نورنیوز- گروه بینالملل: خروجی هفتهها رایزنی و حلوفصل اختلافنظرها و درنهایت تصمیم اتحادیه اروپا در قبال جنگ غزه، تحریم شماری از شهرکنشینان رادیکال اسرائیلی بود؛ به این معنا که سفر افراد تحریمشده به اروپا ممنوع و دارایی آنها در کشورهای عضو این اتحادیه مسدود خواهد شد. به گفته مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا «این تحریمها درباره افراد خاصی هستند که به عنوان مسئول اعمال خشونتآمیز شناخته شدهاند». احتمالا خود جوزف بورل، رئیس دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا بهتر از هر کسی میدانست که این تصمیمگیری هیچ تناسبی با وضعیت جاری در غزه ندارد که ضمن اعلام خبر تحریم شهرکنشینان گفت: «چه کار دیگری میتوانیم بکنیم؟ ما همیشه افراد و سازمانها را به همین شکل تحریم میکنیم.» او درباره اینکه افراد تحریمشده چه کسانی هستند یا معیار و شاخصهای که خشونت شهرکنشینان با آن محک سنجیده شده است،چیست، توضیحی نداد. اتحادیه اروپا همزمان با این تصمیم، تحریمهای تازهای نیزعلیه حماس وضع کرد.
نشست روز دوشنبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا در حالی برگزار شد که گزارش مرکز «طبقهبندی یکپارچه سطح امنیت غذایی (IPC)» سطح بحران انسانی در غزه را بسیار شدید نشان میدهد. در گزارش این مرکز که با همکاری سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) فعالیت میکند، آمده است: «حدود ۵۰ درصد ساختمانها (و حتی بیش از ۷۰ درصد در استانهای شمالی) آسیب دیده یا تخریب شدند.» بر اساس آمار از پنج ماه گذشته تا امروز بیش از 32 هزار کودک، زن و غیرنظامی بیگناه به شهادت رسیدهاند و قریب 2 میلیون و 300 هزار نفر از اهالی غزه نیز آواره هستند.
سازمان ملل همچنین هشدار داد که نیمی از ساکنان غزه گرسنگی «فاجعه بار» را تجربه می کنند و پیشبینی می شود که اگر شرایط فورا تغییر نکند قحطی تا ماه مه میلادی ،شمال این منطقه را تحت تاثیر خود قرار دهد. سازمان جهانی بهداشت نیز از تکرار حملات وحشیانه ارتش رژیم صهیونیستی به مراکز درمانی غزه به شدت ابراز نگرانی کرد و گفت که این حملات، جان کادر درمان، بیماران و مردم غیرنظامی را به خطر میاندازد.
بر این اساس ابتداییترین انتظار از اتحادیه اروپا، تصمیمی درباره جنایات گسترده رژیم صهیونیستی در غزه بود، اما بورل پیش از برگزاری نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در پاسخ به سوالی درباره احتمال بازنگری در روابط اتحادیه با رژیم صهیونیستی گفت: «دو کشور عضو (اتحادیه اروپا) خواستار بررسی موافقتنامه مشارکت اتحادیه اروپا و اسرائیل شدهاند. ما البته درباره تعلیق کامل موافقتنامه مشارکت بحث نخواهیم کرد و این موضوع باید از طرف کمیسیون اروپا پیشنهاد شود».
اتحادیه اروپا در همین جلسه کمک 5 میلیارد یورویی به اوکراین برای جنگ با روسیه اختصاص داد و بورل در حاشیه آن گفت اروپا از هیچ کاری برای پیروزی اوکراین دریغ نخواهند کرد. موضع متناقض اتحادیه اروپا در قبال دو جنگ غیرقابل قیاس غزه و اوکراین، یکبار دیگر ماهیت واقعی 27 کشور عضو این اتحادیه بر سر موضوعاتی مرتبط با حقوق بشر را برملا کرد.
نورنیوز