نورنیوز-گروه بینالملل؛ منابع خبری پنجشنبه گذشته اعلام کردند «عمر ابو الفول»، از اعضای نیروهای مقاومت گردانهای طولکرم در خودروی شخصی خود به ضرب گلوله نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان در ورودی اردوگاه «طولکرم» واقع در شمال کرانه باختری به شهادت رسید. این اقدام از سوی تشکیلات خودگردان در حالی صورت میگیرد که بسیاری آن را با سفر اخیر برخی مقامات آمریکایی از جمله «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا به کشورهای منطقه و دیدارهای وی در برخی کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی با کلید واژه آینده غزه بیارتباط نمیدانند و ترور روز پنجشنبه را «آتشبازی» تشکیلات خودگران برای ابراز وجود تلقی میکنند.
این جلبتوجه پرسروصدا پس از آن صورت میگیرد که تشکیلات خودگردان با تغییرات بنیادین و ناگهانی همه را غافلگیر کرد و با حکم «محمود عباس»، ریاست تشکیلات خودگردان، «محمد مصطفی» به عنوان نخستوزیر جدید فلسطین کابینه خود را معرفی کرد؛ تغییراتی که با استقبال آمریکا همراه شد. امریکایی که در ماههای گذشته بهویژه هفتههای اخیر، بهصراحت بهدنبال نقشآفرینی بیشتر و جدیتر از سوی تشکیلات خودگردان است.
استقبال امریکا و اروپا از نقشآفرینی تشکیلات خودگردان
«جو بایدن»، رئیسجمهوی آمریکا در هفتههای ابتدایی بعد از عملیات «طوفان الاقصی» ضمن مخالفت با برقراری آتشبس در غزه گفت که پس از جنگ در نهایت تشکیلات خودگردان باید بر نوار غزه و کرانه باختری حکومت کند. وزیر خارجه آمریکا نیز در جلسه استماع سنای آمریکا عنوان کرد تشکیلات خودگردان، بهترین گزینه برای اداره این منطقه است. در حوزه اروپا نیز «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تأکید کرد که تشکیلات خودگردان فلسطین تنها طرفی است که میتواند نوار غزه را پس از پایان جنگ اداره کند.«دیوید کامرون»، وزیر امور خارجه انگلیس نیز مدعی شد رهبران حماس باید غزه را ترک کنند و دولت جدید وابسته به تشکیلات خودگردان فلسطین در غزه تشکیل شود.
دیدارهای محرمانه تشکیلات خودگران با رهبران کشورها منطقه
در همین راستا منابع صهیونیست نیز از دیدار مخفیانه نمایندگان مصر، عربستان سعودی، اردن و تشکیلات خودگردان فلسطین با هدف تصمیمگیری بر سر آینده نوار غزه با ایجاد «تشکیلات خودگردان جدید» خبر دادند.
هر چند که آمریکا و اروپا به تشکیلات خودگردان برای تسلط بر غزه و کرانه باختری چراغ سبز نشان دادهاند، اما انفعال رهبران این طیف مقابل رژیم صهیونیستی همواره مورد اعتراض و انتقاد فلسطینیها بوده است؛ چراکه تشکیلات خودگردان از اسلو (1993) تا به امروز جز محکومکردن لسانی شهرکسازی این رژیم هیچ اقدام قابل توجهی انجام ندادهاند. بر این اساس تسلط تشکیلات خودگردان در شرایط فعلی، ترجمه عربی ایده رژیم صهیونیستی برای ده سال تسلط بر غزه است.
مردم غزه و کرانه باختری چه میگویند؟
این در حالی است که نظرسنجیهای مختلف طی سالهای اخیر بهویژه پس از عملیات «طوفان الاقصی» حماس نشان میدهد رویکرد و اقبال مردم نه به سازشکاری بلکه به مقاومت و ایستادگی در برابر اشغالگری متمایل شده است؛ چنانکه «مرکز تحقیقات سیاسی و نظرسنجی فلسطین» بعد از عملیات غافلگیرکننده گروه مقاومت فلسطین اعلام کرد ۵۷ درصد از پاسخدهندگان در غزه و ۸۲ درصد در کرانه باختری تایید کردند که حماس در حمله علیه رژیم صهیونیستی درست عمل کرده است. اوایل فروردین نیز مرکز تحقیقات سیاسی فلسطین عنوان کرد که 59 درصد تاکید دارند که پس از جنگ اداره غزه به عهده حماس خواهد بود و میزان رضایت از جنبش حماس همچنان بالا و به میزان 70 درصد است. این در حالی است که میزان رضایت از جنبش فتح در کرانه باختری به 27 درصد و میزان رضایت از محمود عباس به 14 درصد کاهش یافته است. سهچهارم فلسطینیها بر این باورند که جنگ علیه غزه از 7 اکتبر تاکنون سبب احیای توجه بینالمللی نسبت به مساله فلسطین شده و ممکن است موجب بهرسمیت شناختن کشور فلسطین شود. در این میان نمیتوان از موج اعتراضی و جنبش دانشجویان امریکا، اروپا، استرالیا، کانادا، کوبا و ... غفلت کرد.
با توجه به این مولفهها میتوان گفت که آنچه از سوی آمریکا برای تشکیلات خودگردان در نظر گرفته شده است، نه حکمرانی بر غزه و کرانه باختری بلکه تکرار بهرهگیری از ظرفیتهای آن جهت سرکوب فلسطینیها و ایجاد حاشیه امن برای اشغالگری رژیم صهیونیستی است. نسخهای که سالها در کرانه باختری اجرا شد و هیچ دستاوردی برای فلسطینیها نداشت. باید توجه داشت امروز جهان، فلسطین را نه با تشکیلات خودگردان بلکه با مقاومت میشناسد.
نورنیوز