نورنیوز ـ گروه بینالملل: سفر اخیر «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا به عربستان و دیدار با مقامات این کشور و اعضای شورای همکاری خلیج فارس، پس از آن صورت گرفت که او در نشست کمیته روابط عمومی آمریکا-اسرائیل موسوم به «آیپک»، از حمایت همهجانبه واشینگتن از تلآویو سخن گفته بود.
بلینکن گفته بود که؛ واشینگتن یک میلیارد دلار برای توسعه سامانه ضدهوایی گنبد آهنین تقدیم رژیم اسرائیل خواهد کرد و همچنین به همکاری با این رژیم برای توسعه سامانههای مشترک دفاعی ادامه خواهد داد.
او در این نشست همچنین برای خوشایند صهیونیستها به اظهارنظر تکراری علیه ایران پرداخت و با محکوم کردن روابط نظامی ایران و روسیه، بر اقدامات آمریکا برای عادیسازی روابط عربستان با اسرائیل تاکید کرد.
بلینکن در سخنرانی خود در نشست آیپک عنوان کرد: «اسرائیل در معرض حملات مختلف از جانب اراضی فلسطینی است که به شکل یک خطر روزانه در آمده است. همچنین واقعهای که در مرز مصر رخ داد و منجر به کشته شدن سه سرباز اسرائیلی شد، یک یادآوری اندوهگین برای اینگونه مخاطرات روزانه است.»
سخنان بلینکن را باید ناظر به شرایطی دانست که ماههاست رژیم صهیونیستی گرفتار آن است، چنانچه طی ماههای اخیر با وجود سرکوبها و حتی شروع جنگ غزه برای کاهش فشارهای داخلی بر کابینه این رژیم، تظاهرات علیه نتانیاهو در سرزمینهای اشغالی همچنان دارد و به کابوسی ناتمام برای سران رژیم مبدل شده است.
در حوزه امنیتی «یعقوب شبتای» رئیس پلیس رژیم صهیونیستی نسبت به وضعیت فاجعهبار نیروی انسانی در بخشهای مختلف پلیس هشدار داده و اعلام کرده که این بخش از نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی توانایی تحمل جنگ فراگیر را نخواهد داشت، به ویژه آنکه احتمال میرود انتفاضه تازهای در اراضی اشغالی ۱۹۴۸ شعلهور شود. در صورت وقوع جنگ در چندین جبهه، نمیدانیم چگونه باید آن را مهار کنیم.
عمق وضعیت بحرانی روزانه صهیونیستها را در اعترافات نشریات و کارشناسان این رژیم میتوان مشاهده کرد، چنانچه روزنامه «هاآرتص»، کشته شدن نظامیان صهیونیست در مرز با مصر را شکست جدید ارتش توصیف کرده و نوشته این ناکامیها ۲سال است تکرار میشوند.
بحران و ضعف ارتش صهیونیستی به همین جا ختم نمیشود چنانچه سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی از تکرار سرقت تسلیحات نظامی از یک پایگاه در جنوب اراضی اشغالی خبر داده است.
گزارشهای منتشره از تشدید بحران روانی در میان نظامیان رژیم صهیونیستی حکایت دارد در حالی که بسیاری از فرماندهان و نیروها بهویژه در نیروهای ذخیره ارتش صهیونیستی حاضر به همکاری با نتانیاهو و ساختار حاکم کنونی نیستند.
در عرصه بیرونی نیز در حالی جنگ اخیر غزه شکست دیگر رژیم صهیونیستی را آشکار ساخت که رزمایش حزبالله در سالروز آزادسازی جنوب لبنان ابعاد دیگری از تزلزل ارتش صهیونیستی را نشان داد.
از سویی؛ رسانههای عبریزبان اذعان کردند که رژیم صهیونیستی پس از همگرایی ایران با عربستان و امارات، در رویارویی با تهران تنها مانده و این همگراییها به تغییر نقشه غرب آسیا خواهد انجامید.
رسانههای عبریزبان به مصر نیز اشاره کرده و افزودهاند: مصر به عنوان نخستین کشوری که با اسرائیل پیمان صلح امضا کرده، اکنون گفتگوهایی را جهت بهبود روابط با تهران آغاز کرده است.
همزمان با رونمایی از موشک فرا صوت ایرانی «فتاّح»، این رسانهها بار دیگر اذعان کردند که رژیم صهیونیستی توان مقابله با این دستاورد موشکی را ندارد.
نکته قابل توجه آنکه سفر بلینکن به ریاض و دیدارش با مقامات عربستانی و شورای همکاری خلیج فارس بر خلاف اهداف رژیم صهیونیستی یعنی سازش عربستان با این رژیم و نیز موضعگیری علیه ایران و سوریه بود، پیش رفت.
این ناکامی منطقهای برای صهیونیستها زمانی تکمیلتر میشود که «فیصل بنفرحان» وزیر خارجه عربستان پنجشنبه در نشست خبری مشترک با همتای آمریکایی خود بر حل بحران سوریه از راه مذاکره با دمشق تأکید کرد و گفت: «حل بحران سوریه مستلزم گفتوگو با دمشق است و ما به پیگیری اجرای تعهداتش ادامه خواهیم داد.»
بنفرحان در ادامه، چین را شریک مهم عربستان و کشورهای منطقه دانست و در سخنانی مغایر خواست صهیونیستها از توسعه برنامه هستهای کشورش سخن گفت و در باب مذاکرات سازش نیز عنوان کرد: بدون صلح با فلسطینیان، هرگونه عادیسازی با اسرائیل سود و فایده محدودی خواهد داشت.
وزیران خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس نیز با اهداف سفر بلینکن همراهی نکرده و در پایان نشست خود با بلینکن، در بیانیهای از برقراری روابط مجدد ایران و عربستان که با میانجیگری چین انجام شد، استقبال کرده و با اشاره به بحران سوریه تصریح کردند: ما متعهد به یافتن راهحلی سیاسی برای بحران سوریه به نحوی هستیم که اتحاد و حاکمیت آن حفظ شود.
مجموع این مواضع نشان میدهد که تاثیرگذاری ادعایی آمریکاییها در تحولات منطقه پایین آمده و آمریکا توان تحمیل منافع خود به دیگر کشورها را از دست داده است چه رسد به اینکه بخواهد نقش حافظ منافع صهیونیستها را ایفا کند.
به بیان دقیقتر؛ سخنان بلینکن در آیپک هر چند رنگ و بوی حمایت همیشگی از رژیم صهیونیستی را داشت اما لاجرم بیانگر حقیقتی بود که او هم نتوانست آن را کتمان کند و آن وضعیت بحرانی داخلی و بیرونی رژیم صهیونیستی است از شتابگیری زوال این رژیم خبر میدهد.
بر این اساس؛ اقداماتی چون اعلام مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش شیر آفریقا 2022 در مغرب و یا گفتگوی تلفنی بلینکن و نتانیاهو درباره برنامه هستهای ایران را باید تحرکاتی تبلیغاتی دانست که فقط نقش نقابی شکسته را برای پوشاندن تصویر تکهتکه شده رژیم صهیونیستی ایفا میکند.
نورنیوز