او بیان داشت: در این شرایط می توانیم مرجع جهانی باشیم و می توانیم با نام تجاری خودمان کالا تولید و صادر کنیم.
وزیر صمت بیان داشت : برای تحقق این امر باید بدون شک تعامل سازنده با دنیا داشته باشیم و صنایع ما با مراکز علمی پیشرفته دنیا وصل شوند.
او با اشاره به حضور ۳۷ خودروساز در کشور کفت: سوال این است که با حضور ۳۷ خودروساز آیا این نتیجه درستی است که اینا محصول اقتصادی تولید نمی کنند؟ برای اینکه بخواهیم محصول اقتصادی تولید کنیم باید کنسرسیوم های صنعتی ایجاد کرد تا به اندازه مطلوب اقتصادی برسیم لذا اگر دامنه و محدوده اقتصادی نباشد کالای ما رقابتی نخواهد بود.
نورنیوز