نورنیوز- گروه بین الملل: وزیر امور خارجه روسیه به اسپوتنیک گفت: امیدواریم دیر یا زود نیروهای سیاسی در اوکراین ظاهر شوند که به منافع مردم اهمیت میدهند. در این میان چارهای جز ادامه عملیات ویژه نظامی تا رسیدن به اهداف آن وجود ندارد.
لاوروف افزود: اکنون تصور گفتگو در مورد صلح با در نظر گرفتن حاکمیت حزب جنگ در کییف دشوار است. حزب جنگ در کییف حکمرانی میکند و به دنبال شکست روسیه در میدان جنگ است.
وی تاکید کرد: در چنین شرایطی تصور گفتگو درباره صلح دشوار است.
به گفته وزیر خارجه روسیه، مسکو ایده برگزاری فرضی کنفرانس بین المللی صلح برای حل و فصل مناقشه اوکراین با مشارکت مسکو و کییف را ادامه احتمالی تلاشهای چین برای ایجاد شرایط برای حل این بحران میداند.
سرگئی لاوروف تاکید کرد که روسیه برای مذاکره در مورد اوکراین آماده است، اما موضوع صلح است، نه آتش بس. ما بارها، در بالاترین سطوح، گفتهایم که روسیه برای مذاکره باز است. با این حال، باید به وضوح درک کرد که ما در مورد صلح صحبت میکنیم، نه آتش بس. اعطای آتشبس به دشمن هیچ فایدهای ندارد جز اینکه بتواند دوباره از آن برای تجدید قوا و تسلیح مجدد استفاده کند.
لاوروف در پاسخ به این سوال که آیا امکان تسریع روند حل و فصل سیاسی اوضاع پیرامون اوکراین وجود دارد، گفت: مذاکرات باید بر اساس اصل تقسیم ناپذیری امنیت و حقایق میدانی باشد.
او گفت: در مورد ایده تشکیل به موقع کنفرانس بینالمللی صلح که مشارکت مساوی روسیه و اوکراین و بحث در مورد همه طرحهای صلح موجود را تضمین میکند، ما آن را ادامه تلاشهای پکن برای ایجاد شرایط برای حل بحران میدانیم. در بحران اوکراین در این موضع اشتراک داریم که اول از همه، باید علل اصلی آن از بین برود و منافع مشروع همه طرف ها تضمین شود. توافقهای آینده در مورد حل و فصل مناقشه اوکراین باید بر اساس اصل امنیت برابر و غیرقابل تقسیم باشد.
دیپلمات ارشد روس در پاسخ به این سوال که آیا امکان تسریع روند حل و فصل سیاسی مناقشه اوکراین وجود دارد یا خیر، گفت: از نظر تئوری، بله. برای انجام این کار، لازم است غرب از ریختن تسلیحات به اوکراین دست بردارد و کییف جنگ را متوقف کند. هر چه زودتر این اتفاق بیفتد، زودتر حل و فصل سیاسی آغاز خواهد شد.
اوتاکید کرد که روسیه عرضه جنگندههای اف-۱۶ به اوکراین را یک سیگنال عمدی از سوی ناتو در حوزه هستهای در نظر خواهد گرفت.
وی افزود: جنگندههای F-۱۶ از دیرباز ابزار اصلی تحویل در چارچوب ماموریتهای موسوم به مشترک هستهای ناتو بودهاند، بنابراین، ما نمیتوانیم عرضه این سامانهها به رژیم کییف را جز به عنوان یک سیگنالی عمدی از سوی ناتو در نظر بگیریم.
لاوروف گفت: آنها در تلاشند تا به ما بفهمانند که ایالات متحده و ناتو برای هر چیزی در اوکراین آماده هستند. در عین حال عرضه جنگندههای اف ۱۶ به هیچ وجه وضعیت خط تماس را تغییر نمی دهد. این جتها و همچنین انواع دیگر سلاحهایی که کشورهای ناتو در اختیار اوکراین قرار میدهند، نابود خواهند شد.
ایسنا