نورنیوزـگروه بینالملل: معاون توسعه روابط فرهنگی بینالمللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در نشست خبری دهمین اجلاس رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: از آخرین اجلاس رایزنان فرهنگی بیش از یک دهه میگذرد. امروز تحول در حوزههای مختلف باید رخ میداد، بر همین اساس، برای رسیدن به افق واحد در حوزههای فرهنگی، اجلاس رایزنان را طراحی و برگزار میکنیم.
روزبه با اشاره به اینکه در اجلاس رایزنان فرهنگی همه افراد مؤثر در دیپلماسی کشور امکان بیان نظراتشان را دارند، تصریح کرد: وزارت گردشگری و میراث فرهنگی، وزارت امور خارجه و صدا و سیما در روزهای مختلف میزبان رایزنان فرهنگی ایران در روزهای این اجلاس خواهند بود.
او همچنین گفت: مجمع جهانی تقریب، وزارت علوم، سازمان امور اقتصادی، وزارت ارشاد و سایر نهادها هم در مسیر همگانی شدن دیپلماسی فرهنگی همراه خواهند بود.
روزبه در پاسخ به خبرنگار نورنیوز در خصوص جایگاه زبان فارسی در برنامههای زایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران گفت: آموزش زبان فارسی یکی اصلی ترین حوزههای فعالیت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و یکی از چها راهبرد اصلی این سازمان است.
او گفت: وقتی صحبت از زبان فارسی میشود ما دارای یک فرصتهای تاریخی هستیم. مثلا در شبه قاره هند دولت هند در دوره جدیدش آموزش زبان فارسی را یکی از زبانهایی دانسته است که میتوان به صورت رسمی تدریس کرد.
روزبه با اشاره به اینکه شبه قاره جز حوزه تمدنی ایران فرهنگی است گفت: به لحاظ تاریخی در این مناطق برجستگانی مانند بیدل دهلوی و علامه اقبال لاهوری هستند که نشان میدهد در این مناطق دانستن زبان فارسی یک تفاخر است.
معاون توسعه روابط فرهنگی بینالمللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تاکید کرد: آموزش زبان فارسی جزء فعالیتهای دائمی رایزنیهای فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران بوده است و در دوره جدید توجه ویژهای به این امر شده است و بنیاد سعدی این وظیفه را بر عهده دارد.
او در خصوص گستردگی این برنامهها گفت: همه رایزنان ما تحقیقا آموزش زبان فارسی را در دستور کار خود دارند. ارتباط آموزش زبان فارسی در با حوزه اقتصاد و اقتصاد فرهنگی ایران نیز میتواند آموزش این زبان در کشورهای دیگر را پایدار کند.
اجلاس رایزنیهای فرهنگی از اول تا ششم مردادماه با حضور ۶۰ رایزن فرهنگی در تهران برگزار میشود.
نورنیوز