نورنیوز ـ گروه بینالملل: وزارت خارجه فرانسه در بیانیهای گفت: «فرانسه از دیوان بینالمللی دادگستری، استقلال آن و مصونیت آن در تمامی شرایط حمایت میکند.»
وزیر خارجه بلژیک هم در پیامی در شبکه ایکس گفت: «جنایتها علیه غزه بایستی در بالاترین سطوح دنبال شوند.»
وزیر خارجه اسلوونی هم در شبکه ایکس گفته که از تصمیم دیوان بینالمللی دادگستری حمایت میکند.دیوان بینالمللی کیفری که مستقر در شهر «لاهه» هلند است وظیفه رسیدگی به جرایم نسلکشی، جنایت علیه بشریت و جنایتهای جنگی را به عهده دارد.
این داداگاه از سال ۲۰۲۱ در حال تحقیق درباره احتمال وقوع جنایتهای جنگی توسط ارتش اسرائیل و گروههای فلسطینی است. گفته میشود «عملیات ۷ اکتبر» (عملیات طوفانالاقصی) و جنگ غزه نیز اکنون به دامنه موضوعات مورد تحقیق توسط دیوان بینالمللی دادگستری اضافه شده است.
روز گذشته (دوشنبه) دادستان اصلی دیوان بینالمللی کیفری خواستار بازداشت سران اسرائیل و حماس از جمله «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر اسرائیل به دلیل وقایع جنگ غزه شد. با آنکه نتانیاهو و «یو آو گالانت»،
وزیر جنگ اسرائیل با خطر دستگیری فوری روبرو نیستند اعلام صدور قرار بازداشت برای آنها از سوی دادستان اصلی این دیوان ضربهای نمادین دیگری به اسرائیل است که منزوی شدن این رژیم در جهان به دلیل جنگ غزه را نشان میدهد. «کریم خان»، دادستان اصلی دیوان بینالمللی کیفری مقامهای اسرائیل و حماس را به ارتکاب جنایتهای جنگی متهم کرده است.
این تصمیم مخالفت جریانهای حاکمیتی در آمریکا را به دنبال داشته است. روز گذشته «مایک جانسون»، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا قضات دیوان بینالمللی کیفری را به تحریم تهدید کرد.
او تصمیم دیوان بینالمللی کیفری مستقر در لاهه را «بیاساس و غیرقانونی» توصیف کرده و خواستار «محکومیت جهانی» آن شده بود. جانسون در بیانیهای گفته بود: «دیوان بینالمللی کیفری هیچ مرجعیتی در خصوص اسرائیل یا ایالات متحده ندارد و تصمیم بیاساس و غیرقانونی امروز بایستی با محکومیت جهانی مواجه شود.»
فارس