نورنیوز - گروه اقتصاد: داوود منظور رئیس سازمان برنامهوبودجه در سیامین همایش سیاستهای پولی و ارزی گفت: شعار سال کنترل تورم و رشد تولید است. البته معمولا گفته میشود که رشد تولید و افزایش تورم به طور همزمان سازگار نیستند، اما اگر از فرصتهای اقتصادی برای رشد استفاده کنیم، این دو با هم قابل دستیابی است.
او افزود: اما به هر حال دستیابی به رشد بدون وجود ثبات در اقتصاد ممکن نیست و کشورهای موفق توانستهاند با حد قابل قبول و حداقلی از تورم، رشد اقتصادی را رقم بزنند.
منظور درباره اقدامات دولت برای تحقق رشد تولید و کنترل تورم و ایجاد ثبات افزود: شورای اقتصاد مصوبه ای شامل ۱۹ بند برای کنترل تورم و رشد اقتصادی داشت و وظیفه همه دستگاهها در این زمینه مشخص شده است.
او با اشاره به تعامل ارکان اقتصادی دولت گفت: اقداماتی که در یک ماه اخیر برای حرکت به سمت ثبات داشتهایم و همچنین ثبات شکل گرفته در بازار ارز و خودرو و در آینده در بازار مسکن، ریشه در همین سیاستهای ثبات اقتصادی دولت دارد.
رئیس سازمان برنامهوبودجه تصریح کرد: تلاش میکنیم با ثبات در بازار ارز، لنگر انتظارات تورمی را کنترل کنیم.
منظور یادآور شد: متاسفانه به دلیل سیاستهای دهه گذشته و شرطی کردن اقتصاد با نرخ ارز، نرخ ارز روی بازارها اثر دارد. در این بین با مرکز مبادله ارز و طلا تلاش میکنیم علامتدهی بازارها به سمت بازار رسمی هدایت شود.
او تاکید کرد: اینکه یک بازار با عمق کم و در فصای تلگرام بخواهد به بازار علامت بدهد ناشی از یک دهه بی ثباتی و رشد اندک بوده است که باید با تدابیر عالمانه به تدریج جای خود را به ثبات در اقتصاد کشور بدهد و این هدف اصلی دولت است و رشد بدون ثبات امکان پذیر نیست. سرمایهگذار باید در کوتاهمدت و بلندمدت اقتصاد را با ثبات ببیند.
منظور یکی از مشکلات و عوامل تورم را ناترازی بودجهای دولت عنوان کرد و گفت که این ناترازی در بازار پول مشاهده میشود و در این زمینه افزایش بدهی دولت به بانک مرکزی عامل کلیدی است، چرا که در دسترس ترین راه برای جبران کسری دولت عملا بانک مرکزی است.
او همچنین با اشاره به تحول نطام مالیاتی گفت: تلاش میکنیم تا پایان برنامه هفتم ۸۰ درصد هزینه های دولت از مالیات تامین شود. این نسبت دو سال قبل ۳۵ درصد بود و اکنون ۵۰ درصد است. این رویکرد باعث کاهش نیاز دولت به انتشار اوراق و استقراض از بانک مرکزی خواهد شد.
منظور با اشاره به ضرورت حمایت از مشاغل خرد گفت: باید روی تامین مالی مشاغل خرد تمرکز شود. در این زمینه رویکرد تامین مالی از بازار بدهی به جای شبکه بانکی را به جد دنبال میکنیم چرا که هم اکنون عمده تامین مالی روی دوش بانکها است. تلاش میکنیم امکان انتشار اوراق بدهی برای بنگاههای خرد و sme ها فراهم شود در این میان بانکها نیز باید انضباط را جدی بگیرند. البته ما باید فشار تسهیلات تکلیفی را از دوش بانکها کم کنیم.
نورنیوز