نورنیوز - چند رسانهای: در ادامه گفتوگو با سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو، از او پرسیدیم که ایده حذف دلار از مناسبات اقتصادی کشورها تا چه میزان عملی است و ایران و روسیه به عنوان دو کشوری که تحت تحریمهای ظالمانه غرب قرار دارند، چگونه از تهدید تحریم به عنوان یک فرصت برای توسعه روابط تجاری فی مابین بهره گرفتهاند؟
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در این مورد اظهار کرد: شکلگیری ساختارهای جدید در جهان تنها بر بعد امنیتی و نظامی امکان پذیر نیست؛ ساختار جدید جهانی باید دارای مولفههای جدید در تمام ابعاد و اجزای خود باشد. لذا روشن است که در این بنای جدید باید سازوکارهای جدید پولی، بانکی و ارز مرجع برای مبادلات تجاری نیز پیش بینی شود.
کاظم جلالی افزود: امروز جهان متوجه شده که آمریکا از ابزار دلار برای تأمین منافع خود سواستفاده میکند و در بسیاری از مواقع تورم کشور خود را از طریق دلار به سایر کشورهای جهان تسری میدهد؛ کسی در جهان به فکر دلارزدایی نبود بلکه این آمریکاییها بودند که این ایده را ایجاد کردند که این امر باید اتفاق بیافتد.
او در مورد ایران و روسیه نیز عنوان کرد که شرایط بر همین اساس پیش رفته است و در حال حاضر ۶۰ درصد مبادلات تجاری ایران و روسیه با ارزهای ملی روبل و ریال انجام میشود.
سفیر ایران در روسیه خاطرنشان کرد: هم کشورها در مبادلات تجاری فی مابین از ارزهای ملی خود استفاده میکنند و هم سازمانهای بینالمللی به دنبال شرایط جدید جهانی به دنبال شکلدادن به ارزهای جدید هستند.
جلالی با اشاره به ایکنه این ایده هم اکنون به صورت جدی در بریکس مطرح است، گفت: با توجه به اینکه ما از اول ژانویه به عضویت بریکس در خواهیم آمد، میتوانیم نقش بهتری در دلار زدایی نیز ایفا کنیم.
او افزود: اگرچه تحریم پدیده ضدبشری است و اثرات جبرانناپذیرو خسارتبار بسیاری بر اقتصاد ملی کشورها دارد اما ملت ما نشان داد که میتواند با اراده خود تحریم را در عرصههایی تبدیل به فرصت کند.
سفیر کشورمان در روسیه عنوان کرد: این موضوع میتواند تجربه گرانسنگی باشد که توسط جمهوری اسلامی ایران در اختیار سازمانهایی که عضو میشویم، قرار گیرد و در شکلدادن به ساختارهای جدید بینالمللی پولی و مالی به این سازمانها کمک کند.
نورنیوز