×
سیاسی
شناسه خبر : 107745
تاریخ انتشار :

کسی عزادار ملکه نیست!

آسوشیتدپرس از واکنش‌ها به مرگ ملکه 96 ساله در مستعمرات سابق انگلیس گزارش داد.

سایر رسانه‌ها: الیزابت دوم، ملکه سابق انگلیس پس از به قدرت رسیدن در حالی ارباب میلیون‌ها برده در سراسر جهان شد که بسیاری از آنها تمایلی به بودن در آن شرایط نداشتند. اکنون پس از مرگ او، در مستعمرات سابق بریتانیا احساسات پیچیده‌ای از جمله خشم (ناشی از نحوه مواجهه انگلیس با این مستعمرات) نسبت به ملکه آشکار شده است.

یکی از این پیچیدگی‌ها تفاوت نحوه مواجهه مردم و حاکمان آنها نسبت به مرگ ملکه است. در حالی که افرادی نظیر رئیس‌جمهور مستعفی کنیا، اوهورو کنیاتا که پدرش «جومو کنیاتا» قبل از اینکه نخستین رئیس‌جمهور کشور در سال ۱۹۶۴ شود، در دوران حکومت ملکه انگلیس زندانی بود مانند برخی سران کشورهای آفریقایی مرگ او را تسلیت گفته، اما این احساس تسلی در بین مردم برجسته نیست.

فراتر از تسلیت‌های رسمی (برای مرگ ملکه)، تلخی‌هایی درباره گذشته در آفریقا، آسیا، دریای کارائیب و جاهای دیگر وجود دارد. پس از مردن الیزابت دوم، بحث اصلی در این کشورها حول موضوع شکنجه برده‌ها به عنوان میراث استعمار است. این میراث از برده‌داری گرفته تا تنبیه بدنی در مدارس آفریقا تا آثار باستانی غارت‌شده را که در مؤسسات و موزه‌های انگلیسی نگهداری می‌شود شامل می‌شود. برای بسیاری از مردم این مستعمرات سابق، ملکه انگلیس نمادی از این میراث شوم در طول ۷ دهه سلطنت است. در کنیا، جایی که الیزابت ده‌ها سال پیش در آن از مرگ پدرش و آغاز سلطنت خود مطلع شد، یک وکیل به نام «آلیس موگو» تصویری را در صفحه شبکه‌ اجتماعی خود منتشر کرد که حاوی سندی مربوط به ۱۹۵۶ است. این نامه ۴ سال پس از آغاز سلطنت الیزابت دوم در میانه سرکوب «شورش مائو مائو» علیه استعمار بریتانیا نوشته شده است. در این نامه نوشته شده: «جواز حرکت». آن روزها بیش از ۱۰۰ هزار کنیایی در شرایطی دشوار در کمپ‌ها گردآوری شده و بسیاری هم مانند مادربزرگ آلیس موگو، مجبور بودند برای جابه‌جایی از مکانی به مکان دیگر، از استعمارگران بریتانیایی مجوز حرکت بگیرند. موگو ساعاتی پس از مرگ ملکه در توئیتی نوشت: «بیشتر پدربزرگ و مادربزرگ‌های ما تحت ستم قرار گرفتند. من نمی‌توانم (برای ملکه) عزاداری کنم».

در حالی ‌که رسانه‌های انگلیسی الیزابت را «ملکه خوش‌قلب» (!) معرفی کرده‌اند اما این نمی‌تواند واقعیت داشته باشد، چرا که در دوره سلطنت الیزابت دوم، انگلستان شاهد نبردهای ضد استعماری و استقلال‌خواهانه سخت کشورهای آفریقایی؛ از غنا تا زیمبابوه، همراه با رشته‌ای از جزایر و کشورهای کارائیب در امتداد حاشیه جنوبی شبه‌جزیره عربستان بود. 

خشم و نارضایتی مردم معطوف و محدود به آفریقا نیست و در حوزه کارائیب و به طور مشخص جامائیکا نیز خشم از استعمار انگلیس و تاریخ برده‌داری آن نمایان است. در کمترین حالت، مردم خواستار عذرخواهی نظام پادشاهی انگلیس از جنایات و میراث استعماری بریتانیا در کشورشان هستند. برت ساموئلز، یکی از اعضای شورای ملی جبران خسارت در جامائیکا معتقد است: چیزی که از آن به عنوان کشورهای همسود یا مشترک‌المنافع یاد می‌شود، در واقع ثروت انگلستان است.  این ثروت چیزی است که (مردم جامائیکا) هرگز در آن سهیم نیستند. 

در خاورمیانه هم نشانه‌های اندکی از اندوه عمومی درباره مرگ ملکه انگلیس هویداست، حتی علاقه به مرگ او در سراسر غرب آسیا وجود داشت؛ جایی که بسیاری هنوز بریتانیا را مسؤول اقدامات استعماری‌ای می‌دانند که بسیاری از مرزهای منطقه را ترسیم و زمینه بسیاری از درگیری‌های مدرن آن را فراهم کرد. به عنوان مثال روز شنبه، رهبران حماس و غزه از پادشاه چارلز سوم خواستند تصمیمات دستوری بریتانیا را درباره (مرزهای) فلسطین «اصلاح» کند.

در قبرس که از نظر قومی تقسیم شده است، بسیاری از یونانی‌های قبرس مبارزات چریکی ۴ ساله‌ای را که اواخر دهه ۱۹۵۰ میلادی علیه حکومت استعماری انگلیس انجام شد و بی‌تفاوتی ملکه نسبت به وضعیت اسفبار ۹ نفری را به یاد آوردند که مقامات بریتانیایی آنها را به دار آویختند. یانیس اسپانوس، رئیس انجمن سازمان ملی مبارزان قبرس گفت ملکه «از سوی بسیاری به عنوان مسؤول» تراژدی‌های قبرس شناخته می‌شود. 

اکنون با درگذشت او، تلاش‌های جدیدی برای پرداختن به گذشته استعماری انگلیس وجود دارد و از سوی دیگر برخی به دنبال پنهان کردن آن هستند. به نظر می‌رسد مرگ الیزابت دوم می‌تواند دیدگاه‌ها و خواست‌های تجدیدنظرطلبانه و اعتراضات در برخی کشورها برای وادار کردن حکومت‌شان به تغییر روابط خود با سلطنت انگلیس را تسریع کند. در حالی که در آفریقا و کارائیب احساسات ضد سلطنتی همراه با جنبش‌های عدالت نژادی رشد کرده و تفکر ضد استعماری و گفت‌وگوها درباره حقوق بومیان را به جریان اصلی تبدیل کرده است، در برخی کشورها نیز این دولتمردان و نهادهای سیاسی هستند که خواستار تغییر شکل روابط هستند. مجله تایم در این باره نوشت بیش از ۱۲ کشور، از جمله کانادا، نیوزیلند، استرالیا، بلیز، جامائیکا، تووالو، پاپوآ گینه نو و جزایر سلیمان، ملکه را به عنوان رئیس دولت خود به رسمیت می‌شناختند. مرگ او احتمالا بحث‌هایی را درباره اینکه آیا جانشین او، شاه چارلز سوم، باید این نقش را ادامه دهد یا خیر، برانگیخته است. در حال حاضر درخواست‌های جدی برای تغییر این روابط وجود دارد. آدام بانت، رهبر حزب سبزهای استرالیا، در توئیتر به خانواده ملکه تسلیت گفت اما افزود: «اکنون استرالیا باید به جلو حرکت کند... ما به یک معاهده با ملت‌های اول نیاز داریم و باید جمهوری شویم».

کیتی پیکلز، استاد تاریخ در دانشگاه کانتربری در نیوزیلند هم می‌گوید: «از آنجا که اهمیت سلطنت در جامعه کمتر شده، مکان‌هایی مانند نیوزیلند به این دلیل که شخصا برای ملکه احترام قائل بودند، ماندگار شد». او به تایم گفت: «چارلز و ملکه همسر، کامیلا احتمالا این جایگاه را ندارند».


روزنامه وطن امروز
اخبار مرتبط
رویترز: بیشتر مردم کانادا، پادشاهی انگلیس را منسوخ می‌دانند
چهارشنبه 1401/06/23 ساعت 14:57
رویترز: بیشتر مردم کانادا، پادشاهی انگلیس را منسوخ می‌دانند
یک پنجم جمعیت کانادا تازه‌واردانی هستند که ارتباط اندکی با انگلیس دارند و مردم بومی نیز تمایلی به قدرت استعماری این کشور ندارند.
عصبانیت پادشاه انگلیس، این‌بار بخاطر جوهر خودکار!
چهارشنبه 1401/06/23 ساعت 09:39
عصبانیت پادشاه انگلیس، این‌بار بخاطر جوهر خودکار!
در ویدئوی جدیدی که از چارلز پادشاه انگلیس منتشر شده است، در حالی که او در حال امضاء سندی بود، خودکارش جوهر پس می‌دهد و او عصبانی شده و می‌گوید: دیگه نمی‌تونم این اتفاق لعنتی که همیشه برام می‌افتد را تحمل کنم!
خاک‌سپاری نقاب استقلال رسانه‌های انگلیسی، با ملکه 96 ساله بریتانیا
دوشنبه 1401/06/21 ساعت 13:59
نورنیوز بررسی کرد؛
خاک‌سپاری نقاب استقلال رسانه‌های انگلیسی، با ملکه 96 ساله بریتانیا
نقش و کارکرد سوال برانگیز «بی.بی.سی» در موضوع درگذشت ملکه انگلیس به عنوان یکی از موثرترین نمادهای هویت سیاسی-فرهنگی بریتانیا که بار توجیه حرفه‌ای بسیاری از ناکامی‌ها و ناهنجاری‌ها و همچنین پیشبرد ارزش‌ها و راهبردهای انگلیس و جهان غرب را یک تنه به دوش می‌کشد، جای تأمل و تدبر بسیار دارد.
انگلیسی‌ها قربانی مواجهه سیاسی با کرونا
یکشنبه 1401/03/29 ساعت 17:24
نورنیوز بررسی کرد؛
انگلیسی‌ها قربانی مواجهه سیاسی با کرونا
دولت انگلیس که عجولانه و با رویکردی کاملا سیاسی و علی رغم مخالفت کادر پزشکی این کشور جشن پایان کرونا را برگزار کرده بود، اکنون و پس از برگزاری مراسم هفتادمین سال سلطنت الیزابت دوم با با موج جدیدی از بیماری کرونا روبرو شده است.
رکوردشکنی سلطنت الیزابت دوم؛ افتخار یا شرمساری؟!
جمعه 1401/03/27 ساعت 13:39
نورنیوز بررسی کرد؛
رکوردشکنی سلطنت الیزابت دوم؛ افتخار یا شرمساری؟!
تبلیغات گسترده رسانه‌های انگلیس در زمینه احتمال رکوردشکنی سلطنت ملکه انگلیس تلاشی برای فانتزی‌سازی از مقوله رژیم سلطنتی و سرکوب جمهوری‌خواهی است.
جشن هفتاد سالگی سلطنت ملکه و اوج‌گیری اعتراضات
سه‌شنبه 1401/03/17 ساعت 14:42
جشن هفتاد سالگی سلطنت ملکه و اوج‌گیری اعتراضات
بسیاری از شهروندان انگلیسی عقیده دارند هزینه‌های گزاف برای جشن‌ها و رسومات سلطنتی این کشور هیچ توجیهی ندارد و باید درباره این ساختار پرهزینه تجدیدنظر شود
جشن تولد ملکه با طعم خباثت در تهران!
یکشنبه 1401/03/01 ساعت 18:16
اختصاصی نورنیوز؛
جشن تولد ملکه با طعم خباثت در تهران!
درست در روزهایی که رسانه‌های فارسی زبان مستقر در لندن در حال تلاش و فعالیت حداکثری در به آشوب کشیدن کشور، تحریک مردم و به انحراف کشاندن مطالبات به حق آنها در حوزه مسائل اقتصادی هستند، سفارت انگلیس در تهران نیز ظاهرا قصد دارد در پوشش مهمانی و جشن آن هم با تاخیر قابل ملاحظه، ادامه این پروژه را در پوشش یک جشن تولد طرح‌ریزی و سازمان‌دهی کند.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی درپی حادثه دردناک اسکله شهید رجایی بندرعباس
قاتلان محیط بان گلستانی به دام افتادند!
چرا بندر شهید رجایی استان هرمزگان از اهمیت بالایی برخودار است؟
عکس های منتخب ایران، یکشنبه 7 اردیبهشت 1404
روایت معاون سیاسی وزیرخارجه از مذاکرات دور سوم با هیئت آمریکایی
اعزام سه فروند هواپیمای ویژه روسیه برای مهار آتش در بندر شهید رجایی
مشاور امنیت ملی آمریکا از تمایل ترامپ به توافق با ایران خبر داد
نورنما | از عجایب جهان ؛پیاده رو موسی در ونزوئلا
لیورپول تاج قهرمانی را با 5 گل پس گرفت + خلاصه بازی
رم اینتر را به زانو درآورد | مهدی طارمی 90 دقیقه نیمکت نشین بود
فرار شیاطین سرخ از شکست با گل معجزه آسای دقیقه 90+6 + خلاصه بازی
پادکست | تفاوت بین نسل ها،چگونه درکشان کنیم؟
درخت ریشه کن شده بر اثر طوفان بر روی خودرو افتاد +فیلم
دیدار سفیر عربستان و نماینده ولی فقیه؛ تصمیمات جدید در مورد مناسک حج
رئیس جمهور پس از بازدید از اسکله شهید رجایی به تهران بازگشت
غم جان‌باختگان اسکله رجایی، سینماهای ایران را تعطیل کرد!
آخرین جزییات طوفان عصر امروز تهران/تعداد مصدومان و فوتی ها + فیلم و تصاویر
کسانی که مدام سردرد دارند بخوانند!
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (18)«اردل»
طرح پلیس راهور برای خروج موتور سیکلت از چرخه حمل و نقل
نبض ایمنی بیمارستان ها ضعیف می زند
اقدامات جدید بانک مرکزی؛ انتقال ارز مسافرتی به بازار تجاری و تعلیق حراج سکه
آخرین نرخ معامله دلار در بازار آزاد
درگذشت یکی از قهرمانان قایقرانی در انفجار اسکله بندر شهید رجایی
موتورسیکلتهای برقی جدید آماده ورود به خیابانهای پایتخت
تورم 193 درصدی سیب‌زمینی در فروردین‌ماه
پیوست رسانه‌ای‌ حلقه مفقوده مدیریت بحران
6 دلیل که احتمال موفقیت مذاکرات با ترامپ را تقویت می‌کند
دیپلماسی کشور به مذاکرات هسته‌ای گره نخورده است
سازمان تأمین اجتماعی جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان در سال 1404 را اعلام کرد/ جزئیات افزایش
واکنش‌های جهانی به انفجار در بندر شهید رجایی همچنان ادامه دارد
«قتل در سکوت مسجد؛ معمای خونین لاگراند کومب»
صعود پرسپولیس به نیمه نهایی با شکست حریف ژاپنی
حمله هوایی رژیم صهیونیستی به ضاحیه جنوبی بیروت+ فیلم
آوار نسل کشی در غزه؛ خاک‌سپاری انسانیت در رم
نورنما | خرید جنگنده رافال؛گام بلند عراق در مدرن سازی نیروی هوایی
ضرب الاجل پلیس راهور برای تمدید بیمه شخص ثالث بدون جریمه!
خاموشی VAR در دیدار فولاد و تراکتور؛ چالشی برای فوتبال ایران
اصلاحات مهم در دفترچه انتخاب رشته دکتری
ریمونتادا از نوع آبی اناری + فیلم بالا بردن جام قهرمانی
راک‌استار تاریخ رسمی انتشار GTA 6 را فاش کرد
هشدار درباره مصرف بی‌رویه بتن؛ ساختمان‌های ایران در معرض فاجعه زلزله
راز سر به مُهر شلیک در دل شب کوهستان گلستان
افزایش سقف تسهیلات ودیعه مسکن به 200 همت در سال 1404+ جدول مبالغ جدید
تغییر ساعت کاری ادارات از خردادماه
راز مفقودی 2 ساله پزشک تبریزی آشکار شد
آخرین امار متوفیان حادثه انفجار در بندر شهید رجایی +اسامی
مواجهه صالحی و ترامپ در مراسم تشییع پاپ فرانسیس+ فیلم
سوگواری پراحساس بوشهری‌ها برای بندرعباسی ها+ فیلم
کارت‌ ورود به جلسه کنکور 1404 فردا منتشر می‌شود
X
آگهی تبلیغاتی