نورنیوز-گروه بین الملل: به گفته دو تن از این پنج مقام، مقامات اسرائیلی در صورت ادامه دادگاه ممکن است به ممانعت از ارسال کمکهای بشردوستانه به نوار غزه و پاسخی بیش از حد تند به حملات ۷ اکتبر (عملیات طوفان الاقصی) متهم شوند. مقامات صهیونیست که هنگام ارائه این اطلاعات تأکید کردند نامشان فاش نشود، میگویند که دولتمردان صهیونیست نگران پیامدهای احتمالی چنین پروندهای هستند و معتقدند بنیامین نتانیاهو یکی از کسانی است که ممکن است نامش در حکم صادر شده باشد.
صدور حکم بازداشت از سوی دادگاه در بسیاری از نقاط جهان به عنوان یک توبیخ تحقیرآمیز تلقی میشود؛ بهویژه برای تلآویو که ماههاست بهخاطر عملکردش در جنگ غزه با واکنش بینالمللی مواجه شده است.
از سوی دیگر حکم این دادگاه میتواند بر سیاستهای تلآویو تأثیرگذار باشد؛ چرا که این رژیم همچنان بر عملیات نظامی خود اصرار دارد. یکی از مقامات صهیونیستی گفت که احتمالا حکم بازداشت از سوی دادگاه در هفتههای پیشرو به اطلاع رژیم صهیونیستی میرسد. مقامات صهیونیست و خارجی گفتند که نمیدانند روند قضایی دادگاه اکنون در چه مرحلهای است؟ هر حکمی نیاز به تأیید هیئت قضات دارد و لزوماً منجر به محاکمه یا حتی دستگیری فوری اهداف نمیشود.

«کریم خان»، دادستان ارشد دادگاه قبلا تایید کرده بود که تیم او در حال بررسی حوادث در طول جنگ غزه است. دفتر بنیامین نتانیاهو هم در این خصوص اظهارنظری نکرده، اما نتانیاهو روز جمعه در شبکههای اجتماعی نوشت:« اسرائیل هیچ تلاشی از سوی دیوان کیفری بینالمللی برای تضعیف حق ذاتی خود در دفاع از خود را نخواهد پذیرفت! »
دادگاه کیفری بینالمللی لاهه تنها دادگاه بینالمللی دائمی در جهان است که قدرت محاکمه افراد متهم به جنایات جنگی، نسل کشی و جنایت علیه بشریت را دارد. اگرچه این دادگاه بازوی انتظامی ندارد، اما برای دستگیری افرادی که در احکام قضایی نام برده شدهاند، به ۱۲۴ عضو خود متکی است که شامل اکثر کشورهای اروپایی است. این دادگاه نمیتواند متهمان را غیابی محاکمه کند، اما میتواند برای سفر افراد یادشده در احکام بازداشتی موانعی ایجاد کند.
نورنیوز