آفتاب یزد:
دارایی استراتژیک کریدور شمال - جنوب (ص۱)
در حال حاضر شرایط در سطح جهان و منطقه به نحوی است که ایران و روسیه به یکدیگر نیاز دارند. پیشتر این نیاز از طرف ایران، یکسویه بود؛ زیرا فقط ایران در تحریم قرار داشــت، اکنون اما بهواسطه آنکه روسیه نیز در تحریمهای دی قرار دارد، این نیاز دوسویه است. یکی از بهترین راههایی که روسیه میتواند نیاز تجاری و اقتصادی خود را مدیریت کند، بهرهگیری از کریدور شمال - جنوب است. روسیه تقریبا گزینه جایگزین بهتری از این مسیر ندارد. بندرها غربی روسیه اکنون دچار مشکل هستند، بندرها شرقی هم بیش از ظرفیت اسمی تحتفشار قرار دارند وعدم توازن دراین بین مشهود است. اگر روسیه بخواهد این فشار را متوازن کند، به ایران نیاز خواهد داشت. روسها این را خوب میدانند، اما احیای این مسیر را برای روز مبادا گذاشته بودند که حمله به اوکراین و تحریمها سبب شد برای راهاندازی این مسیر در تکاپو بیفتند.
جوان:
اظهارات خام و حساسیتزا حل مسئله حجاب را به تأخیر میاندازد (ص۱)
در شرایطی که رهبر معظم انقلاب به زیست مهربانانه همه اقشار جامعه در کنار هم تأکید میکنند و رؤسای قوا هم بر اجرای مرّ قانون و پرهیز از رفتارهای سلیقهای در برخورد با ناهنجاریهای اجتماعی اصرار دارند، اظهارات برخی از صاحبان تریبون پیرامون حجاب، بر دوقطبیهای کاذب و افزایش گسست اجتماعی دامن میزند. اکنون و در شرایطی که مواجهه افراد با مقوله حجاب، بیشتر از آنکه برخاسته از فرهنگ و علقههای اعتقادی شخصی باشد، به نمودی کژ برای ابراز عقاید سیاسی تبدیل شده است، اظهارنظرهای معوج پیرامون پوشش، بر گسترش ناهنجاریها میافزاید.
اعتماد:
عدم فهم صحیح قانون درباره جایگزینهای حبس (ص۲)
پس از واکنشهای گسترده به صدور آرای عجیب و غیرقانونی از شعبهای خاص در دادگاههای کیفری ٢ تهران در پروندههای عدم رعایت حجاب شرعی، رئیس قوه قضاییه هم به این احکام واکنش نشان داد. عدم فهم صحیح قانون درباره جایگزینهای حبس که منجر به اجرای نادرست آن شده بود و عدم رعایت ارتباط و تناسب میان مجازاتهای تکمیلی و تبعی تعیینشده با جرم، مهمترین ایرادات این احکام بودند. اخیرا دادگاه متهمی را به عنوان مجازات جایگزین و به نام دوره مراقبت، محکوم نموده است که به مدت شش ماه برای «درمان بیماری شخصیت ضداجتماعی (دیده شدن از طریق عدم رعایت مقررات عمومی و رفتارهای نابهنجار و ضداجتماعی) به صورت هر هفته یک بار» به مراکز رسمی مشاوره در تهران مراجعه کند. این انگزدنها به زنان و دختران جوان تحت نام دلربای «مراقبت»، نه تنها در راستای اهداف جایگزینهای حبس نیست و اثری معکوس دارد.
کیهان:
خروش جهان اسلام علیه قرآنسوزی در استکهلم سفارت سوئد در عراق به آتش کشیده شد (ص۱)
باز هم به اسمِ آزادی بیان، کامِ آزادگان جهان را تلخ کردند، پناهنده عراقیالاصلی که پیشتر به قرآن بیاحترامی کرده بود باز هم در حمایت کامل پلیس و دولت سوئد، این اقدام را این بار مقابل سفارت عراق در استکهلم تکرار کرد تا موجی جدید از اعتراضات به راه بیفتد و جهان اسلام به خروش آید. برخی از عراقیهای خشمگین در واکنش به این اهانت تاب نیاوردند و سفارت سوئد را به آتش کشیدند. چند ساعت بعد از این جنایت، جمعی از مسلمانان خشمگین ساکن استکهلم نیز با تجمع مقابل سفارت عراق در این شهر، به این اقدام موهن اعتراض کردند و فریادهای «لا اله الا الله، محمد رسولالله» سر دادند. کشورهای دیگر نیز یک به یک وارد معرکه شده و نشان دادند، اجازه چنین گستاخیهایی را نخواهند داد.
جامجم:
تنبیه جدی دولتهای حامی افراطگرایی (ص۱)
تکرار اهانت به مقدسات مسلمانان با وجود واکنش گسترده کشورهای اسلامی در گذشته، نشان از یک شیطنت عمدی در اروپا دارد. تحرک دیپلماتیک در مورد ماجرای اخیر، بخشی از ظرفیت ایران را فعال میکند که مزیت نسبی اصلی سیاست خارجی کشور محسوب میشود. اولا در میان کشورهای اسلامی، نفع اقتصادی غیرقابل جایگزین با کشورهای دیگر وجود ندارد که قطع ارتباط با سوئد آن را زیر سؤال ببرد. بهخصوص در مورد ایران. قابل توجه است ضربه اقتصادی که سوئد از این ماجرا متحمل میشود، بسیار بیشتر است. در ثانی، در صورت عدم اقدام جدی دیپلماتیک، بیم آن میرود که این روند تکرار شده و همچنان اروپاییها پروژه راه انداختن جنگهای صلیبی را تکرار کنند. از دستگاه دیپلماسی انتظار میرود با جدیت، تنبیه دولتهای حامی افراطگرایی را در دستور کار قرار دهد.
نورنیوز