شرق:
کدام چرتکه؟ (ص۱)
«کاهش مجدد جمعیت بیکاران» ادعایی است که اخیرا طرفداران دولت با تکیه بر اعداد و ارقام اعلامشده از سوی مرکز آمار ایران عنوان میکنند. مرکز آمار اعلام کرده در بهار ۱۴۰۲ نرخ بیکاری جمعیت ١٥ساله و بیشتر با یک واحد کاهش نسبت به فصل مشابه در سال قبل به ٨,٢ درصد و نرخ مشارکت اقتصادی نیز با سه درصد افزایش به ٤١.٢ درصد رسیده است. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم با پشتوانه همین آمار اعلام کرده که نرخ بیکاری در ۲۴ استان کاهش یافته است.
همشهری:
دومینوی تعطیلی دفاتر بیبیسی در جهان (ص۱)
قطار تعطیلیهای بیبیسی در کشورهای مختلف بهدلیل نقض اصول حرفهای، به ایستگاه سوریه رسید. رانی پاتل فعال رسانهای انگلیسی میگوید که با وجود تمام تلاشهایی که بیبیسی دارد تا خود را بهعنوان یک تهیهکننده خبری بیطرف معرفی کند واضح است که این رسانه بلندگوی تشکیلات سیاسی متعصب طیف محافظهکار انگلیس است. گلوبالتایمز مینویسد که «بیبیسی مدتهاست که جایگاه بینالمللی رسانهای خود را از دست داده است و دولت انگلیس نیز قدرت خود را در این حوزه. روزهایی که کشورهای غربی از کشورهای در حال توسعه منفعت اقتصادی میبردند و از آنها میخواستند تا به ارزشهای غربی وفادار باشند، گذشته است.»
دنیای اقتصاد:
اصلاحیه قیمت ۱۷ خودرو (ص۱)
با گذشت دوماه از اعلام قیمت محصولات خودروسازان بخش خصوصی، شورای رقابت با عقبنشینی از قیمتهای مصوب، لیست جدیدی منتشر کرد. در این لیست قیمت پایه خودروی مونتاژی اعلام و به لیست محصولاتی که دو ماه پیش قیمتگذاری شده بودند نیز بین ۴ تا ۳۹درصد افزوده شده است. قیمتهای جدید و اصلاحی براساس صورتهای مالی سال۱۴۰۱ و همچنین صورتهای مالی ۳ماهه ابتدایی سال۱۴۰۲ تعیین شده است. حال پرسش این است که چرا این شورا پیش از این و در همان محاسبات اولیه خود، مبانی محاسبه را کل سال ۱۴۰۱ و ابتدای سال ۱۴۰۲ قرار نداده بود؟
ایران:
حاشیهسازان بهارستان (ص۱)
مطرح نگه داشتن نام خود در رسانهها از طریق موضعگیریهای جنجالی، حاشیهسازی و اعلام آمار و اطلاعاتی که لزوماً ربطی به واقعیت ندارند اما به واسطه محیرالعقول بودن بازتاب گسترده پیدا میکنند از جمله شگردهایی است که در ادوار مختلف مورد استفاده بعضی سیاستمداران قرار گرفته است؛ رویهای که متأسفانه در میان معدودی از نمایندگان فعلی مجلس هم طرفدارانی دارد و احتمالاً در آستانه انتخابات آتی شدت میگیرد. مواضع نمایندگان به مثابه افرادی که در یکی از قوای سهگانه کشور حضور دارند معمولاً در میان مردم مواضعی قابل اعتنا به شمار میروند. بر همین اساس متأسفانه آمارها و ادعاهایی که یک نماینده در جهت سیاهنمایی وضعیت موجود و به صرف رویکردهای سیاسی و جناحی مطرح میکند بیش از دیگران میتواند ذهن جامعه را مشوش سازد.
وطن امروز:
واقعیت ایران (ص۱)
عید غدیر امسال در تهران و سراسر کشور با حال و هوایی متفاوت از سالهای قبل برگزار شد. علت عصبانیت ضدانقلاب، تجزیهطلبان و اصلاحطلبان از جشن میلیونی عید غدیر نمودار شدن دینداری مردم و برجستهشدن عنصر دین به عنوان عامل وحدتبخش و تقویتکننده روح جمعی ایرانیان است. آنچه خیابانهای ایران در جشن غدیر نیز شاهدش بود، گواهی بر همین ادعاست که مذهب توانایی وحدتبخشی بالایی را در میان تکثرهای اجتماعی دارد.
جوان:
عملیات تروریستی در زاهدان و پازل دشمن (ص۲)
امروز تلاش زیادی میشود تا به بهانههای مختلف همچون ماجرای برگزاری تولد برای کیان پیرفلک، زمینه ایجاد مجدد آشوب در کشور فراهم شود. حمله تروریستی مجدد دو روز قبل به کلانتری ۱۶ زاهدان نیز دقیقاً بازی در همین پازل کلان است که صحنهگردان آن در ۱۰ ماه گذشته نشان داد از ابزارهای مختلف برای تکمیل نقشهاش استفاده میکند. همان پازلی که طراح آن پیش از این نیز نشان داده است برای به آشوب کشاندن کشور در استفاده از گروهکهای تجزیهطلب کردی تا داعش، از جریانات سلطنتطلب تا جریان منافقین، از سلبریتیهای سینمایی و ورزشی تا بلاگرها و اینفلوئنسرهای شبکههای اجتماعی لحظهای تعلل نخواهد کرد.
نورنیوز