نورنیوز ـ گروه بینالملل: پلیس امریکا پنجشنبه گذشته به اردوی اعتراضی دانشجویان دانشگاه «کلمبیا» در شهر نیویورک حمله کرد و کوشید با بازداشت 100 نفر از دانشجویانی که در محوطه این مرکز آموزشی چادر زده بودند، به این تحصن خاتمه دهد. دانشجویان از دولت بایدن میخواستند از آتشبس در غزه حمایت کرده و همزمان از کنگره را به توقف ارسال کمکهای نظامی به رژیم صهیونیستی فراخواندند.
اعتصاب اساتید دانشگاه کلمبیا و درخواست استعفای رئیس دانشگاه
«مینوچه شفیق» رئیس دانشگاه کلمبیا، در بیانیهای که روز دوشنبه به وقت محلی صادر شد اعلام کرد کلاسهای این دانشگاه برای کاهش تنش به صورت مجازی برگزار خواهد شد. تصمیمی که از نگاه شبکه سیانان « نشاندهنده وضعیت متشنج در دانشگاه و چالش بزرگ شفیق برای کنترل اوضاع است». این درحالی است که معترضان در مقابل، خواستار استعفای رئیس دانشگاه کلمبیا شدهاند. اعضای هیأت علمی دانشگاه کلمبیا نیز برای همبستگی با دانشجویان بازداشتشده به خاطر حمایت از فلسطین دست به اعتصاب زدند.
اگرچه یورش شبانه پلیس و غیرحضوریکردن کلاسهای دانشگاه کلمبیا به امید بازگشت آرامش صورت گرفت، اما تسری اعتراضها به دانشگاههای دیگر، ایالات متحده را غافلگیر کرد.
بر اساس اعلام پلیس ایالت «کنتیکت» که دانشگاه ییل در آن واقع است، روز گذشته 45 نفر نیز در این دانشگاه بازداشت شدند. پلیس بعد از یورش به اعتراضها در این دانشگاه و دستگیری معترضان غائله را خاتمهیافته تلقی کرد، اما بیش از ۲۰۰ نفر از معترضان به محل تجمع بازگشته و یک تقاطع را مسدود کردند. پیشتر خبرها حاکی از این بود که دانشجویان دانشگاه ییل در حمایت از فلسطینیان دست به اعتصاب غذای هفتروزه زدهاند.
بر اساس گزارشها در برکلی و امآیتی هم وضعیت مشابهی برقرار است. همزمان «بوستون گلوب» از تحصن دانشجویان طرفدار فلسطین در کالج «امرسون بوستون» و «موسسه فناوری ماساچوست» برای همبستگی با دانشجویان معترض خبر داد.
رد اتهام «یهودیستیزی» معترضان
اعتراض دانشجویان به سیاستهای حمایتی امریکا از کشتار مردم غزه از سوی رژیم صهیونیستی با واکنشهای متفاوتی مواجه شده است. طرفداران رژیم صهیونیستی تلاش دارند این اعتراضها را «یهودیستیزانه» ارزیابی کرده و به آن رنگوبوی نژادی بدهند؛ از جمله «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا که درباره تظاهرات روز گذشته در محوطه دانشگاهها گفت که «تظاهرات یهودیستیزانه» و همچنین «آنها را که نمیدانند به فلسطینیها چه میگذرد» را محکوم میکند. متعاقب این اظهارات، «رابرت کرافت»، میلیاردر امریکایی و بنیانگذار موسسه «مبارزه با یهودستیزی» اعلام کرده که از ارائه کمک های مالی به دانشگاه خودداری خواهد کرد. این در حالی است که بر اساس گزارش روزنامه امریکایی «هیل» بخش قابل توجهی از دانشجویان معترض، یهودی هستند و هیچ گزارشی از خشونت در اعتراضات هم گزارش نشده است.
لغو جایزه سالانه انجمن قلم امریکا
گسترش واکنشها به بیرون از فضای دانشگاهی در امریکا اما حکایت از این دارد که واشنگتن در اقناع و مجابکردن افکار عمومی و همراهکردن شهروندانش با سیاستهای حمایتی از تلآویو موفق نبوده است؛ چرا که در همین اثنا مراسم اهدای جوایز انجمن قلم آمریکا پس از تحریم نویسندگان در حمایت از غزه لغو شد. بنا به گزارشها پس از آنکه 28 نویسنده و نامزد جوایز قلم آمریکا، از میان 61 نفر در اعتراض به جنگ غزه، از شرکت در مراسم انجمن قلم آمریکا (پن) انصراف دادند، این انجمن مراسم سالانه اهدای جوایزش را لغو کرد. نامزدهای قلم در هفتههای اخیر چندین نامه سرگشاده امضا کرده و به گرایش این نهاد علیه غزه اعتراض کردند.
اعتراض بخشی از جامعه علمی، دانشگاهی و فرهیخته امریکا پس از آن صورت گرفت که برگزاری انتخاباتهای مقدماتی در برخی از ایالتهای این کشور حاکی از نگاه منفی و آرای اعتراضی شمار قابل توجهی از شهروندان امریکایی است. اگرچه پیشتر شماری از رسانهها اینگونه تحلیل میکردند که آرای اعتراضی مختص به امریکاییهای مسلمان یا عربتبار است، اما گسترش اعتراضها پیام دیگری دارد؛ اینکه کاخ سفید درباره همراهی شهروندانش با سیاستهای حمایتی از جنگ و کشتار مردم غزه، خوشبینانه رفتار کرده و بعید نیست این سیاستها به پاشنه آشیل جو بایدن در انتخابات پیش رو بدل شود.
آنچه به اعتراض امریکاییها علیه دولت بایدن دامن زده است، موافقت کنگره با کمک 26 میلیارد دلاری به رژیم صهیونیستی است که با انتشار تصاویر و گزارشهای تکاندهنده از کشف گورهای دستهجمعی در بیمارستان «ناصر» در خانیونس همزمان شد. به گزارش آسوشیتدپرس، ماه گذشته هنگام محاصره این مرکز درمانی از سوی نیروهای اسرائیلی، حیاط داخلی بیمارستان به عنوان محل دفن کشتهها استفاده شده است. گزارش «الجزیره» نیز حاکی از آن است که از روز شنبه این هفته چهار گور جمعی در محوطه این بیمارستان نبش قبر شده و از آنها، پیکر ۷۳ زن، کودک و مرد جوان بیرون کشیده شده است. منابع فلسطینی شمار شهدا در این گورهای دستهجمعی را بیش از 300 نفر اعلام کردهاند.
نورنیوز