کیهان:
حضور میلیونی عاشقان امیرالمؤمنین(ع) در مهمانی باشکوه ۱۰ کیلومتری غدیر (ص۱)
ایران اسلامی دیروز همزمان با عیداللهالاکبر محل برگزاری بزرگترین جشن عید غدیر تاریخ بود، از حضور میلیونی و شادی و ابراز مودت عاشقان علی علیهالسلام غوغا و قیامت شد، ناظران مبهوت شدند. مهمانی کیلومتری عید غدیر روز جمعه در استانهای مختلف کشور برپا شد و محبان مولا علی (ع) لبریز از شادی و سرور بودند. در تهران، حدفاصل میدان امام حسین(ع) تا میدان آزادی نیز میلیونها عاشق مولا علی علیهالسلام در قالب «مهمانی ۱۰ کیلومتری غدیر» به خیابان آمدند و در بزرگترین جشن و اجتماع عید غدیر تاریخ شرکت کردند.
همشهری:
دفاع از هویت جمهوری اسلامی در مهمانی غدیر (ص۱)
تصویر جمعیت میلیونی عید غدیر را همه دنیا دیدند. همه عصبانیت غرب از ایران و ایرانیها را در همین به چالش کشیدن هویت آنها توسط مردم ببینید و بس. مخالفتهای هستهای و موشکی و حقوق بشری، آدرس غلط است. دشمنان از همین تصویر دلشان پر است. این تصویر بزرگترین ضربه است به تمدن چند صد ساله غرب؛ پتکی محکم است به فریبها و دروغهای غربی.
آرمانملی:
برجام و پیامهای متناقض (ص۲)
در حال حاضر روند چندان شفاف نیست که چه توافقی بین طرفین صورت گرفته و حتی مبنای توافقات چیست از جمله اینکه بر اساس برجام تحریم موشکی ایران در مهر ماه جاری به اتمام میرسد و غربیها به دنبال آن هستند که مصوبه یا قطعنامهای را علیه ایران تصویب کنند تا تحریمهای ایران در مهر ماه برداشته نشود. این خبر برخالف خبرهای گذشته است مبنی بر مذاکراتی به صورت مخفی است و طرفین در حال نزدیک کردن نظراتشان به یکدیگر هستند. این اخبار نشان دهنده آن هستند که طرفین هنوز به یک نقطه تعادلی نرسیدهاند و غربیها هم برای اینکه دستشان در برابر دست پر ایران در غنیسازی اورانیوم خالی نباشد، قصد دارند مرحله جدیدی از اعمال فشارها را علیه ایران کلید بزنند تا دست پری در حد ایران در مذاکرات آینده داشته باشند.
وطنامروز:
میوه همسایهگرایی (ص۲)
جدا از گسترش همکاری با همسایگان، دولت سیزدهم محدود به کشورهای منطقه نشد و در ادامه رویکرد متوازن خود به سمت اصلاح، توسعه و احیای روابط با کشورهای آفریقایی و جهان اسلام نیز گام برداشت. این تغییر رویکرد را میتوان در به ثمر رسیدن احیای روابط با کشورهای عربی و جهان اسلام نیز دانست. در واقع دولت روحانی که در راستای تعمیق روابط با کشورهای غربی به اشتباه دست به تخریب و بیتفاوتی در روابط با سایر کشورها زد، اگر تمام تخممرغهای خود را در سبد کشورهای غربی نمیگذاشت قطعا این دومینوی احیای روابط از سالهای گذشته بهویژه از زمانی که ایران بعد از دور دوم تحریمها در سختترین شرایط قرار داشت شکل میگرفت و عملا تحریمهای اقتصادی علیه مردم ایران بیاثر میشد.
دنیای اقتصاد:
فشار اروپایی تا ۱۸ اکتبر (ص۲)
با در نظر گرفتن بیانیه انتقادی تروئیکای اروپایی به نظر میرسد که گفتگوهای آنها با طرف ایرانی در حوزه روسیه تاکنون به نتیجهای نرسیده و تروئیکای اروپا تا ۱۸ اکتبر که اهرم تحریم موشکی ایران را در اختیار دارد، تلاش میکند که از این اهرم با هدف فشارهای فزاینده بر تهران و عقبنشینی ایران از همکاریهایش نظامیاش با روسیه استفاده کند. با هدف اینکه ایران از این موضوع عقبنشینی کند. همچنین در این مدت سعی میکند تهران را با اهرمهایی چون مکانیزم ماشه و فصل هفتم منشور ملل متحد بیش از گذشته تحت فشار قرار دهد. در این بین آمریکا هم بیمیل نیست فشارها بر ایران افزایش یابد؛ زیرا رویکرد برت مکگورک، مشاور ارشد بایدن در حوزه خاورمیانه نیز فشار در عین دیپلماسی است.
جوان:
زلزله در الیزه (ص۲)
دور جدید اعتراضات مردمی در فرانسه که با شور و شدت بیشتری نسبت به گذشته شکل گرفته از پیامدهای شلیک مستقیم پلیس فرانسه به یک نوجوان است. هرچند این اتفاق برای مردم فرانسه غیرقابل تحمل است و موجب بروز اعتراضات تحملناپذیر گردیده است، اما گستردگی و دامنه اعتراضات، استمرار و میزان خشونت مردم بیانگر وجود انگیزهها و عوامل دیگری است که کشته شدن یک نوجوان الجزایری تبار تنها میتواند بهانهای برای شروع آن باشد.
نورنیوز