نورنیوز ـ گروه بینالملل: به گزارش «سیپری» موسسه بینالمللی پژوهشهای صلح استکهلم، بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ نزدیک به ۷۰ درصد از تسلیحات وارداتی اسرائیل را آمریکا تامین کرده است. اسرائیل تاکنون ۷۵ اف-۳۵ سفارش داده و بیش از ۳۰ فروند از این جنگنده را تحویل گرفته است. بخشی از کمکهای نظامی دریافتی اسرائیل معادل ۵۰۰ میلیون دلار در سال است و برای تامین بودجه برنامه دفاع موشکی اسرائیل اختصاص داده میشود که شامل سامانههای پدافندی گنبد آهنین، پیکان و فلاخن داوود است.
آلمان دومین تامینکننده بزرگ تسلیحات اسرائیل است و به گفته سیپری بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ حدود ۳۰ درصد از واردات سلاح اسرائیل از آلمان بوده است.
ارزش فروش تسلیحات کشورهای اروپایی به اسرائیل تا اوایل ماه نوامبر سال گذشته به ۳۰۰ میلیون یورو رسید که ۱۰ برابر سال ۲۰۲۲ بوده است و بخش عمدهای از مجوزهای صادرات سلاح از اروپا بعد از حمله ۷ اکتبر حماس صادر شده است.
به گزارش مرکز ملی آمار ایتالیا ارزش صادرات تسلیحاتی این کشور به اسرائیل در سال گذشته ۱۴/۸ میلیون دلار بوده است. سازمان «کارزار علیه تجارت تسلیحات» نیز میگوید دولت انگلیس از سال ۲۰۰۸ مجوز صادرات اسلحه به ارزش کل ۵۷۴ میلیون پوند (۷۲۷ میلیون دلار) به اسرائیل را صادر کرده است.
دولت کانادا که ارزش صادرات تسلیحاتیاش به اسرائیل در سال ۲۰۲۲ معادل ۱۵/۷ میلیارد دلار بود، ماه ژانویه گفت که مجوزهایی که قبلا صادر شده، معتبر خواهد بود که به معنای استمرار ارسال تسلیحات به این رژیم است.
اسرائیل همچنین میزبان یک انبار بزرگ مهمات متعلق به آمریکا است که در سال ۱۹۸۴ و با هدف دسترسی نیروهای ایالات متحده به منابع تسلیحاتی در صورت درگرفتن جنگ منطقهای و همین طور دسترسی سریع اسرائیل در موارد اضطراری ساخته شده است. اسرائیل هم بعد از شروع جنگ غزه از مهمات ذخیرهشده آمریکا در این انبار استفاده کرده است.
مجموع این حمایتهای نظامی از رژیم صهیونیستی توسط کشورهای غربی در حالی صورت میگیرد که موج گسترده در عرصه جهانی از جمله در همین کشورها مبنی بر مخالفت با تامین و صادرات تسلیحات به رژیم صهیونیستی به پا شده است. در بسیاری از کشورهای غربی از آمریکا گرفته تا آلمان، انگلیس و فرانسه مردم با برپایی تظاهرات ضد صهیونیستی رسما خواستار توقف صادارت تسلیحات به رژیم صهیونیستی شدهاند.
از سوی دیگر ۴۰ نفر از نمایندگان کنگره آمریکا نیز بر توقف حمایتهای نظامی کاخ سفید از تل آویو تاکید کردهاند. 115 نفر از اعضای پارلمان فرانسه نیز خواستار توفق حمایتها و ارسال تسلیحات به رژیم صهیونیستی شدهاند. نشریه گاردین نیز اعلام کرد که بیش از ۶۰۰ وکیل انگلیسی در نامهای سرگشاده به دولت این کشور خواستار توقف فروش سلاح به رژیم صهیونیستی شدند. از سویی، نمایندگان ارشد حزب ملی اسکاتلند، لیبرال دموکرات و مشاور پیشین امنیت ملی انگلیس خواستار تعلیق فوری مجوزهای فروش سلاح به اسرائیل شدهاند.
در صحنه جهانی نیز در حالی نهادهایی همچون آنروا، عفو بینالملل، یونیسف خواستار مقابله جدی با تامین تسلیحات رژیم صهیونیستی به جرم نسل کشی شدهاند که شورای حقوق بشر سازمان ملل نیز پیش نویس قطعنامهای را که پاکستان برای توقف ارسال سلاح برای رژیم صهیونیستی ارائه کرده بود، با ۲۸ رأی موافق تصویب کرد که البته آمریکا و آلمان که تامینکننده بخش عمدهای از سلاحهای وارداتی اسرائیل هستند به این قطعنامه رای منفی دادند.
نورنیوز